POLİTİKA - 04 Ekim 2017 Çarşamba 12:19

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Paris’e gidiyor

A
A
A
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Paris’e gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, UNESCO Yürütme Kurulu Özel Oturumu'na katılmak ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’yla ikili bir görüşme gerçekleştirmek üzere yarın Paris’e gidiyor.

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun UNESCO Yürütme Kurulu’nun özel oturumunda konuşma yapmak ve UNESCO Genel Direktörü Bokova’yla ikili bir görüşme gerçekleştirmek üzere yarın Paris’i ziyaret edeceğini bildirdi. Açıklamada, Bakan Çavuşoğlu ile Genel Direktör Bokova arasında yapılacak görüşmede Türkiye-UNESCO ilişkileri, Türkiye’nin örgüte katkıları ve muhtemel iş birliği alanlarının değerlendirileceği belirtildi. Ayrıca bahse konu ziyaret kapsamında Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian’la da bir görüşme gerçekleştirecek olan Çavuşoğlu’nun Fransız muhatabıyla Türkiye-Fransa ikili ilişkilerini, güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alacağı ifade edildi.  

İlker Turak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Vali Aksoy vatandaşları trafikte daha duyarlı olmaya davet etti Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bütün vatandaşları trafikte daha duyarlı olmaya davet ederek, "Trafik kazalarının kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğu bilinmelidir" diye belirtti. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hüseyin Aksoy, "Aralıksız paylaştığımız ortak kullanım alanlarımızdan biri de yollarımızdır. Yollarımız, canımızın ve malımızın emanet edildiği yerlerdir, toplumun hayat damarlarıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mayıs ayının ilk haftası vatandaşlarımızda trafik bilinci oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek amacıyla ’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliğidir. Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Trafik kazalarının kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğu bilinmelidir" ifadelerini kullandı. "Bütün vatandaşlarımızı trafikte daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" Eskişehir’de karayolları trafik güvenliğiyle ilgili olarak trafik ekiplerinin şehrin genelinde yapmış oldukları uygulamalar ve denetimlerle gece gündüz demeden trafik düzenini ve emniyetini sağlayarak kazaların önlenmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Aksoy, mesajını şöyle sürdürdü: "Kazasız ve güvenli bir yolculuk sağlamak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Trafik denetimlerine ilişkin haftalık bültenleri Valiliğimiz sitesi ve sosyal medya hesaplarından düzenli olarak paylaşıyoruz. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, güvenli kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve kamu görevlilerimizin ’Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum. Günün 24 saati yollarımızın güvenliği için çalışan tüm trafik personelimize teşekkür ediyorum. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sorumlu ve bilinçli davranarak trafik kurallarına uyan, hayat kurtaran tüm vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum."
Manisa Salihli’de kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı yapıldı Manisa’nın Salihli ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kaymakam Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda kamuoyu farkındalığını artırmak, toplumsal bilinci yükseltmek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” ve “Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında Salihli Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan paydaş kurumların personellerine, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ kapsamında; kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun hayati, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ve şiddetin önlenmesi için konuyla ilgili yayımlanan genelge ve talimatlar doğrultusunda kurumların iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması, atılacak olan adımlar ve koordinasyon gerektiren konular görüşüldü.