GÜNDEM - 24 Kasım 2020 Salı 11:06

Diyarbakır’da Bülent Arınç’a tepkiler dinmiyor

A
A
A
Diyarbakır’da Bülent Arınç’a tepkiler dinmiyor

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te terör örgütü YPG ve PKK yandaşlarının ’Kobani’ olaylarını bahane ederek çıkardığı olaylarda vahşice öldürülen Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak, Bülent Arınç’a tepki gösterdi. 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayları ve acıyı asla unutamayacaklarını belirten Dakak, "Olaylarda Arınç’ın çocuğu ölmüş olsaydı şimdi neler yapardı. Kim çocuklarımızın katilini savunuyorsa o da çocuklarımızın katilidir" dedi.

HDP’nin çağrısı üzerine 6-8 ekim 2014’te terör örgütü YPG ve PKK yandaşlarının ’Kobani' olaylarını bahane ederek 35 ilde 96 ilçede gerçekleştirdiği ve 37 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı terör eylemleri sebebiyle tutuklanan ve halen cezaevinde olan HDP’li Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tahliye edilmesine ilişkin sözler sarf eden Bülent Arınç’a, Kobani olaylarında terör örgütü yandaşları tarafından oğlu öldürülen Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak tepki gösterdi.

"Arınç bize bu olayların sebebinin Demirtaş olduğunu açıklamıştı"

Oğlunun mezarı başında Bülent Arınç’a tepki gösteren acılı baba Dakak, "Türkiye'de herkes gördü, Selahattin Demirtaş herkesi sokağa çağırdı. Demirtaş’ın bu sözlerini bütün halk duydu. Bu dönemde Arınç, Başbakan yardımcısı olduğu dönemde bizleri valiliğe çağırdı ve bizlere dedi ki 'Bu olaylara sebep olan Selahattin Demirtaş’tır’ Bugün ne oldu da FETÖcü diliyle konuşarak Demirtaş’ın dışarıya çıkmasını istiyor. Her yerde o gün bir kaos vardı ve çocuklarımız hunharca öldürüldü. Acaba Arınç’ın çocuğu olmuş olsaydı, Arınç ne yapardı? Biz istemeyiz kimsenin çocuğunun başına böyle bir olay gelsin. Benim bir tek diyeceğim var Allah Arınç’ı ve Demirtaş’ı haşir etsin ve Allah seni de ve beni de ıslah etsin. Selahattin Demirtaş ve ona yardım edenlerin Yasin Börü ve arkadaşlarını öldürmekten yargılanmaları gerekmektedir. Bunun ilgili dava açılması gerekiyor ama böyle babayiğit de ben göremiyorum. Tek isteğim odur" şeklinde konuştu.

Murat Başal - Sedat Irmak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Rizeliler açıklanan çay taban fiyatını az buldu Rizeli çay müstahsilleri, geçtiğimiz gün açıklanan çay taban fiyatını yeterli bulmayarak, en az 20 TL bandında olması gerektiğini savundu. 4 Mayıs itibarıyla açılan çay sezonunda üreticiler bahçelerine girerek hasada başladı. Müstahsiller tarafından beklenen 2024 yaş çay taban fiyatı ise 11 Mayıs Cumartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından duyuruldu. 2023 yılı yaş çay taban fiyatı 11 TL iken, 2024 yılında yüzde 54,54 zam yapılarak yaş çay taban fiyatı 17 TL’ye yükseltildi. 30 kuruşluk destekleme ise 2 TL’ye çıkartıldı. Rizeli üreticilerin bir kısmı belirlenen zammı beğenmezken, bir kısmı ise fiyattan memnun olduğunu dile getirdi. “Biz devletimizin her zaman yanındayız” Açıklanan destekleme ile birlikte 19 TL’nin en az 22 TL olması gerektiğini savunan Tevfik Çil isimli çay müstahsili, “Yaş çay taban fiyatı hiç vermediler. Köyleri mecbur ilk zamanlarda organik çaya, ondan sonra herkes yan çizdi. Bilhassa ÇAYKUR Genel Müdürü hiçbir zaman çay konusuna çıkıp bir açıklama yapmadı. Müstahsilin yanında hiçbir zaman yer almadı. Yani yalandan tutturmuşlar bir devlet işi. Herkes Devletini seviyor. Hiç yalandan o yana bu yana vurmasınlar. Vatandaşı biraz dinlesinler. 22 TL’den aşağıya düştü mü hepten zarar. STK’ların istediği 25 TL ama 25 verme 22 TL ver hiç olmazsa. Böyle bir dünya var mı ya? Hiç para verdikleri yok. Hiç vermeseydin daha iyiydi. Eğer bu devlet eğer zarardaysa zaten hiç vermesinler. Çay parası da vermesinler. Biz devletimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı. “20, 22 TL olması lazım” İşçi maliyetlerinin ve gübre maliyetlerinin yüksek olduğuna değinen Ayhan Karafazlı ise, “Ben fiyatı az buldum. En az 20 lira olması lazımdı. Desteklemesiz düz 20 lira. Destekleme bir sene sonra alacaksın. Bence azdır. Yani 20, 22 TL olması lazım. Gübrenin fiyatı kaç para? 16 bin lira gübrenin tonu. Bunun toplaması var, maliyeti var. Zaten 16, 17 bin lira bir işçinin maliyeti geliyor. Bence azdır yani” şeklinde konuştu. Açıklanan çay fiyatının güzel olduğunu dile getiren Hüseyin Güney isimli çay müstahsili de, “Çok iyi oldu ya. İyi, normaldi yani. Millet ne istese diyor yani. Millete 50 de versen gene az buluyor. Şimdi normal bir fiyat verdiler” diye konuştu. Çay fiyatının normal olduğunu ifade eden çay üreticisi İrfan Uzun da, “Çay taban fiyatı normal. Kim kime veriyor? Buğdaya ne veriyor? Bundan 3-4 defa ürün alıyorsun. Bu millet böyle ister. Ver, ver. 100 TL de versen yine ver der. Şimdi bende çay toplamaya gideceğim” dedi.