ÇEVRE - 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:28

Dondurucu soğuklar nedeniyle kapı kilitleri dondu

A
A
A
Dondurucu soğuklar nedeniyle kapı kilitleri dondu

Kar yağışının ardından şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Ardahan’da hayat durdu.

Ardahan’da etkili olan dondurucu hava, hayatı olumsuz etkilerken, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 26,1 dereceyle Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Dondurucu soğuklar nedeniyle kapı kilitleri dondu

Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklar buz pistine döndü. Nehir, baraj, göl, çeşme ve dereler buz tutarken çatılarda sarkıtlar oluştu, ağaçlarda ise kırağı oluştu. Kuru ayazın yaşandığı kentte kapıların kilitleri de buz tuttu.

Dondurucu soğuklar nedeniyle kapı kilitleri dondu

Aytekin Avşar, soğuk esaretin resmen başladığını söyleyerek, "Aşırı bir soğuk var. Geceleri eksi 30-35 dereceyi buluyor. Sabahları araçlarımızı çalıştıramıyoruz. Şartlar çok zor, Allah herkese kolaylık versin" dedi.

Dondurucu soğuklar nedeniyle kapı kilitleri dondu

Olgun Yıldız
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.