DİĞER SPORLAR - 02 Mart 2016 Çarşamba 10:16

Dopingli şampiyona kulübünden şok

A
A
A
Dopingli şampiyona kulübünden şok

Hammarby Atletizm Takımı, adı doping skandalına karışan Dünya Şampiyonu atleti Abeba Aregawi ile yollarını ayırdı.

Hammrby Kulübü Başkanı Ingvar Aström, İsveç Devlet Televizyonu’na yaptığı açıklamada, doping testler pozitif çıkan İsveçli bayan atletleri Abeba Aregawi ile ilgili, "Bizim kulübümüzde bir sporcunun dopingli çıkması bizi derinden üzmüştür. Bu kulübümüz için sıfır toleranstır. Bu akşam yaptığımız yönetim kurulu toplantısında aldığımız bir kararla bu sporcu ile bütün ilişiğimizi kesiyoruz. Bu olay atletizm şubemiz için çok ağır bir gün" dedi.

Ünlü yıldızın menajeri Valentijn Trouw ise, "Aregawi nasıl dopingli olduğunu bilmiyor. Sporcumun kariyeri bir günde yok oldu. Onun yardıma ve desteğe ihtiyacı var.Biz ona yardım etmek için her şeyi yapacağız. Şimdi dikkatle önümüzdeki hafta B numunesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız atletin kadınlar 1500 metrede iki dünya şampiyonluğu bulunuyordu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Etiyopya asıllı 25 yaşındaki atlete yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle soruşturma sonuna kadar müsabakalara katılma yasağı getirmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan’da şifa deposu ‘kenger otu’ mesaisi başladı BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde baharın gelişiyle birlikte dağlarda doğal olarak yetişen kenger otuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tatvan ilçesinin Yelkenli köyünde baharın gelmesiyle birlikte bölgenin birçok yerinde yetişen ve nefis bir tada sahip olan kenger otu yoğun ilgi görüyor. Kısa ömürlü olmasından ötürü erken toplanan ve sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen kenger otu, hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşların uğraşı haline geldi. Turşusu ve yemeğinin yapıldığı kenger otu, çapaya benzer bir alet ile topraktan çıkarılarak dikenli kesimlerinin kesilmesiyle torbalara konuluyor. Toplanılan kenger otunun turşusunu ve yahnisini yaptıklarını söyleyen Zakir Tarlan, “Bahar mevsiminin gelmesiyle kenger otu ortaya çıkıyor. Bölgemizde en çok sevilen otlardan biridir. Bu otun turşusunu yapıyor ve aynı zamanda yahnisini de yapıyoruz. Çok güzel bir ottur. Birçok hastalıklara da şifadır. Kenger otu genelde nisan ve mayıs ayları arasında oluşuyor” dedi. Baharın gelmesiyle Adana’dan memleketi Tatvan’a gelen ve topladıkları kenger otuyla kışlık hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Sakine Tarlan da, “Eşimle beraber Adana’dan memlekete geldik. Kışlık ihtiyaçlarımızı memleketimizin dağlarına gelerek karşılıyoruz. Bu otun turşusunu yapıyoruz. Şifa deposu kenger otunu çiğ bile yiyebiliyoruz. 2 bidona yakın kenger otu topladık. Topladığımız kenger otunu hediyelik olarak arkadaşlarımıza ve çevremize de vereceğiz” diye konuştu.
Antalya Kumluca’da başpehlivan Fatih Atlı Kumluca Belediyesi tarafından, bu yıl 25.’si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivan, Fatih Atlı oldu. Kumluca Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70’i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti. Güreşleri yaklaşık 7 bin güreşsever izledi. Güreşler günün erken saatlerinde başlamasına rağmen güreşen pehlivan sayısının çok olmasından dolayı gece saat 22.30’da sona erdi. Açık arttırma usulü ile yapılan ağalık yarışmasında 3 milyon 7 bin TL veren sebze ve meyve komisyonculuğu yapan Ercan Sabur, güreş ağası oldu. Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, "Yağlı pehlivan güreşlerimiz, Türk tarihinin, Türk kültürünün, Türk geleneklerinin en önemli unsurlarındandır. Bu yüzden de Dünya Kültür Mirası’nın içinde yerini almıştır. Kendi içinde özelliği, güzelliği ve kuralları olan bir spor dalıdır. Kumluca Güreşleri’nin sezonun ilk güreşi olmasından dolayı pehlivanlarımız yıl içinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını, bu güreşlerde ortaya koymaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Güreşlerin finalinde Kırkpınar başpehlivanlarından Fatih Atlı ve Enes Doğan karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk 15 dakikalık bölümünde her iki başpehlivan da birbiriyle kontrollü bir şekilde mücadele etti. Daha sonra atak yapan Fatih Atlı, rakibini yenerek 25. Kumluca Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.
İstanbul Huawei, Enterprise Roadshow 2024’ü başlatıyor Huawei, yeşil ve dijital teknolojilerle endüstriyel zekayı hızlandırmak için Enterprise Roadshow 2024’ü başlatıyor. Huawei, şirketin büyük işletmeler, kamu daireleri, sağlık, eğitim, perakende gibi sektörler için en son ürün yeniliklerini göstermek adına özel olarak tasarlanmış "tekerlekli" teknoloji merkezi Huawei Europe Enterprise Roadshow 2024’ün bu yılki turunu başlatıyor. Roadshow turunda, şirketin yeni bilgi ve iletişim teknolojileri ürünleri ve çözümlerinin olduğu iki demo tırı eş zamanlı olarak Avrupa genelinde iki ayrı rotada seyahat ediyor. Tırlar, Huawei ürünlerinin ilk elden tanıtımlarının yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinden uzman görüşleri alma fırsatı da sunarak katılımcılarla tanışmak için Avrupa’nın önemli şehirlerinde durarak ziyaretçi kabul edecek. 2024 Roadshow, Fransa ve İspanya’daki etkinliklerle başladı ve önümüzdeki üç ay boyunca 22 ülkede 53 şehir ziyaret edilecek. Dijital ve Yeşil, Endüstriyel Zekayı Hızlandırın teması altında roadshow, İsviçre, Portekiz, Polonya, Türkiye, Finlandiya, Norveç, İsveç, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Yunanistan, Belçika, Lüksemburg, Sırbistan, Macaristan, İrlanda, Bulgaristan’a seyahat edecek ve Romanya’da sona erecek. Demo tırı Türkiye’de Bursa (7 Mayıs), İzmir (10 Mayıs), Antalya (14 Mayıs) ve Ankara (16 Mayıs) olmak üzere 4 şehri ziyaret edecek. Huawei Avrupa Kurumsal İş Grubu Başkanı Willi Song, "Avrupa Enterprise Roadshow Turu, inovasyona ve teknolojik mükemmelliğe olan sarsılmaz bağlılığımızın güçlü bir tezahürüdür. Bu roadshow, müşteriler ve iş ortaklarıyla bir araya gelmek, en son ICT yenilikleri hakkında bilgi edinmek ve hepsinden önemlisi işletmelerin dijital dönüşümlerinde yeni zirvelere ulaşmaları için iş birlikçi bir ekosistemi teşvik etmek için eşsiz bir fırsat" dedi.