GÜNDEM - 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:45

DP-ANAP birleşti

A
A
A
DP-ANAP birleşti

DP'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresinde, yapılan işari oylamada, Anavatan Partisi ile birleşme kararı alındı.

Diğer kongrede ise Anavatan Partisinin tüzel kişiliğin sona erdirilerek, DP ile birleşmesine karar verildi.

Her iki partinin birlikte düzenlediği kongrede; önce tüm tüzük değişiklikleri tamamlandı. Ardından gizli oylama ile ANAP delegeleri, partilerinin kendi kendisini fesh edip, DP'ye iltihak etmesi için oy kullandı. Gizli oylamada; oy çokluğu ile öneri kabul edildi. Ve 1983 yılında kurulan ANAP, ömrünü tamamladı.

Ardından DP delegeleri açık oylama ile ANAP'ın kendi partilerine katılmasını oyladı ve oy çokluğa ile bu öneri kabul edildi. Böylece işlem tamamlandı ve birleşme resmen hayata geçti.

Birleşme kararı alındıktan sonra DP genel başkanı Hüsamettin Cindoruk, fesh olan ANAP'ın son genel başkanı salih Uzun ile birlikte kürsüye geldi. "Biz artık biraz ANAP'lıyız, onlar artık DP'li" dedi.

Cindoruk, Turgut Özal'ın selamı ile salonu selamladı. 

Salih Uzun da yaptığı konuşmada, 'merkez sağın fetret devrinin bu birleşme ile sona erdiğini" söyledi"


MESUT YILMAZ, DP’DE
DP, MECLİS’TE


DP ile Anavatan Partisi’nin resmen birleşmesinin ardından, yeni tüzükteki geçici madde ile DP Genel İdare Kurulu’na katılan 50 ANAVATAN’lı üye de belli oldu. Yeni katılan 50 ANAVATAN’lı üye ile DP GİK toplamda 100 üyeye ulaşmış oldu. GİK üyeleri arasında Eski Başbakanlardan, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın yer alması ise, DP’yi TBMM’ye de taşımış oldu.

 
İşte DP’ye ANAVATAN kontenjanından katılan 50 GİK üyesi:


M. Salih Uzun, A. Mesut Yılmaz, Nesrin Nas, Mehmet Ali Bayar, Celal Doğan, H.İbrahim Özsoy, Mustafa Uğur Ener, Yılmaz Karakoyunlu, Prof. Dr. Dursun Akdemir, Prof. Dr. Ahat Andican, Baki Mert, Talip Parlak, Cem Karakeçili, Barış Tarhan, Namık Akay, Cenk Tunçsiper, Ahmet Keskin, Ömer Ertaş, İbrahim Çelebi, Nejat Arseven, Sefer Ekşi, Beyhan Aslan, Ahmet Neidim, Muammer Usta, Yunus Yunusoğlu, Mahmut Ekşi, Adil Aygül, Sinan Uaynık, Salih Çelen, Bülent Biçer, Salih Sarı, Okan Akınç, Adnan Pekkan, Osman Kolsuz, Şakir Bilge, Nejdet Vasa, Hahan Çobanoğlu, Serkan Tatlıcı, Ahmet Yaprak, Aydın Sezer, M. Orhan Efe, Ramazan Özcan, Emin Levi, Ali Çakıroğlu, Mustafa Öge, Erkan Seçkin, A. Kadir Okur, Mehmet Bolat, Fuat Kara, A. Vahit Bingöl.


Yedek 25 GİK üyesi ise şöyle:


Murat Keskin, Osman Toplu, Sinem Ersoy, Harun Kara, Servet Ünal, Oğuzhan Dolunay, Ertuğrul Alacacı, Demokan Eren, M. Emin Kılıçaslan, Faruk Durak, Taner Akçay, Ahmet Kalyoncu, Harun Yüce, Gürhan Timurhan, Umut Kurman, H. Ali Suray, Şükran Altundal, Mehmet Özer, Uğur Başçı, Zafer Oktay Günenç, Aslı Altıntaş, Coşkun Özyaşlı, Eren Topçu, Emir Aşçıoğlu, Saadettin Duran.


DP Yüksek Haysiyet Divanı’na katılan üyelerin isimleri de şöyle:


İshak Koçoğlu, Prof. Dr. Oktay Alınak, Erden Arısoy, Temel Eryılmaz, Abdülkadir Baş, Ergin Kahveci, Turgay Yaman, Şükrü Demiryürek, Semra Nurdoğan, Zeki Çelebi, Tuncay Karahancı, Kadriye Okur, Orhan Sakarya, Murat Çakıroğlu, Sefa Gönen, Ahmet Karaduman, Hakan Cevheroğlu, Celalettin Solmaz, Şükran Baloş, Gürbüz Kaya.


Yedek üyeler:


Cengiz Yeşilyurt, Fuat Ağdemir, Mehtap Erkilet, Nursel Sizgek, Ömer Obay.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Zeytin Çiçeği Festivali, renkli görüntülerle başladı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali, üreticilerin yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerini sergilediği stantlar ile renkli görüntülere sahne oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı iş birliği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Bodrumlu vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihine ve önemine dikkat çekerek, “Zeytin ağacı daimidir, devamlı yaşayacaktır. Bizler hep gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır” dedi. “Zeytinlerimizin kıymetini bileceğiz” Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un, kültürün, turizmin, doğanın ve tarihin iç içe harmanlandığı çok şanslı bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasında"Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her türlü festivali, organizasyonu ve etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde zeytinin sosyokültürel bir önemi olmasının yanı sıra ekonomik değeri de var. Bu ekonomik değerin kıymetini bilerek zeytinlerimizi, zeytin bahçelerimizi ve tarlalarımızı yaşatacağız. Üreticimize verdiğimiz değeri katbekat artırarak devam edeceğiz. Yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturup onları bu güzel festivallerde bir araya getireceğiz" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam eden festivalde, protokol üyeleri stantları tek tek gezerek ürünleri incelediler ve alışveriş yaptılar. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.
Muğla Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında projelendirilerek hayata geçirilen Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park, öğrencilerden yoğun talep görüyor. Bodrum’da yapılan doğal üretim faaliyetlerini incelemek üzere öğrencilere kapılarını açan Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park’ı, bir haftada Bodrum Yarımadasında eğitim gören 540 öğrenci ziyaret etti. 13-17 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki 5 okulun öğrencileri, Etrim Garaova Tarım Park’ı gezdi. Merkezde öğrenciler, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesini de gezerek tarım malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencileri misafir eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere lavanta yetiştiriciliği, arıcılık, bölgenin geçmiş yıllarda tarımdaki yeri ve önemi, köylülerin tarım okuluna bağışlamış oldukları tarımsal malzemeler ve müzedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tarım Okulu ve Müzesini gezerek bilgi alan öğrenciler, doğal üretim faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Ziyaretler, lavanta bahçesi ve yörük çadırı gezisi ile son buldu. Bodrum’un tarımsal tarihine tanıklık edilebilecek olan Tarım Okulu ve Müzesi, vatandaşların ve gezi gruplarının ziyaretine açık. Okul ziyaretlerinin güvenli ve sistemli yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne resmi yazı ile talep bildirimi yapılması gerekiyor. Garaova Tarım Park’ta gerçekleştirilen faaliyetler sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.