SAĞLIK - 18 Nisan 2023 Salı 15:07

Dr. Burcu Kardaş Arslan: 'Anne estetiği kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur'

A
A
A
Dr. Burcu Kardaş Arslan: 'Anne estetiği kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur'

Anne estetiğinin önemine vurgu yapan Dr. Burcu Kardaş Arslan, “Anne estetiği, kadınların genç görünümlerine ulaşmalarına katkı sağlayan uygulamalar bütünüdür. Birden fazla cerrahi işlem, birbiriyle son derece alakalıdır ve kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur” dedi.

Jinekolog ve Kadın Hastalıkları Uzmanı olan Dr. Burcu Kardaş Arslan, anne estetiği dair açıklamalarda bulundu. Anne estetiğinin kapsamlı bir uygulama olduğunu ve bu uygulamanın hamilelik sırasında ve sonrasında vücuttaki değişimlerle ilgilendiğini ifade ettiği belirten Dr. Arslan, “Doğum sırasında ve sonrasında vücutta çeşitli değişimler meydana geliyor. Birçok kadın, hamile kaldıkları dönemden önceki fiziksel görünümlerine ulaşmak ister. Anne estetiği, kadınların genç görünümlerine ulaşmalarına katkı sağlayan uygulamalar bütünüdür. Birden fazla cerrahi işlem, birbiriyle son derece alakalıdır ve kadınların doğum sonrasında toparlanmalarına yardımcı olur. Anne estetiği, sanıldığının aksine anne psikolojisi için önemli” diye konuştu.

Hamilelik sırasında kadınların vücutlarında çeşitli değişimlerin meydana geldiğini, bu durumun doğum sonrasında kadınları etkilediğini aktaran Dr. Arslan, “Doğum süreci, kadınların vücut yapılarının değişmesine neden olur. Birtakım uygulamalardan meydana gelen anne estetiği, kadınların doğum öncesi vücut yapılarına ulaşabilmelerini hedefler. Uygulamalardan istenilen başarıların alınabilmesi için doğru zamanda yapılmaları son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

“Anne estetiği, hamilelik sırasında ve sonrasında vücuttaki değişmelerle ilgilenir”
Anne estetiğinin oldukça geniş kapsamlı uygulamalar bütünü olduğunu vurgulayan Dr. Arslan, “Anne estetiğinin kapsamında bulunan uygulamalar son derece fazla. En fazla tercih edilenler ise labioplasti, dış dudak estetiği, ısı kontrollü radyofrekans uygulaması, vajinal beyazlatma uygulamasıdır. Bunun yanı sıra farklı uygulamaların da tercih edilebildiğini söyleyebilirim. Gerçekleştirilen uygulamalar ile amaçlanan, kadınların istedikleri vücut yapısına ulaşabilmelerini olanaklı hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

“Anne estetiği doğumdan minimum 6 ay sonra idealdir”
Anne estetiğinin doğumdan minimum 6 ay sonra yapılması gerektiğini belirten Dr. Arslan, “Doğumdan sonraki 6 ay içerisinde vücut, kendisini yenilemek durumundadır. Doğum sonrasında vücudun çeşitli bölgelerinde, çeşitli farklılıklar oluşur. Bu farklılıklar, vücut yapısının değişmesi anlamına geliyor. Uygun zamanda yapılan anne estetiği, istenilen görünüme ulaşılması bakımından son derece önemli. Tabi uygulamaların profesyonel bir şekilde yapılması gerekiyor. Aksi halde istenilen başarıya ulaşılması çok da mümkün görünmüyor. Doğum üzerinden 6 ay geçen ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kadınların anne estetiğinden yararlanabileceklerini söyleyebilirim. Uygulamalar öncesinde gerekli muayenelerin yapılması da oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir sahillerinde, plaj voleybolu rüzgârı esecek Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde Balıkesir’in eşsiz sahilleri, dünyanın dört bir yanından gelen plaj voleybolcularını ağırlayacak. Ulusal ve uluslararası çapta birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan Balıkesir’de, 2024 Paris Olimpiyatları Plaj Voleybolu müsabakalarının Avrupa Kıtası ön elemeleri de yapılacak. Maviyle yeşilin buluşma noktası, temiz denizleri ve altın sarısı kumuyla Türkiye ve dünyanın birçok yerinden turisti ağırlayan Balıkesir’in plajları, artık plaj voleybolunun da gözde duraklarından biri haline geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucunda; Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile imzalanan iş birliği protokolü kapsamında birçok organizasyon Balıkesir’de gerçekleşecek. Ayrıca uluslararası organizasyonların final günleri tüm dünyaya canlı yayınla ulaştırılacak. Ulusal ve uluslararası birçok plaj voleybolu organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanan Balıkesir’de bu sezon ilk olarak Burhaniye Ören Plajı’nda 10-12 Mayıs günlerinde “Balkan Beach Tour Balkan Şampiyonası” organizasyonu yapılacak. Organizasyona; Türkiye, Yunanistan, Moldova, Romanya, Sırbistan, Finlandiya ve Hollanda milli takımları katılacak. Olimpiyatlar için Dünya Turu puanı veren bu organizasyon bir sonraki hafta düzenlenecek olan Nations Cup için de önem arz ediyor. Balkan Şampiyonası’na; 12 erkek 12 kadın takımları katılacak. Bu organizasyonların yanı sıra; tüm vatandaşların katılabileceği “Kulüpler Türkiye Şampiyonaları” ve “Pro Beach Tour Türkiye” serisinin bazı etapları da yine Balıkesir’de düzenleniyor olacak. 2024 Paris Olimpiyatları Plaj Voleybolu müsabakalarının CEV Nations Cup (Avrupa Voleybol Konfederasyonu Uluslar Kupası) Avrupa Kıtası ön elemelerinden bir tanesi de 17-19 Mayıs günlerinde Burhaniye Ören Plajı’nda gerçekleşecek. Balıkesir’deki bu dev organizasyonda kadınlar kategorisinde; Avrupa’dan Türkiye, Çekya, Finlandiya, Yunanistan, Danimarka, Kuzey İrlanda, erkekler kategorisinde ise Türkiye, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İskoçya ülkelerinin milli takımları olimpiyata gitmek için savaşıyor olacak. 11 ülkeden toplam 24 takım mücadele edecek. Olimpiyat Elemesi Uluslar Kupası ön eleme organizasyonları Balıkesir’in haricinde; Litvanya’nın Vilnus, İspanya’nın Madrid, Almanya’nın Hamburg ve Hırvatistan’ın Bibinje kentlerinde oynanacak. Her bir organizasyonun şampiyon takımı, Uluslar Kupası Final organizasyonuna katılım hakkı kazanacak. Finalde şampiyon olan takım da 2024 Paris Olimpiyatları’na gitme hakkı kazanacak. Hem Balıkesir’in hem ilçelerinin hem de ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayacak bir başka büyük organizasyon da 19-22 Eylül günlerinde Ayvalık Sarımsaklı Plajı’nda düzenlenecek “VW Beach Pro Tour” dünya turu organizasyonu olacak. Bu organizasyona; 35 ülkeden 56 takım 112 sporcu katılımı olacak.
İstanbul İstanbul’dan 196 hacı adayı kutsal topraklar için yola çıktı Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla 196 kişiden oluşan hac kafilesi kutsal topraklara gitmek için İstanbul Havalimanı’ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. İstanbul Havalimanı’ndan kutsal topraklara gidecek olan ve 196 kişiden oluşan ilk hac kafilesi yola çıktı. Hacı adayları için İstanbul Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Hac kafilesinin hareketi öncesi İstanbul Havalimanı Gidiş Terminali’ndeki tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törene Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Remzi Bircan katıldı. Hacı adayları uğurlama töreninde konuşma Bircan, "Allah’ın misafirleri, Rabbim çıkmış olduğunuz bu yolculuğu mübarek eylesin. Rabbim her biriniz yapmış olduğunuz ve yapacağınız ibadetleri mübarek ve kabul eylesin. Bu son derece müstesna bir yolculuk. İstanbul’dan İzmir’e, İstanbul’dan Ankara’ya, Ankara’dan Mersin’e ve ülkemizin değişik illerinden yapılan bir yolculuk değildir. Bu ömrümüzün yolculuğudur, hayatımızın yolculuğudur. Ömrün ibadete olan hac yolculuğudur. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yurt dışına yapmış olduğu en büyük organizasyondan bahsediyorum. 85 bin hacı adayının bir gecede otellerinden alınıp Arafat’a çıkarılması, oradan Müzdelife’ye ve bir gecede otellerinden alınıp Mina’ya, Mina’dan şeytan taşlamaya götürülmesi gerçekten zordur. Rabbim yolculuğunuzu mübarek eylesin’ ’diye konuştu. Hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adaylarının aileleri ile vedalaşmasında duygusal anlar yaşandı. Kutsal topraklara gitmenin yıllardır hayalini kurduğunu belirten Gülşah Çetinkaya, "Bu anı yaşamak için 8 sene bekledim. Uçuyorum sanki. Allah razı olsun Diyanet’ten. Orada her şeyi merak ediyorum" dedi. Rabia Turhan ise, "Biz hac kurasına eşim ile beraber yazıldık ama eşimi kaybettim. Biraz buruk gidiyorum. 13 yıl üzerine çıktı ama yine de mutluyum. Herkese dua edeceğim, Allah herkese nasip etsin inşallah"’ diye konuştu.
Tekirdağ Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı eserlerden oluşan bilim fuarı açıldı Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu’nda Bilim Fuarı kapsamında yapılan projelerden oluşan sergi açılışı gerçekleşti. Proje kapsamında 55 öğrencinin 15 danışman öğretmenle birlikte hazırladıkları çalışmalar beğeni topladı. Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu Müdürü Ayhan Boralı gerçekleştirdi. Boralı yaptığı konuşmasında, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bilim fuarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücünün birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu hayal gücünün ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu olarak sadece tüketen değil aynı zamanda üreten gençler yetiştirmek birinci önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 15 proje, 55 öğrencimiz ve 15 danışman öğretmenin özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın her biri gelecekte birer bilim insanı olmak için ilk adımlarını atmışlardır. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat kendiliğinden var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, proje çalışmalarından emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime, katkı sağlayan herkese teşekkür eder hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. “Bilim fuarının hayırlı olmasını diliyorum” Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ise, “Sevgili çocuklar, bizler sizin sadece akademik alanda ilerlemenizi yeterli bulmuyoruz. Projelerde, sosyal, sportif ve diğer etkinliklerde yani eğitimin ilişkili olduğu bütün alanlarda başarılı olmanızı bekliyoruz. Ve nitekim Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu bu yıl özellikle sportif alanlarda çok büyük başarılara imza attılar ben sizleri kutluyorum ve alkışlıyorum. Bilim Fuarının ilk defa okulumuzda gerçekleştirilmesinden dolayı son derece gururluyuz. Eminim ki devletimizin katkıları ve hayırseverlerimizin de destekleriyle inşallah Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulunun bundan sonraki süreçte adından çok daha fazla söz ettireceğine ben inanıyorum. Bilim fuarının hayırlı olmasını diliyorum, bunda sonraki yapılacak bütün çalışmalarda hem öğretmen arkadaşlarıma hem de öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bilim fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından stantları gezen katılımcılar, öğrencilerin hazırladıkları projeleri kendilerinden dinleyerek projeler hakkında bilgi aldılar.
Tekirdağ Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı eserlerden oluşan bilim fuarı açıldı Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulunda, Bilim Fuarı kapsamında yapılan projelerden oluşan sergi açılışı gerçekleşti. Proje kapsamında 55 öğrencinin 15 danışman öğretmenle birlikte hazırladıkları çalışmalar beğeni topladı. Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’nın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gerçekleşti. “Özverili çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır” Açılış konuşmasını gerçekleştiren Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu Müdürü Ayhan Boralı gerçekleştirdi. Boralı yaptığı konuşmasında; ”Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bilim fuarımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücünün birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu hayal gücünün ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu olarak sadece tüketen değil aynı zamanda üreten gençler yetiştirmek birinci önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 15 proje, 55 öğrencimiz ve 15 danışman öğretmenin özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın her biri gelecekte birer bilim insanı olmak için ilk adımlarını atmışlardır. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat kendiliğinden var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, proje çalışmalarından emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime, katkı sağlayan herkese teşekkür eder hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. “Bilim fuarının hayırlı olmasını diliyorum” Sonrasında konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz; “Sevgili çocuklar, bizler sizin sadece akademik alanda ilerlemenizi yeterli bulmuyoruz. Projelerde, sosyal, sportif ve diğer etkinliklerde yani eğitimin ilişkili olduğu bütün alanlarda başarılı olmanızı bekliyoruz. Ve nitekim Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulu bu yıl özellikle sportif alanlarda çok büyük başarılara imza attılar ben sizleri kutluyorum ve alkışlıyorum. Bilim Fuarının ilk defa okulumuzda gerçekleştirilmesinden dolayı son derece gururluyuz. Eminim ki devletimizin katkıları ve hayırseverlerimizin de destekleriyle inşallah Müjgan Serkan Karagöz Ortaokulunun bundan sonraki süreçte adından çok daha fazla söz ettireceğine ben inanıyorum. Bilim fuarının hayırlı olmasını diliyorum, bunda sonraki yapılacak bütün çalışmalarda hem öğretmen arkadaşlarıma hem de öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, bilim fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından stantları gezen katılımcılar, öğrencilerin hazırladıkları projeleri kendilerinden dinleyerek projeler hakkında bilgi aldılar. (HG-