DÜNYADAN FUTBOL - 13 Nisan 2017 Perşembe 12:30

Drogba, ABD 2. Ligi’ne transfer oldu

A
A
A
Drogba, ABD 2. Ligi’ne transfer oldu

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Fildişili yıldız Didier Drogba, ABD İkinci Futbol Ligi (USL) takımlarından Phoneix Rising’e transfer oldu.

Kariyerinde Marsilya, Chelsea, Şanghay Shenhua gibi takımlarda forma giyen Drogba, 2012-2013 sezonunda geldiği Galatasaray’da da 1,5 yıl top koşturmuştu. Fildişili golcü, son olarak ABD Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Montreal Impact’da oynayarak 41 maçta 23 gol atmştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Phoneix Rising ile sözleşme imzaladığını duyuran Didier Drogba, takımda hem yönetici hem de futbolcu olarak görev yapacağını açıkladı. Futboldan kopmak istemediğini vurgulayan Dorgba, "Aynı anda hem takım sahibi hem de futbolcu olmak olağan dışı bir durum ama benim için heyecan verici olacak. Gelecek kariyerim için bu önemli bir hazırlık" ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.