SPOR - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:42

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sıradaki durak Portekiz

A
A
A
Dünya Ralli Şampiyonası’nda sıradaki durak Portekiz

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun altıncı yarışı, 17-20 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilecek. Zorlu ralli öncesi pilotlar klasmanında ilk iki sırada son 5 yılın şampiyonu Sebastien Ogier ve Thierry Neuville yer alıyor.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki altıncı yarışı olan Portekiz Rallisi, 17-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birbirinden hızlı pilotlar, üç günde 20 etabı geçip 358’i özel etap olmak üzere toplamda 1583 kilometre kat edecek.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda geride kalan 5 yarışa son 5 yılın şampiyonu Sebastien Ogier damgasını vurdu. Red Bull sporcusu Monte Carlo, Meksika ve Fransa Rallileri’nden zaferle ayrıldı. Diğer iki yarıştan İsveç Rallisi’ni bir başka Red Bull sporcusu Thierry Neuville, Arjantin Rallisi’ni de Fin pilot Ott Tanak kazandı. Portekiz Rallisi öncesi pilotlar klasmanında liderlik 100 puanlı Ogier’de. Onu, 10 puan geriden Neuville takip ediyor. Üçüncü sırada ise 72 puanlı Ott Tanak yer alıyor.

Geçtiğimiz sene düzenlenen Portekiz Rallisi’ni Fransız pilot Sebastien Ogier kazanmıştı.

Dünya Ralli Şampiyonası Eylül’de Marmaris’te

Büyük heyecan, 13-16 Eylül’de 7 yılın ardından ilk kez Türkiye’ye de uğrayacak ve motor sporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Türkiye’nin gözde turizm kentlerinden Marmaris, dünyanın en iyi ralli pilotlarını ağırlayacak.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.