GÜNDEM - 06 Mart 2018 Salı 18:46

E-Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet Telefon, internet ve TV borç sorgulama?

A
A
A
E-Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet Telefon, internet ve TV borç sorgulama?

E-Devlet uygulaması vatandaşların işini kolaylaştıracak hizmetleri sunmaya devam ediyor. Alt Üst Soy Ağacı, sefer görev emri, Şehitlik sorgusu ve Miras sorgulamanın yanı sıra E-Devlet'in milyonlarca vatandaşın hizmetine sunduğu bir diğer hizmet de borç ve alacak sorgulama özelliği. Sistem üzerinden Telefon, internet ve TV abonelikleri borcu ve alacak sorgulamak çok kolay. Peki, E-Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet sistemi gelişmeye devam ederek milyonlarca vatandaşın işini kolaylaştıracak hizmetleri sunmaya devam ediyor. Alt Üst Soy Ağacı sorgulama , sefer görev emri sorgulama, Şehitlik sorgulama, Miras sorgulama son zamanlarda vatandaşlar tarafından çok rağbet gördü. E-Devlet sisteminin vatandaşlara sunmuş olduğu bir diğer hizmet ise borç ve alacak sorgulama özelliği. E-Devlet üzerinden telefon, internet ve TV abonelikleri gibi geçmişe dönük borç sorgulaması yapılıp fazla ve hatalı ödemeler de sorgulanabilmekte. Sorgulama sonucu alacağınız çıkması durumunda paylaştığınız hesap numarasına 15 gün içerinde geri ödeme yapılmaktadır. 

Yenişafak gazetesinde yer alan habere göre, "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında 22/09/2014 tarihli ve 2014/DK-THD/466 sayılı Kurul Kararı gereği abone sayısı 200 binin üzerindeki işletmecilere ait borç ve alacak bilgileri e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

E-Devlet borç ve alacak sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet Telefon, internet ve TV borç sorgulama?

BORÇ VE ALACAK GÖRÜLEBİLİYOR

3 yıldan fazladır uygulamada olan düzenleme ile mobil ve sabit hat telefonlar ile internet ve Kablolu TV gibi uydu sağlayıcılarına yapılan aboneliklerle ilgili geçmiş döneme ait borç sorgusunun yanı sıra ortaya çıkan alacaklar da görülebiliyor.

Telefon, internet ve uydu aboneliklerinde fazladan yapılan ödemeler, hatalı faturalar, cihaz bedelleri gibi çeşitli nedenlerle tüketiciler bilmeden aldıkları hizmetlerden ötürü her ay düzenli ödeme yaptıkları işletmeciler karşısında alacaklı konumuna geçiyor.

15 GÜN SÜRESİ VAR

Tüketiciler e-Devlet üzerinden ‘Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade işlemleri’ başlığı ile yapılan sorgulamada tarafına iade işlemi olup olmadığını görebiliyor.

Yapılan sorgulamada alacak çıkması halinde tüketiciler sorgulama ekranın sağında bulunan ‘İade al’ butonuna tıklayarak ilgili kurum ile iadenin yapılacağı hesap numarasını paylaşması gerekiyor. İade işlemleri kurumlara göre değişirken bu süre 3 ile 15 iş gününü bulabiliyor. Bazı işletmeciler iade işlemi ile ilgili bilgilendirme mesajı da gönderiyor.

BORÇ VE ALACAK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep İspanya üniversiteleri ile GİBTÜ arasında ikili işbirliği protokolleri imzalandı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı. Yapılan anlaşmalar öğrenci ve akademisyen değişimlerini destekleyerek kültürel alışverişi ve akademik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası bir marka olma hedefi kapsamında işbirliklerini güçlendirerek yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İspanya’nın önde gelen üniversitelerinden Granada, Sevilla ve Cordoba Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) imzalandı. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni temsilen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, Prof. Dr. Metin Bedir ve Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Çınar, Granada Üniversitesi, Sevilla Universitesi ve Cordoba Üniversiteleri ile yakın temasta bulunarak akademik işbirliği anlaşmalarına imza attılar. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feridun Bilgin ve Prof. Dr. Metin Bedir, bu anlaşmaların, GİBTÜ’nün uluslararası alanda prestijini artırarak akademik mükemmeliyeti teşvik etmesinin yanı sıra öğrencilere ve öğretim üyelerine uluslararası öğrenme ve öğretme deneyimleri sunma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu işbirliği anlaşmalarının, disiplinler arası işbirliği ve bilimsel araştırma alanlarında ortaklıkların geliştirilmesine yönelik bir zemin oluşturacağını belirttiler. İspanya’nın en büyük 2. devlet üniversitesi olan ve 15. yüzyılda kurulan Sevilla Üniversitesi, Endülüs İslam döneminin önemli eğitim kurumlarından biridir. Aynı şekilde, 16. yüzyıla dayanan köklü tarihiyle İspanya’nın en eski ve en saygın eğitim kurumlarından biri olan ve Avrupa’nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan Granada Üniversitesi ile Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Cordoba şehrinde bulunan, Endülüs İslam döneminde bilim, felsefe ve tıp alanlarında önemli bir merkez olan Cordoba Üniversitesi ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri sayesinde bilimsel ve kültürel alışverişin desteklenmesi hedeflenerek, yapılan bu uluslararası anlaşmalar üniversiteler arasındaki işbirliklerinin önemli bir adımını temsil etmektedir. İmzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası alanda işbirliği ağını genişleterek öğrencilerine ve akademik personeline daha zengin bir eğitim ve araştırma ortamı sunmaya devam ediyor.
Gaziantep GKV’li Ada Arslan Piyano Solisti Kategorisinde Dünya üçüncüsü Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye’de Gaziantep’te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1. Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali’ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Eğitim alanındaki başarılarını sosyal kültürel, sanatsal ve sportif başarılarıyla taçlandıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 60.yılında yeni başarılara imza atarken bu kez de müzik alanında düzenlenen bir yarışmada dünya üçüncülüğüne imza attı. Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye’de Gaziantep’te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1.Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali’re katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Yarışmanın finalinde dünya üçüncülüğü kupasını kazanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan mutluluğunu arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Uluslararası yarışmalarda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin başarıdan başarıya koşmasının bir tesadüf olmadığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel minik şampiyonu kutlayarak başarılar diledi.