GÜNDEM - 05 Mart 2020 Perşembe 09:44

Ege kıyılarının su üstü, dünya zenginlerini cezbediyor

A
A
A
Ege kıyılarının su üstü, dünya zenginlerini cezbediyor

Dünyanın pek çok bölgesinde korana virüsü nedeniyle insanlar bulunduğu bölgeden ayrılmamayı tercih ederken, Türkiye hem yer ütündeki cazibesi hem de su üstündeki cazibesi ile dünya zenginlerinin en çok tercih ettiği ülkelerden biri haline geldi.

Türkiye’nin 2020 yılında da turizmde en çok tercih edilen ülkelerin başında yer alacağını belirten Su Üstünde bolg yetkilisi Eren Budaklı, dünyanın önemli zenginlerinin özellikle Ege kıyılarını tercih ettiğini söyledi.

Son olarak Fethiye’de Meksikalı milyarder Alberto Baillres’in ağırlandığını belirten Budaklı, “Meksikalı milyarder Alberto Baillres sahibi olduğu, daha önce Project Safari olarak bilinen Maya Queen IV adlı yat ile Fethiye limanına demir attı.

Hint Okyanusunda takımada olan Seyşeller’deki Madagaskar’dan gelen yat Fethiye’de akaryakıt ikmali yapıp ihtiyaçlarını aldı. 2008 yılında Blohm + Voss tarafından yaptırılmış olan mega yat, 15,88 m kiriş ve 4,25 m taslakla çelik bir gövdeye ve alüminyum üst yapıya sahip. 93 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğine sahip yatta, 8 kabinde 16 yolcu ve 24 mürettebatta sahip. Limanlarımız sadece yolcu gemilerine değil, mega yatlara da hizmet veriyor. Bu yatların ülkemizi tercih etmesi ülkemizin güvenli olduğunun göstergesi olduğu gibi ülke ekonomisine ve Türkiye’nin prestijinin göstergesidir” dedi.

Güldemet Kızıl
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "Bu mücadeleyi geçmişten aldığımız kararlılıkla geleceğe taşıyacağız" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, "AK Parti teşkilatları olarak, durmadan yorulmadan hep Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ’Aşk ile koşan yorulmaz’ bizde, davamıza, mücadelemize, teşkilatımıza, kendi aramızdaki birlikteliğe gönülden bir aşk duyuyoruz" dedi. Sakarya’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 3 Kademe İl Yönetimi ve 3 Kademe İlçe Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün katılımı ile gerçekleştirildi. AK Parti Sakarya İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantı öncesinde Büyükgümüş il, ilçe başkanları ve parti üyeleri ile bir araya geldi. "Bu mücadeleyi geçmişten aldığımız kararlılıkla geleceğe taşıyacağız" Büyükgümüş ilçe başkanlığı binası önünde yaptığı konuşmada, "Sakarya, bizim güç, ilham aldığımız, davamızın, mücadelemizin istikametini Sakarya’nın ruhuyla şekillendirdiğimiz bir şehir. AK Parti teşkilatları olarak, durmadan yorulmadan hep Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘Aşk ile koşan yorulmaz’ bizde, davamıza, mücadelemize, teşkilatımıza, kendi aramızdaki birlikteliğe gönülden bir aşk duyuyoruz. İnşallah adım adım, hane hane bu mücadeleyi geçmişten aldığımız bereketle, kararlılıkla geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Sakarya teşkilatlılarımızın önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalar, ortaya kocayacağız güçlü iradeyi çok önemli buluyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı davamıza, mücadelemize bağlılığımızı daim eylesin, gayretimizi arttırsın" dedi.