GÜNDEM - 27 Temmuz 2021 Salı 10:29

Egzoz tamirinde geçen yarım asır

A
A
A
Egzoz tamirinde geçen yarım asır

Eskişehir’de 50 yıldır egzoz tamiri yapan Celil Doğan, 12 yaşında okulu bırakarak zor şartlar altında başladığı meslekte eski günlerini arıyor.

Eskişehir’in Sütlüce Mahallesi’nde egzoz tamiri yapan 62 yaşındaki Celil Doğan, mesleğe küçük yaşlarda ilkokulu bırakarak başladı. Zor şartlar altında çıraklık yaparak işe başlayan Doğan, meslekte 50’nci yılını doldurdu. Mesleğe başladığı yıllarda işlerinin daha iyi olduğunu söyleyen Doğan, artık yetiştirmeye çırak bulamadıklarını dile getirdi. Yarım asırdır gece gündüz çalışarak ustalığını kazanan Doğan, yetkili servislerin bile egzoz tamirinde yetersiz kaldıklarını ve bazı araçları kendilerine yönlendirdiklerini söyledi.

“Normal bir çocukluk hayatım olmadı, hep çalıştım”

Eski günleri özlediğini ve çocukluğunu çalışarak geçirdiğini vurgulayan Celil Doğan, “Hayatımızı çalışarak bu duruma getirdik. Çalıştığımız süre boyunca arabaların eski modellerinden buralara geldik. Eski model araba çok kalmadı piyasada, genellikle yeni modellerle uğraşıyoruz. İlkokulu bitirdikten sonra ben bu hayata ve işe başladım. Normal bir çocukluk hayatım olmadı, hep çalıştım. Gece gündüz demeden çalışarak devam ettim hayatıma. Şu anda çırak yetişmiyor. Nasip olursa kendi torunumu yetiştireceğim. Eski dönemler daha iyiydi. Şimdi o dönemleri bulamıyoruz. O dönemler bitti. İş hayatı şu anda çok sıkıntılı. Çalıştığımız o dönemler çok farklı. Şu anda o dönemin işlerini bulamıyoruz. Bu dönemde işlerin zayıflığı öne çıkıyor” diye konuştu.

“Servisler bizim işleri çözemiyor”

Yetkili servislerin dahi egzoz tamiri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını öne süren Doğan, “Bizim işimiz teknik servislerde olmuyor. Servisler genellikle egzoz işini yapmıyor, biz yapıyoruz. Servislerin egzoz bölümü az. Sök tak olursa yapıyorlar ama bizim bu işleri çözemiyorlar. Genellikle egzozculara yönlendiriyorlar” dedi.

Abdullah Güçlü - Şevket Can Çikot
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.