EĞİTİM - 18 Eylül 2014 Perşembe 10:34

Ek tercihte eğitim bursu

A
A
A
Ek tercihte eğitim bursu

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, ek tercihte İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin tüm bölümlerinde yüzde 75 burs desteği sağlayacak.

Türkiye’yi yönetecek bireyleri yetiştirme amacıyla yola çıkan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan beş bölümüyle ek tercih döneminde de adaylara yüzde 75 burs desteği sağlayacak.

İşletme, Siyaset Bilimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Ticaret, Bankacılık ve Finans gibi Türkiye’nin yönetsel yapısını ilgilendiren konularda bireyleri sektöre yetiştiren İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik dönemde herhangi bir programa yerleşemeyen ya da tercihte bulunmayan adaylara kapılarını açıyor. Türkiye’yi yönetmenin zor bir görev olduğuna dikkat çeken İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk fakülte bünyesinde yer alan bölümleri şu şekilde açıkladı:

“Kamu sektörü ve özel sektör ile Türkiye’nin yönetime talip adayları yetiştirmektedir. Dış politikasıyla, bütçesiyle, yerel yönetimleriyle Türkiye’yi yönetecek bir bölüm olan Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümümüz başta olmak üzere İşletme, Uluslararası Lojistik ve Uluslararası Ticaret bölümü Türkiye’nin bütün özel sektörünü yönetecek elemanlar yetiştirmektedir. İşletme bölümü Türkiye ekonomisinin aktörleri olan bütün işletmeleri yönetecek ticareti, pazarlaması, finansı, muhasebesi ile işletmelerin tamamını yönetecek bütün işletme fonksiyonlarına hakim yöneticiler yetiştirmeye yönelik bir bölümdür. Türkiye giderek büyüyen ekonomisiyle ve nüfusuyla yine bu coğrafyadaki stratejik önemi ile büyüyen bir ülkedir. Böyle bir ülkenin ekonomisini yönetecek elemanlar yetiştirmek de Uluslararası Ticaret bölümünün görevidir. Ülkenin dış ticaretini ve ekonomisi yönetmek kolay bir iş değildir.

Uzmanlık düzeyinde bu konuyu iyi bilen elemanlara ihtiyaç vardır. İşte Dış ticaret bölümünün görevi de bu ekonomiyi yönetecek elemanlar yetiştirmektir. Ayrıca dış ticaret içinde olmakla beraber daha uzmanlık alanında yer alan Uluslararası Lojistik bölümümüz de çok önemli bir bölümdür. Bu kadar büyüyen bir ülkenin Lojistik faaliyetlerini yürüten elemanlara ihtiyaç vardır.”

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün de çok sayıda başvuru aldığını ifade eden Ertürk, “Sosyal Bilimler Enstitümüzde yüksek lisans ve doktora programları yapılmaktadır. Burası da yeni olmasına rağmen çok sayıda talep aldı. Dünya’nın her yerinde önemli bir marka olan MBA Programı burada uygulanmaktadır. Tezli ve tezsiz örgün ve uzaktan eğitim olmak üzere eğitim verilmektedir” dedi. Lisans eğitiminin eğitim alanında tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Ertürk, adayları yüksek lisans eğitimi almaları konusunda uyardı.

Üniversite ve fakülte olarak dil eğitimine de önem verdiklerini belirten Ertürk, “Dünya ile ilişki kuracak biri İngilizceyi ek olarak da bir doğu dilini iyi bilmelidir. Biz de oluşturduğumuz dil sınıfları ile öğrencilere bunu en iyi şekilde öğretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.