TEKNOLOJİ - 02 Ekim 2011 Pazar 10:23

Elma severler yeni iPhone'u bekliyor

A
A
A
Elma severler yeni iPhone'u bekliyor

Apple'ın ünlü telefonu iPhone'un son modelinin önümüzdeki hafta görücüye çıkabileceği yönündeki haberler teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı.

Apple'ın mobil telefonu iPhone'un yeni modeli iPhone 5′in tanıtımının 4 Ekim'de yapılması bekleniyor. Basında çıkan haberlere göre firma, gazetecilere önümüzdeki salı günü Apple'ın Cupertino'daki merkezinde düzenlenecek özel bir toplantı için "Let's talk iPhone" yani "Haydi iPhone hakkında konuşalım" başlıklı bir davetiye gönderdi.


Apple şimdiye kadar büyük tanıtımlar ve açıklamalar için genellikle San Francisco'daki merkezini tercih etmiş olsa da, bilişim uzmanları firmanın iPhone 5'in tanıtımını Cupertino'da yapmaya karar vermiş olabileceğini kaydediyor. iPhone 5 ile birlikte Apple'ın yeni işletim sistemi iOS5'i de görücüye çıkaracağı tahmin ediliyor.


Uzmanlar iPhone 5'in daha büyük bir ekrana ve daha yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olacağı konusunda hemfikir. iPhone 5, Apple'ın Steve Jobs sağlık nedenleriyle CEO'luktan ayrıldıktan sonra piyasaya sürdüğü ilk önemli ürün olacak.

 

Apple son modeli iPhone 4'ü 2010 yılının haziran ayında çıkartmıştı. iPhone'un başarısı Apple'ı dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticilerinden biri haline getirdi. Sadece geçtiğimiz üç ayda 20 milyondan fazla iPhone satışı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Muhteşem manzarada üç arkadaş kar yağışı altında gölette yüzdü Erzincan’da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı kent genelinde beyaz örtü oluştururken, üç arkadaşın etrafı karla kaplı gölette yüzmesi görenleri şaşırttı. Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü kentte, su sıcaklığının ise 0 derece olarak ölçüldüğü anlarda gölete giren üç arkadaş, sıra dışı deneyimleriyle dikkat çekti. Kent merkezine yakın bir noktada bulunan ve çevresi tamamen karla kaplanan gölet, beyaz örtüyle bütünleşerek görsel bir şölen sundu. Doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken manzara, soğuk havaya rağmen bölgeye gelen vatandaşların da ilgisini topladı. Soğuğa aldırış etmeyen Zafer Küçüksu, Cengiz Urtekin ve Emrah Karakoç, hazırlıklarını yaptıktan sonra gölete girerek yüzdü. Su yüzeyinde yer yer buz tabakalarının oluştuğu görülen gölette yüzen üç arkadaş, kısa süreli yüzmenin ardından sudan çıktı. Gerçekleşen yüzme etkinliği, drone kamerasıyla kayda alınarak göletin karla kaplı eşsiz manzarası gözler önüne serildi. Soğuk havaya rağmen bu deneyimi yaşamak istediklerini belirten arkadaşlar, doğayla iç içe farklı bir anı biriktirdiklerini ifade etti. Kar yağışı sonrası kartpostallık görüntülerin oluştuğu gölet çevresi, hem cesur yüzücülerin hem de doğanın sunduğu manzaranın bir araya geldiği anlara sahne oldu.