DÜNYA - 17 Kasım 2025 Pazartesi 14:42 | Son Güncelleme : 17 Kasım 2025 Pazartesi 14:47

Endonezya'daki toprak kaymasında can kaybı 16'ya yükseldi

A
A
A

Endonezya'nın Orta Java eyaletindeki Cilacap kentinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

Endonezya'nın Orta Java eyaletindeki Cilacap kentinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı felakette bilanço ağırlaştı. Afet yönetim ajansı yetkilileri, Cibeunying köyünde 14 Kasım'da meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini bildirdi. Köydeki 12 evin toprak altında kaldığını belirten yetkililer, bazı kişilerin 3 ila 8 metre derinlikte gömüldüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Köyde en az 16 kişinin kayıp olduğu aktarıldı. Yerel arama ve kurtarma ajansı şefi M. Abdullah, kazı çalışmalarına iş makineleri ile devam edildiğini açıkladı.

Banjarnegara 2 ölü, 27 kayıp

Orta Java'da bulunan Banjarnegara köyünde cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında ise 2 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi ise kayıp olarak bildirildi. Köyde 30 ev ile bazı tarım arazileri zarar gördü.

Endonezya Meteoroloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Eylül ayında başlayan muson yağmurlarının Nisan ayına kadar devam etmesinin beklendiği ve bunun aşırı yağış ile sel riskini artırdığı ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne 500 Büyükçekmeceli kadın Edirne’de iftar sofrasında buluştu Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Edirne Ramazan Gezisi" kapsamında Edirne’yi ziyaret eden yaklaşık 500 kadın, tarihi gezi programının ardından iftar sofrasında bir araya geldi. Bu yıl 41’incisi gerçekleştirilen geleneksel gezi programı kapsamında Büyükçekmeceli kadınlar Serhat Şehri Edirne’yi ziyaret etti. Gün boyunca Selimiye Camii başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarını, ibadethanelerini ve müzelerini gezen kadınlar, programın sonunda iftar sofrasında buluştu. "Köprüleri taştan iki kent buluşması" olarak anılan Edirne ve Büyükçekmece arasında yıllardır sürdürülen geleneksel Ramazan buluşması kapsamında düzenlenen programda katılımcılar hem tarihi mekanları gezdi hem de birlikte iftar yaptı. Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi alanları ziyaret eden Büyükçekmeceli kadınlar, kentin kültürel ve tarihi zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu. Gün boyu süren gezinin ardından kurulan iftar sofralarında bir araya gelen 500 kadın Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı. Her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel Edirne gezisinin iki kent arasındaki kültürel bağın güçlenmesine katkı sağladı. "Bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz" Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, Ramazan ayının bereketini paylaşmak için Büyükçekmeceli kadınlarla birlikte Edirne’de buluştuklarını belirterek, "Aynı sofrada buluşmak ve dualarımızı paylaşmak için bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz. Edirne’nin tarihini, kültürünü ve kadim dokusunu birlikte yaşıyoruz. Osmanlı’ya başkentlik yapmış bu şehirde bir arada olmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor" dedi. "Büyükçekmeceli kadınları Edirne’de ağırlamaktan mutluyuz" Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ise her Ramazan ayında Edirne’ye gelen Büyükçekmeceli kadınları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, geleneksel hale gelen bu buluşmanın iki şehir arasındaki dostluğu ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.