GÜNDEM - 08 Kasım 2017 Çarşamba 11:29

Engelini unuttu, okçulukla hayatına renk kattı

A
A
A
Engelini unuttu, okçulukla hayatına renk kattı

Bingöl’de küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedensel engelli kalan 37 yaşındaki Bahattin Tüz, engellileri topluma kazandırmak için başladığı okçulukla hayatına renk kattı.

3 çocuk babası Bahattin Tüz'ün, 3 yaşında geçirdiği yüksek ateş nedeniyle belden aşağısı felç kaldı. Hayatındaki tüm engelleri bir şekilde aşan Tüz, 9 yıldır SGK'da memur olarak görev yaparken, engelinin engel olmadığını göstermek için okçuluk sporuna başladı. Kısa bir süre önce okçuluğa başlamasına rağmen başarılı olan Tüz, şehrini, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 14-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ‘Salon Devlet Kupası’ turnuvasında yarışarak temsil etme hakkı kazandı. Tüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde her gün 2 saat antrenman yaparak yarışmaya hazırlanıyor. 

3 yaşında geçirdiği yüksek ateş nedeniyle belden aşağı tutmayarak felç kalan Tüz, 34 yıldır zorlu bir şekilde hayat mücadelesi verdiğini aktardı.

Yüksek ateşten dolayı felç kaldığını ve ayaklarının tutmadığını anlatan Tüz, "Şu an 37 yaşındayım ve 34 yıldır bedensel engelli olarak hayatımı sürdürüyorum. Evliyim 3 çocuğum var. Çok şükür hayatla bir şekilde mücadele ediyorum. Hiçbir zaman engelimi engel olarak, sıkıntı olarak görmedim” dedi.

Bingöl İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tesislerinde turnuvaya hazırlanan Tüz, “Engellileri topluma kazandırma amacıyla okçuluğa başladım. Yaklaşık 3 aydır okçuluk yapıyorum. Bu yıl 14-17 Aralık tarihinde Samsun’da düzenlenecek şampiyonaya gideceğiz ve bende engelli kategorisinde yarışacağım, inşallah iyi bir derece ile Bingöl’e döneceğiz” diye konuştu.

Okçuluk gibi farklı bir spor dalının engellilere engel teşkil etmediğini kaydeden Tüz, “Fakat hayat şartları içinde mücadele ederken zorluklar da yarışıyoruz. Engelli olduğumuz için iki kez yarışıyoruz ve bunu aşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu sporu yapmak maddi ve manevi anlamda çok büyük emek isteyen bir şey. Bizde toplumdan destekler bekliyoruz. Bu destek geldiği takdirde Bingöl’e daha iyi derece getireceğimize eminim. Burada günlük iki saat yoğun bir tempoda antrenman yapıyorum. Allah’ın izniyle de başaracağız” ifadelerini kullandı. 

Sinan Atan-Yılmaz Atar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 6 - Sivasspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 6-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada Mertens’in caza sahası dışı sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak az farkla üstten kornere gitti. 53. dakikada Köhn’ün sol taraftan içeriye çevirdiği topta Ziyech’in savunmayı geçerek sol çaprazdan vuruşunda top kaleci Ali Şaşal’da kaldı. 54. dakikada Tungunboev’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Manaj’ın ön direkte kafayla içeri çevirdiği topu Caner Osmanpaşa arka direkte tamamladı. 2-1 59. dakikada Mertens’in sağ taraftan ortasında Icardi’nin altı pas çizgisi üzerinden vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-1 60. dakikada Hakim Ziyech’in ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören alandan sert vuruşunda top sol üst köşeden ağlarla buluştu. 4-1 70. dakikada Charisis’in ara pasında topla buluşan Manaj’ın vuruşunda top ağlarla buluştu. VAR’dan gelen uyarıyı dinleyen hakem Arda Kardeşler, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. 73. dakikada Barış Alper’in pasında topla buluşan Icardi, kafayla pasını geriye çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Mertens’in sert vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 5-1 85. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Icardi’nin penaltı noktasına yakın bir yerden vuruşunda meşin yuvarlak sağ kale direğinin dibinden ağlarla buluştu. 6-1 Hakemler: Arda Kardeşler, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson (Sanchez dk. 74), Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Vinicius dk. 82), Kerem Demirbay (Berkan Kutlu dk. 74), Ziyech (dk. 82), Mertens (Kerem Aktürkoğlu dk. 74), Barış Alper Yılmaz, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Zaha, Ndombele, Aurier Teknik Direktör: Okan Buruk Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Kerem Atakan Kesgin dk. 78), Poungouras (Caner Osmanpaşa dk. 46), Appindangoye Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ (Caktas dk. 77), Bartuğ Elmaz (Turgunboev dk. 46), Koita, Manaj Yedekler: Nikolic, N’Jie, Emrah Başsan, Kvet, Emre Gökay, Menig Teknik Direktör: Bülent Uygun Goller: Hakim Ziyech (dk. 11 ve 60), Dries Mertens (dk. 38 ve 73), Mauro Icardi (dk. 59 ve 85) (Galatasaray) Caner Osmanpaşa (dk. 54) (Sivasspor) Sarı kartlar: Uğur Çiftçi, Camara, Manaj (Sivasspor)
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.