ASAYİŞ - 28 Ocak 2021 Perşembe 12:41

Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

A
A
A
Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri bir eve yaptıkları baskında çok miktarda uyuşturucu madde ile “salyangoz” diye bilinen uyuşturucu madde yapımında kullanılan havalandırma motoru ele geçirdi.

Gözaltına alınan 2 şüpheliden birinin yüzde 98 engelli olduğu ve hakkında arama kararının olduğu belirtildi.
Kağıthane Merkez Mahallesi'nde dün sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu saatlerde ilçe genelinde devriye görevini ifa eden Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendiği bir şahsı takibe aldı. Şahsın bir eve defalarca girip çıktığını belirleyen polis, uyuşturucu madde ticareti yapıldığından şüphelenerek eve baskın düzenledi. Evdeki bir şahsın üstünü arayan Kağıthane polisi, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi.

Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

Engelli halde yatağından uyuşturucu satışı yaptı

Çalışmalara devam eden polis ekipleri, yatalak halde bulunan yüzde 98 engelli bir şahsın ise, cep telefonu üzerinden uyuşturucu satışı yaptığını tespit etti. Şahsın tedavi gördüğü yatağının altından ise uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı düşünülen 6 bin 750 lira ele geçirildi. GBT sorgulaması yapılan engelli şahsın "karşılıksız yararlanma" suçundan hakkında aramasının olduğu ortaya çıktı.

Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

Evden “salyangoz” motoru çıktı

Öte yandan evde detaylı arama gerçekleştiren Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini, toplamda 66 gram uyuşturucu madde, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17 bin 750 lira, bir cep telefonu, bir adet oda sıcaklığını ayarlamada kullanılan cihaz, uyuşturucu madde imalatında kullanıldığı değerlendirilen 6 sarı renkli aydınlatma, “salyangoz” olarak bilinen bir havalandırma motoru ve çok sayıda klipsli şeffaf paket ele geçirdi.

Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

Engelli torbacının “salyangoz”lu imalathanesine baskın kamerada

Gözaltına alınan şüpheli Bayram K.'nın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, yatağa bağımlı olduğu ifade edilen Hamdi K.'nın hakkında da yasal işlemlere başlandığı öğrenildi.

Doğan Can Cesur - Ömer Faruk Yıldız
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.