GÜNDEM - 13 Temmuz 2019 Cumartesi 07:45

Erdoğan talimatı verdi! Suriyelilerden de katkı payı alınacak

A
A
A
Erdoğan talimatı verdi! Suriyelilerden de katkı payı alınacak

Erdoğan, Suriyeliler konusunda yeni adımlar atılacağını belirterek “Dönüşleri teşvik edilecek, sağlık hizmetlerinden katkı payı alınacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemi ile ilgili olarak ABD’den gelen tepkilerin bir süre daha devam edeceğini, ancak Türkiye’nin bu konudaki tavrının değişmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, önceki akşam yapılan MKYK toplantısında Rusya’dan alınan S-400 füzeleri, Suriye meselesi ve ekonomi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, S-400’lerin teslimi ile birlikte ABD’de seslerin biraz daha yükseleceğini ancak, bir süre sonra ilişkilerin normalleşmesini beklediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “S-400’ler konusunda iş bitmiştir. G20 zirvesinde Sayın Trump’a da S-400’ler konusunda tavrımızın net olduğunu aktardık. Sayın Trump da dünya basının önünde bu konuda bizim haklı olduğumuzu söyledi. Bizim bu konuda ne kadar net ve ciddi olduğumuzu biliyorlar” dedi.

SUÇLUYA SINIR DIŞI
MKYK’da yerel seçim sonuçları değerlendirilirken, bazı milletvekilleri özellikle Suriyeliler konusunda vatandaştan tepki geldiğini ve bu konuda yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bunun üzerine Erdoğan “Biz Suriyelilere kapılarımızı açmak zorundaydık. Görmezden gelemezdik. Onlara sahip çıktık. Bizim başımıza da gelebilirdi. O zaman bize kim yardım edecekti, kim sahip çıkacaktı? Ama bu konuda yeni adımlarımız olacak. Ülkelerine dönmelerini teşvik edeceğiz. Suç işleyenleri kesinlikle sınır dışı edeceğiz. Ayrıca Suriyelilerden aldıkları sağlık hizmeti karşılığında bir katkı payı alınmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

TEK HANE ENFLASYON
Merkez Bankasındaki değişimin ardından, faiz politikalarında değişikliğe gidileceğini yineleyen Cumhurbaşkanı “Ekonomide birçok olumsuzluğun nedeninin faizin yüksekliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması da buna dayanıyor. Yüksek faiz beraberinde yüksek enflasyonu getirdi. Önümüzdeki süreçte faizlerin düştüğünü göreceksiniz. Faizlerin düşmesi ile birlikte tek haneli enf-lasyonu da göreceğiz. Yıl sonuna doğru aldığımız tedbirlerin olumlu etkisi görülecek. Halka yansıması olacak. 2020’den itibaren de sıçrama dönemine gireceğiz” değerlendirmesi yaptı.

SOYLU: DEAŞ'TA HAREKETLENME VAR
MKYK toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da iç güvenlik operasyonları ile ilgili sunum yaptığı öğrenildi. Soylu, son günlerde, DEAŞ’ın yurt içindeki uyuyan hücrelerinin harekete geçtiğini, bu nedenle hem tedbirlerin artırıldığını, hem de yoğun olarak operasyon yapıldığını söyledi.

Türkiye Gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Tavşanlı’da yüzme rekoru, 1000 kişi yüzme öğrendi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yer alan Tavşanlı Yüzme Topluluğu (TYT) Yüzme Havuzu, 2025 sezonunda elde ettiği rekor katılımla dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar ve öğrenciler için vazgeçilmez bir merkez olan tesis, yıl boyunca sunduğu kaliteli hizmetle Tavşanlı ve çevre yerleşim yerlerinin yüzme ihtiyacını karşılıyor. 2025 yılında yoğun bir sezon geçiren TYT Yüzme Havuzu, yüzme öğrenmek isteyen vatandaşların ve özellikle öğrencilerin ilk tercihi oldu. Yapılan açıklamaya göre, havuzda verilen eğitimler sayesinde 1000’den fazla kişi yüzme becerisi kazanarak yeni bir sporla tanıştı. Tesis, yalnızca temel eğitimlerle kalmayıp, aynı zamanda lisanslı sporcuların yetiştirilmesine de büyük katkı sağladı. Yetişen başarılı yüzücüler, katıldıkları yarışmalarda gösterdikleri üstün performanslarla Tavşanlı ilçesini başarıyla temsil ederek hem antrenörlerini hem de tüm ilçe halkını gururlandırdı. TYT Yüzme Havuzu, spor ve sosyal aktivite arayan bölge halkına yalnızca yaz aylarında değil, 12 ay boyunca kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor. Modern imkanlara sahip tesis, bu özelliği sayesinde çevre ilçe ve yerleşim yerlerinden gelen yüzme meraklılarını da ağırlayarak bölgesel bir çekim merkezi olma rolünü pekiştiriyor. Havuz yetkilileri, gösterilen bu yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, tesisin bir sonraki hedeflerinin hem öğrenci sayısını artırmak hem de ulusal düzeyde daha fazla şampiyon sporcu yetiştirmek olduğunu belirtti. TYT Yüzme Havuzu, 2025 yılında binlerce kişiye dokunarak Tavşanlı’nın sportif ve sosyal hayatına canlılık katmaya devam ediyor.