DİĞER SPORLAR - 02 Nisan 2022 Cumartesi 16:58

Erkeklerde iki milli güreşçi yarı finalde

A
A
A
Erkeklerde iki milli güreşçi yarı finalde

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda Kerem Kamal ve 67 kiloda da Murat Fırat, çeyrek finalde rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi.

Macaristan’ın Budapeşte şehrinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 6. günü gündüz seansı sona ererken, iki milli güreşçi yarı finale yükseldi. 87 kilo grekoromen stilde Metehan Başar, repesaj maçında Bulgar Yoan Dimitrov’a 3-1 kaybetti. 60 kiloda Kerem Kamal, grekoromen stilde Rumen Razvan Arnaut’u 9-0 teknik üstünlükle mağlup etti. Çeyrek finalde Estonyalı Helary Maegisalu’yu 12-1 teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükseldi. 72 kilo grekoromen müsabakasında Cengiz Arslan, Sırbistanlı Ali Arsalan’a 9-0 teknik üstünlükle kaybetti.

Erkeklerde iki milli güreşçi yarı finalde

82 kiloda grekoromen stilde Burhan Akbudak, Norveçli Exauce Mukubu’yu 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Akbudak, çeyrek finalde Gürcü Gela Bolkvadeze’ye yenildi. 97 kiloda Beytullah Kayışdağ grekoromen stilde İtalyalı Nikoloz Kakhelashvili’yi 6-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Kayışdağ, çeyrek finalde Ukraynalı Vladlen Kozliuk’a 8-4 kaybetti. 67 kilo grekoromen stilde Murat Fırat, çeyrek finalde Sırp Sebastian Nad’ı 5-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Erkeklerde iki milli güreşçi yarı finalde

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda akşam seansı yarı final ve final maçlarıyla devam edecek.

Erkeklerde iki milli güreşçi yarı finalde

Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da Ramazan davulcuları hafif kar yağışı altında sahur mesaisine başladı 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan ayının simgesi olan davulcular sahur mesaisine başladı. Aksaray’da şehir genelinde mahalle mahalle geze davulcular, ilk mesaisine kar yağışı altında başlarken, kimi davulcular yürüyerek kimisi de araç bagajında davul çalarak vatandaşları sahura uyandırıyor. Aksaray’da kar yağışı ile birlikte 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk sahuru yaşanırken, ramazan ve orucun adeta simgesi olan Ramazan davulcuları da ilk sahur mesaisine kar yağışı altında başladı. Aksaray’da 76 mahallesi bulunan merkez ilçede yaklaşık 160 davulcu sahur mesaisine başlarken, davulcular da Ramazan ayına kavuşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, vatandaşları sahura kaldırmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. "Davul Ramazan ayının simgesidir" Davulcu Savaş Yaşar, davulun Ramazan ayının bir simgesi olduğunu belirterek, "Aksaray’da doğdum büyüdüm. Davul zurna işi yapıyoruz. Düğünlere gideriz, asker uğurlamalarında davul çalıyoruz. Ramazan gelince de sahurda çalıyoruz. Davul çalınması gereken her yerde biz varız. Sünnetlerde, ramazanda, yıllardır geleneksel davulumuzu çalıyoruz. Ben kendimi bildim bileli, 10 yaşımdan beri davul çalıyorum, zurna çalıyorum. Biz hep bu mesleği yapıyoruz. Vatandaşları sahura kaldırmak için ezana bir buçuk iki saat kala mecbur başlıyoruz. Bir tek mahalle çalmıyoruz, yeni geldiğinde arabayla da çalıyoruz. Ramazanda davul çalmak çok güzel bir şey. Ne hissediyorum? Kendimle ve çaldığım davulumla gurur duyuyorum. İnsanların çoğu seviniyor. 11 ayın sultanı ramazanın geldiği için davulla daha mutlu oluyorlar. Ramazanın simgesidir davul. Bir davul çalıp insanları sahura uyandırırken balkona çıkan çocuklar oluyor, seviniyorlar. Kameraya çekiyorlar, bazen bahşiş atıyorlar. Zaten bizim bir ramazanımız var yaz mevsiminde de 2 ay düğün çalarız başka da yok, yatarız" dedi. "İnsanların sevincini görmek mutlu ediyor" 16 yaşındaki davulcu Yakup Yaşar ise "Çocukluğumda abimin yanında gittim, babamın yanında gittim. Abim öğretti bana bu mesleği. Arabanın arkasında çalıyorduk. Herkes davul çalamaz. Ramazan ayında davul çalmak benim için çok güzel bir duygu. Mutlu oluyorum, mutlu oluyoruz ailecek. İnsanların sevincini görüyoruz. Çocuklar çıkıyor, el sallıyor, anları sevindiriyoruz. Güzel bir duygu yani" diye konuştu.
Erzincan Erzincan’da Vakıflardan Terzibaba Sofrasında Ramazan iftarı Vakıflar, Ramazan ayı dolayısıyla Erzincan’da Terzibaba Sofrası adıyla iftar programı düzenleyecek. Köklü vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma anlayışını yaşatmayı amaçlayan program kapsamında, 13 Şubat Stadyumu altında her gün 700 kişilik iftar sofrası kurulacağı bildirildi. Ayrıca kentteki yeni hastanenin acil servisinde, iftar saatinde hastanede bulunan vatandaşlara çorba ikramında bulunulacağı belirtildi. Açıklamada, vakıf kültürünün asırlardır ihtiyaç sahiplerine destek olmayı, toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi ve gönülleri buluşturmayı esas aldığı vurgulanarak, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşmanın amaçlandığı ifade edildi. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan 7 ilde, 18 farklı noktada her gün toplam 10 bin 800 vatandaşa iftar verileceği kaydedildi. Bu kapsamda iftar noktaları şu şekilde açıklandı: Erzurum - Nene Hatun Sofrası Erzincan - Terzibaba Sofrası Bayburt - Dede Korkut Sofrası (Taşhan Bedesten) Ağrı - Hanibaba Sofrası (Şazeli Kafe Restaurant) Kars - Harakani Sofrası (İstasyon Camii Kültür ve Taziye Evi) Iğdır - Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Ardahan - Bingöl Lokantası Açıklamada, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve manevi arınma ikliminde tüm vatandaşların gönül sofralarına davet edildiği belirtilerek, mübarek ayın ülkeye ve İslam âlemine huzur, sağlık ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.