POLİTİKA - 26 Nisan 2015 Pazar 22:33

Eroğlu: ‘501 proje ile geliyoruz’

A
A
A
Eroğlu: ‘501 proje ile geliyoruz’

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir’e 501 proje ile geldiklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
Partisinin İzmir İl Başkanlığında konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu AK Parti hükümetinin Türkiye’ye çok büyük hizmetlere imzasını attığını, mührünü vurduğunu söyleyerek İzmir’e 501 proje ile geldiklerini ifade etti. Şuanda yeni Başbakanımız Ahmet Davutoğlu liderliğinde yeni Türkiye için çok daha büyük hedefler var diyen Eroğlu, “Gerçekten İzmir, belediyecilik hizmetlerine susamış. İşte yeni teslim alan belediyeler var. Torbalı var, Menderes var, Selçuk’a gittik. Yani oraları gördük ki Selçuk’ta, Torbalı’da, Menderes’te, diğer ilçelerde belediyecilik hizmetlerine susamış.

İnşallah biz her yerde AK Parti belediyecilik anlayışını yerleştireceğiz. Eserler tesis etmek üzere geliyoruz. Biz tüm İzmirlilerin gönüllerini kazanmak için geliyoruz, farkımız bu. Değerli kardeşlerim tabi ki seçim beyannamesinde İzmir’le ilgili büyük hedefleri Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ilan etti. İnşallah bizlerde söz verdik, 35 tane büyük paket vardı, o paketleri takip etmek neticelendirmek istiyoruz. Bir kısmı da bitiyor mesela Konak tünelleri Allah kısmet ederse Mayıs ayında açılacak ve muhtemelen Başbakanımız açılışını yapacak. Buna ilaveten 466 projemiz, toplamda 501 projeyle geldik. Muhalefetin böyle bir eser ortaya koymak gibi iddiaları yok, imkanları yok, şevkleri yok, heyecanları yok. Bizde heyecan var, şevk var, millete hizmet etme azmi var, çalışkanlık var, tecrübe var dolayısıyla biz bu aşkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“İZMİR’İ BÜTÜN DÜNYAYA GIDA İHRAÇ EDER HALE GETİRECEĞİZ”
İzmir’in mümbit toprakların bulunduğu bir il olduğunu ifade eden Eroğlu, “Burada biz istiyoruz ki yakın bir gelecekte dünyadaki en büyük sektör, şu anda su enerji iken yakın bir gelecekte gıda güvenliği, gıda sektörü olacak. Dolayısıyla biz İzmir’i, bir kere bütün dünyaya gıda üreten ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün sulamaları, bütün barajlar, göletler yapılacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bide İzmir’de orman var. Ormanları, kırsal kalkınma için lokomotif olarak kullanmaya karar verdik. Bunun uygulamasını da yakında yapacağız. Misal mi? Eskiden ormanlara insanlar sokulmazdı. Şimdi ise arıcıları sokuyoruz, bal üretin diye. Hatta sertifikalı bal üretin diye. Efes’te diyoruz ki, Efes balı üretelim, adı da Efes Balı olsun ve bunu marka halinde dünyaya pazarlayalım. Yer hazır, isterse istediği kadar alan hazır, isterse yüzde 20-25’i hibe, kredisi bile hazır. İşte biz buyuz, bunu yapacağız. Oradaki tarihi kanalı ihya edeceğiz isal olarak. Yani 30-40 yıldır yapılamayan işleri biz yapacağız. Yani artık ormanları, kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak planlıyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.  

ABDÜLAZİZ BAYDİLLİ - HAKAN GÖZALAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.