SPOR - 18 Kasım 2018 Pazar 18:08

Erol Bulut hedeflerini anlattı

A
A
A
Erol Bulut hedeflerini anlattı

Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, bu sezonki hedeflerinin ilk 10 içerisinde yer almak olduğunu ifade ederek, “Daha iyisini yapabiliyorsak, inşallah daha iyisi olacak. Ben buna inanıyorum. Devre arası yapacağımız birkaç transferle daha iyi konuma geleceğimizi umut ediyorum” dedi.

Süper Lig’de 12 haftalık bölümde 21 puan toplayan ve dördüncü sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik patronu Erol Bulut, kulüp televizyonunda samimi açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor’a geldiklerinde farklı bir ortamla karşılaştıklarını ancak teknik heyet ve futbolcular olarak iyi bir gelişim gösterdiklerini ifade eden Bulut, “Tabii her hoca, kulüp, futbolcular hedefe oynamak ister. Hedef Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, kupa finali olsun isterler. Avrupa’ya gidebilmek her hoca ve futbolcunun isteğidir. Bizim gerçekçi olmamız lazım. Ben göreve geldiğimden buyana bir yıllık süre geçti. Bir yıllık süreçte gerçekten büyük bir gelişim gösterdik” dedi. 

“2013 yılında yardımcı antrenördüm” 

Bulut, Yunanistan’da futbolu bıraktıktan sonra Özcan Kızıltan’ın yardımcılığını yaptığını, 2013’te de Evkur Yeni Malatyaspor’da çalıştıklarını anımsatarak, şunları söyledi: 

“İyi bir gidişat yakaladık. Elazığspor’da Trond Sollied, teknik direktör olunca beni yardımcılığına istedi. Tabi orada iyi bir gidişat olmadı. İki ay sonra Sollied kulüpten ayrılınca bizde ayrılmış olduk. Medipol Başakşehir Süper Lig’e çıktığında Abdullah hoca (Abdullah Avcı) göreve geldi. Abdullah hocanın 3,5 sene yardımcılığını yaptım. Birlikte fikir alış verişinde bulunduk. Abdullah hocayla 2005 yılında Yunanistan’da tanıştım. A Milli Takım’da teknik direktör olduğunda ziyarete gittim. Yardımcı aradığı dönemde Tayfun hoca teklif etti. 2014’te Başakşehir’de başlamış oldum.”

“Futbolcularımdan memnunum” 

Görevde bulunduğu sürece futbolcuların, onlara verdikleri bilgileri sahada iyi uyguladığını ifade eden Bulut, “Vizyonumu futbolculara iyi aktarıp, futbolcularda bunu sahada iyi uyguladığı zaman zaten her şey birbirine oturmuş oluyor. Bugüne kadar geldiğimizden beri futbolcularım, onlara verdiğimiz bilgileri iyi bir şekilde sahaya yansıttılar. Hem geçen sene hem de bu sene bunu en iyi şekilde uyguluyorlar. Bu sene üzerine koyarak devam ediyoruz. İnşallah bu şekilde yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

“Adaletli olduğumu düşünüyorum” 

Bulut, yaptığı işi ve hedefinin ne olduğunu iyi bildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hedefim doğrultusunda yol almış gidiyorum. İnşallah ekibimle birlikte istediğim şekilde bu devam edecek. Almanya’da doğup büyüdük, doğal olarak oranın futbol kültünü almış oluyorsunuz. Disiplin her zaman ilk sırada gelen konudur. Bu Malatyaspor’da da bu şekilde. Disiplin, saygı olmadan başarı elde etmeniz biraz zor, biz onu sağlamaya çalışıyoruz. Adaletli olmak çok önemli. Ben, adaletli bir teknik direktör olduğumu düşünüyorum. Bunu futbolcularımda yaşamıştır. Oynattığım, oynatmadığım futbolcular olmuştur, hepsinin de bir nedeni vardır. Futbolcumda zaten bunu biliyor. O yüzden adaletli olduğumu gördüklerini düşünüyorum. Onlarda bunun karşılığında sahaya çıktıklarında en iyi performansı vermeye çalışıyorlar.”

“Çok çalıştık” 

Evkur Yeni Malatyaspor’a geliş sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Bulut, “Sonuçta Medipol Başakşehir’de 3,5 yıl müthiş bir gidişat, hala o iyi gidişat devam ediyor. Ayrıldığımda takım lig ikinciliğine kadar gelmiş, Türkiye Lig Kupası finali oynadı. Gelen teklifle takımdan ayrılma kararı aldım. Hedefimde teknik direktörlüğe başlamadan önce maksimum 5 yıl yardımcı antrenörlük yapmak vardı. Tesadüf tam 5 yılda doldu. Tabi tam beş yıl olduğu için değil, doğru zaman olduğu için ayrıldım. Çünkü kendime olan inancım, aldığım bilgi, donanım olarak hazır olduğumu düşündüm. O yüzden Abdullah hocayla oturdum konuştum ve ayrılmak istediğimi söyledim. Gerçekten zor şartlarda burada başladık. İlk 3 ay ekibimle 24 saat çalıştık. Yardımcılarımla ilgili A, B ve C planım hazırdı. Kafamdaki sistemi kurmuştum. Düşünce olarak benim tarzımı anlayabilecek olan yardımcılarımı tek tek seçtim. Sezon içerisinde 1-2 kişi daha kattım. Bu planlarımın hepsi hazırdı, ben hazırlıksız işe başlamam. Malatyaspor’un o dönem 1-2 maçını izledim. İçine girdikten sonra gerçekler ortaya çıkıyor. En büyük nedenim kendime güvenimdi. Ekibime güvendim ve bu işe başladım. İşimizi doğdu düzgün yaptık. Futbolcularım, kendilerine aktardığımız bilgileri hızlı bir şekilde geri vermeye başladı. En sevindirici tarafı da o oldu” diye konuştu.

“Hedefim var” 

Bulut, bütün eleştirilere açık olduğunu kaydederek, “Ankaragücü maçı sonrası, ‘istifa etmesi gerekiyor’ diye yazılar olduğu zaman herkesin kendi vicdanına bırakıyorum. Kimlerin ne yazdığı ve mesaj gönderdiğini biliyorum. Fazla kulak asmak istemiyorum. Benim burada yapmam gereken, kulübün ve futbolcuların bir hedefi var. Ben kafamı sadece onlara yoruyorum başkada yazılan haberlere yormuyorum. Bir hoca takımı nereden aldı, nereye getirdi, bu sezon nasıl başladı, takım nerede? Bir hocanın arkasında ne kadar durulur, durulmaz kararı verecekler belli. Tabii 5-6 tane futbolcu gönderilemeyeceğine göre, genellikle hoca gidiyor. Genel fotoğrafa bakmak lazım. Sadece hoca gönderip ‘takımımız daha iyi olacak’ diye düşüncenin olmaması lazım. Bazen istikrar çok önemli. Büyük fotoğrafı görmek çok önemli ama maalesef bazı arkadaşlar o büyük fotoğrafı göremiyorlar. Eleştirilerini ona göre yapıyorlar. O zaman düşünmemiz lazım o kişiler Malatyaspor’un iyiliğini mi, kötülüğünü mü istiyor?” ifadelerini kullandı.

Mehmet Türel
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.