ASAYİŞ - 03 Ocak 2010 Pazar 11:55

Erzurumda yağmur can aldı

A
A
A
Erzurumda yağmur can aldı

Sağanak yağış ve lodosun artından Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da yaklaşık 500 köyün yolu ulaşıma kapandı.

AYHAN TÜRKEZ/ERZURUM

Dün gece Bingöl'den Erzurum'a gelen 3 yolcu otobüsü ve bir otomobil Çat yolunda yaklaşık 5 saat mahsur kaldı. Yolcular Karayolları ve Erzurum il Özel İderesi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı. Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde ise nişanlısını görmeye giden 20 yaşındaki Mustafa Özer kaldığı evin çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da yaklaşık 500 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kağızman- Tuzluca ve Cumaçay, Gaziler - Sarıkamış ve Karaurgan yolunun da kapandığını bildirdi. Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir ve alt belediyelerin karla mücadele ekiplerin sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarına başladı. Güne beyaz örtü ile uyanan Erzurumlular, uzun bir aradan sonra şiddetli yağan kara sevinemedi.

NİŞANLISI GÖRMEYE GELEN GENÇ ÖLDÜ

Öte yandan Bursa'dan Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesine bir süre önce nişanlısını görmeye gelen Mustafa Özer'in kaldığı Abdurrahman Yıldız'a ait toprak damlı ev dün gece sabaha karşı aşırı yağmur ve kar nedeniyle yıkıldı. Meydana gelen göçükte Mustafa Özer hayatını kaybetti.

Yavi Belediye Başkanı Abdulhaluk Yılmaz, "Dün gece yağışların ardından başlayan tipi şeklindeki kar nedeniyle Abrurrahman Yıldız'ın evi yıkıldı. Olayı duyar duymaz belde halkı ile birlikte enkazı kaldırdık ama evde misafir olarak kalan ve aslen bu köyden olan ancak yıllardır Bursa'da yaşayan Mustafa Özer hayatını kaybetti" dedi.

Nişanlısının ölüm haberini alan Filiz Yıldız ise sinir krizleri geçirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir