GÜNDEM - 16 Eylül 2021 Perşembe 17:31

Eşi koronaya yakalanan damattan "aşı olun" çağrısı

A
A
A
Eşi koronaya yakalanan damattan "aşı olun" çağrısı

Adana’nın Kozan ilçesinde Gülüzar İmir adlı gelin düğünden kısa bir süre sonra korona virüse yakalanarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ramazan İmir, eşinin hastalığı ağır geçirdiğini belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti.

Korona virüse yakalanan ve Yüreğir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden eşini hastanede bir an olsun yalnız bırakmayan damat Ramazan İmir, eşinin birinci doz Sinovac aşısını olduktan sonra ikinci doz aşısını olmadan korona virüse yakalandığını ve hastalığı ağır geçirdiğini kaydetti.

Kendisinin de Biontech aşısını yaptırdığını ve hastalığı hafif şekilde atlattığını belirten Ramazan İmir, tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti. İmir, “Geçtiğimiz Pazar düğün yaptık. Eşim birinci doz Sinovac aşısını oldu fakat faydasını göremedik. Ben Biontech aşımı oldum ve rahatım. Ama eşim ikinci doz aşısını olmamıştı. Şuan hastalığını ağır geçiriyor. Herkesi ikinci üçüncü doz aşısını olmaya davet ediyorum” dedi.

Emre Bozdemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Milletvekili Karaman, Erzincan yatırımlarını değerlendirdi AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini (EGC) ziyaretinde, kentteki yatırımlar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Karaman, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya EGC Başkanı Zeki Demirbaş ve gazeteciler katıldı. Erzincan’a yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Karaman, sağlık, ulaşım, eğitim ve turizm alanlarında önemli projelerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin gelişmeye devam ettiğini, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin büyüdüğünü belirten Karaman, organize sanayi bölgelerinde de yeni yatırımların sürdüğünü ifade etti. Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Karaman, baraj, karayolu, tünel ve demiryolu projelerinin sürdüğünü, yüksek hızlı tren projesinin yatırım programında yer aldığını söyledi. TOKİ kapsamında kentte binlerce konutun yapıldığını aktaran Karaman, yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bakanlıklarla yürütülen görüşmelere de değinen Karaman, doğalgaz, kültür merkezi, ulaşım ve altyapı projelerinin gündemde olduğunu ifade etti. Erzincan’ın güçlü bir liderlik ve destekle gelişimini sürdürdüğünü vurgulayan Karaman, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Milletvekili Karaman, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Giresun CHP’li Başkan partiden ihraç edildi, Giresunlular kararı geç alınmış bir karar olarak değerlendirdi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, "çocuğa karşı cinsel taciz" iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında kararını verdi. Kurul, Giresun’un Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin partiden ihraç edilmesine hükmetti.Yaşanan gelişmelerin ardından kamuoyunda tepkiler artarken, vatandaşlar olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.Vatandaşlardan sert tepki: "Geç kalınmış bir karar"Giresun’da yaşayan Hakan Demiral, alınan kararı değerlendirerek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu karar geç kalınmış bir karardır. Ölen kardeşimize üzüldük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Kimse bu olayı normalleştirmesin. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımıza uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz." dedi."Bu ahlaki zedelenmeyi kabul etmiyoruz"Bir diğer vatandaş Nafız Sarıtaş ise yaşanan olayı sert sözlerle eleştirerek, "Görele’de yaşanan hadiseyi kınıyorum. Biz bu kız çocuklarını bunlar için yetiştirmedik. Böyle bir davranışı asla kabul edemiyoruz. Ölen kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En son elimizde ahlakımız kaldı. Bu ahlakın bu şekilde zedelenmesine asla gönlüm el vermiyor. Giresun’da bundan sonra bu tür olayların yaşanmasını kabul etmiyorum. Siyasi görüşü, partisi beni ilgilendirmez. Ama yapılan yanlıştır. Sosyal medyada söylenenleri netliğe kavuştursunlar. O söyledi, bu söylemedi, ben doğruyu öğrenmek istiyorum. Bundan sonra da bu gibi ahlaki tavizlere asla yer vermesinler. Kim olursa olsun bu kız çocuğu benim evladımdır, benim de kızım var. Bunlara ne gerek var. Bunları mı yaşamak istiyoruz bu ülkede?" ifadelerini kullandı.Olayla ilgili süreç ve soruşturmanın kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtildi.