ASAYİŞ - 16 Mart 2011 Çarşamba 14:53

Eşini öldüren şahıs serbest

A
A
A
Eşini öldüren şahıs serbest

Kocaeli'nin Başsikele ilçesinde eşini öldüren bir şahıs akli dengesi yerinde olmayınca beraat etti.

ONUR AKTAŞ
KOCAELİ


Başiskele ilçesi Yuvacık Beldesinde 12 Kasım 2009 tarihinde yaşanan olayda 63 yaşındaki Süleyman Bostan eşi Asiye Bostan’ı kendisini aldattığı gerekçesiyle tüfeğiyle vurmuştu.


Kocaeli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 9. celsesinde sanık Süleyman Bostan’ı Av. Özgür Üstündağ savundu. Davaya tutuklu Süleyman Bostan’da katılırken oğlu İsmail Bostan’da davayı takip etti. Daha önce mahkeme heyetine sunulan adli tıp raporu okundu.

Davaya katılan taraf adli tıp raporunu kabul etmezken savcı ise mütalasında adli tıp raporuna göre sanığın akli dengesinin yerinde olmadığını ve beraatine karar verilmesini, akıl ve ruh hastalıkları hastanesinde tedavi görmesini talep etti. Mahkeme heyeti adli tıp raporuna göre karar vererek Süleyman Bostan’ın beraatına karar verirken Bostan Akıl ve Ruh Hastalıkları hastanesinde tedavi görecek. Davacı tarafın kararı temyize götüreceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Başkan Köse’den Özel’e ziyaret Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal , Meclis Üyeleri Taner Timar, Soner Alkan, Faruk Uluateş, Mehmet Özkul ile birlikte TBMM’de ilk ziyaretini CHP Karabük Milletvekili aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay oldu. Daha sonra Milletvekili Akay ile birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel Başkanlığı’nda düzenlenen grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından Başkan Köse, festivalin kültürel ve sanatsal değerlerin paylaşılması, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemine vurgu yaparak Genel Başkan Özel’i ziyaret ederek etkinliğe katılmaya davet etti. Ziyaret sırasında, Safranbolu’nun tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verildi ve festivalin bölgenin ve Safranbolu Uluslararası platformda tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi. Özel, Başkan Köse’nin gösterdiği başarılı performans ve sosyal belediyecilik örneklerini sergileyen halkçı belediye çalışmaları üzerine kendisine teşekkür ederken daveti memnuniyetle karşıladı ve festivalin önemini vurgulayarak katılımıyla ilgili olumlu düşüncelerini ifade etti. Ziyaret sonunda Başkan Köse Genel Başkan Özel’e Safranbolu’yu yansıtan yöresel ürünler ve Safranbolu temalı tablo hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiilesonaerdi.
Malatya Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Uluköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen stabilize serimi ve yol bakım çalışmalarını yerinde inceledi. İlçenin merkez mahallelerinden en ücra köşesine kadar sorunları çözmek için ekiplere talimat veren ve çalışmaları yerinde takip eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Uluköy Mahallesi’nde Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen stabilize serim ve yol bakım çalışmalarını yerinde inceledi, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. İhtiyaçları yerinde tespit ederek bir an önce çözüme kavuşturmak için hareket edeceklerini ifade eden Başkan Taşkın, “Uğraştıran değil, ulaştıran bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz” dedi. Göreve geldikleri günden beri ilçenin her köşesinde yaşayan vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinleyerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemeye devam ettiklerini belirten Başkan Taşkın, “Hemşehrilerimizin daha iyi yaşam standardına ulaşması için yürüttüğümüz çalışmaların bir parçası olarak, Uluköy Mahalle’mizde gerçekleştirilen yol bakım çalışmalarını yerinde inceledik. Herkesin refahı ve memnuniyeti için gece gündüz demeden çalışan ekiplerimizle birlikte, sorunların üstesinden gelmek ve çözümler üretmek için buradayız. Bizim için her mahalle, ilçemizin her köşesi önemli. Ekiplerimiz, titizlikle yürüttükleri çalışmalarla, hemşehrilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine uygun çözümler üretme amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bu doğrultuda bizim için en değerli olan şey, mahalle sakinlerinin, sorunun ve ihtiyacın olduğu yerde bulunan vatandaşlarımızın geri bildirimleridir. Kıymetli Battalgazililerin desteği ve katkılarıyla, Battalgazi’mizin her köşesinde yaşam kalitesini yükseltmek ve hizmetlerimizi daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, asrın mirasına sahip çıkarak geleceği inşa etmek için, daha yaşanabilir bir Battalgazi için el ele vereceğiz. Bizler uğraştıran değil, ulaştıran bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz” diye konuştu.