KENT HABERLERİ - 16 Ocak 2013 Çarşamba 15:11

Evliliğinizi kıyaslamayın

A
A
A
Evliliğinizi kıyaslamayın

Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde seminer veren Sağlık Eğitim Uzmanı Yercanik Merter, çiftlere “Evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın” uyarısında bulundu.

Bağcılar’da düzenlenen seminerde Sağlık Eğitim Uzmanı Yercanik Merter, çiftlere, “Evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın” dedi. Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği programa yoğun ilgi gösterildi.

Evliliklerde yaşanan sıkıntılar hakkında bilgiler veren Merter, çiftlere önemli uyarılarda bulundu. “Asla evliliğinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın” diyen Merter, “Kendi ilişkinize odaklanın. İlişkinizin neden farklı ve özel olduğunu düşünün ve olumlu yönlerine sahip çıkın” dedi.

Evliliği bir “Takım oyunu” olarak niteleyen Merter “Evliliğinize dair beklentilere ulaşma çabanız sizi bir takım yapar. Takımı şampiyon yapmak da oyuncuların birlikte hareket etmeyi öğrenmeleriyle mümkündür. Bununla beraber eşinizle her konuda aynı fikirde olmanız mümkün değildir ancak birlikte birçok konuda ortak bir bakış açısı geliştirebilirsiniz” ifadelerinde bulundu.

Evliliklerde sorumlukların tamamının veya büyük bir bölümünün eşlerden biri tarafından üstlenilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Merter, evlilikte rol paylaşımının da önemli olduğunu vurguladı. Çiftlerin bir birlerini destekleyici tavırlar içerisinde olmasının önemli olduğunu kaydeden Merter, çiftlerin iş birliği içerisinde davranabilmelerinin ve gerekli durumlarda rollerde esneklik göstermeyi becerebilmelerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Mutlu bir evliliğin önündeki bazı engellerin bulunabileceğini hatırlatan Merter; bencillik, aile ve çevre baskısı, beklentiler, küskünlükleri uzatmak, aile içi şiddet, birlikte yeterince zaman geçirmeme ve sürekli suçlayıcı ve eleştirici tavırlar içerisinde olmayı mutlu bir evliliğin önündeki engeller olarak sıraladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara DEAŞ terör örgütüne 56 ilde operasyon: 525 şüpheli yakalandı Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 56 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ terör örgütüne yönelik 56 ilde operasyonlar düzenlendi. Adana, Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında aranma kaydı bulunan şahısların da aralarında yer aldığı 525 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve irtibatlı Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) oldukları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 88’i YTS kapsamında sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda silah, mühimmat, finansal varlık ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Rize Rize’nin kanocuları Bahar Kupası yolunda Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Gündoğdu Su Sporları Spor Kulübü’ne bağlı 26 sporcu Durgunsu Kano Bahar Kupası’nda Rize’yi temsil edecek. Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen ve 16-18 Nisan’da gerçekleşecek olan Durgunsu Kano Uluslararası Bahar Kupası yarışlarına ev sahipliği yapacak. Kupa için hazırlanan Rize Gençlik ve Spor Kulübü’nden 13, Gündoğdu Su Sporları Spor Kulübü 13 olmak üzere toplamda 26 sporcu da Rize’yi temsil edecek. Yarışma için iyi hazırlandıklarını ve Rize’ye gururla döneceklerini dile getiren Rize Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Buse Bursalı, "Muğla Köyceğiz’de Durgunsu Kano Bahar Kupası yarışmalarımız var. 16-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışlara biz de Rize bölgesi olarak hazırlanıyoruz. Geçmişten bugüne, 2012 yılından bu yana iddialıyız. O gün bugündür hala başarımızı devam ettiriyoruz. Minik, yıldız, genç ve büyükler kategorileri olmak üzere 4 kategoride 26 sporcuyla yarışmalara katılacağız" dedi. Kanonun zor bir spor olduğunu ancak sporcuların güvenliklerinin üst düzey alındığını, bu nedenle de velilerin tereddüt etmeden çocuklarını spor için antrenörlere emanet edebileceklerini hatırlatan Bursalı, "Kano zor bir spor olduğu için çalışmalarda biraz zorlanıyoruz. Çocuklarımızı göndermekte velilerin tereddütleri oluyor. Doğa sporu olduğu için, suyla haşir neşir olduğumuz için tehlikeli görüyorlar fakat herhangi bir tehlikesi yok. Zaten biz antrenörleri olarak her zaman başlarındayız. Güvenliğimi alıyoruz, botlarla birlikte takiplerini yapıyoruz. Korkulacak bir şey yok. Herkes çocuklarını kanoya gönderebilirler" ifadelerini kullandı.
Ankara 56 ilde DEAŞ Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde 56 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ Terör Örgütüne yönelik 56 ilde operasyonlar düzenlendi. Adana, Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında aranma kaydı bulunan şahısların da aralarında yer aldığı 525 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve irtibatlı Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) oldukları tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 88’i YTS kapsamında sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda silah, mühimmat, finansal varlık ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.