GÜNDEM - 09 Temmuz 2014 Çarşamba 16:19

EXPO 2016 Antalya’ya yeni öneriler

A
A
A
EXPO 2016 Antalya’ya yeni öneriler

EXPO 2016 Antalya yedinci Konsey Toplantısı, Antalya Valisi ve Konsey Başkanı Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı.

EXPO 2016 Antalya kapsamında uygulanabilecek yeni projelerin ele alındığı konsey toplantısında ilk olarak yapılan faaliyetlerle ilgili bir film gösterildi. Çalışma gurupları ve konsey üyelerinin ele alındığı toplantının amacının yeni fikirlerin ortaya çıkması olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, burada kabul gören fikirlerin uygulanması için yönetim kuruluna taşınacağını belirtti.

Ciddi bir çalışma içinde olduklarını anlatan Vali Öztürk, EXPO 2016 Antalya’nın en mükemmel şekilde hayata geçirilmesi için yeni projelerin olduğunu ve bunu değerlendirdiklerini kaydetti. Vali Öztürk, Konsey toplantılarının amacının yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması olduğunu ifade etti.

Toplantıda ilk olarak EXPO Konseyi Uluslararası Organizasyon Çalışma Grubu "Communities in Bloom Projesi" gelişme raporunu Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu sundu.

Altyapı Yatırım Çalışma Grubu ve Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, “Çocuk Teknoloji Bahçesi” projesinin sunumunu gerçekleştirdi. EXPO alanında oluşturulacak teknoloji bahçesiyle çocukların bilim ve teknolojiyi daha iyi öğrenmelerini ve kavramalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Kreatif Çalışma Gurubu Başkanı, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu, Tema Yazılımı kapsamında hazırlanan Tema Kılavuzunun sunumunu gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesi Görme Engelli Birim Sorumlusu Sarper Arıkan da, engelsiz bir Expo gerçekleştirmek için bazı önerilerde bulundu. Toplantıda Mimar Halime Özsüt Şenol, EXPO 2016 Antalya alanındaki mimari yapılarla ilgili son gelişmeleri konsey üyelerine açıkladı.

Toplantının sonunda Vali Sebahattin Öztürk, yapılan tüm sunumları ve önerilen projeleri Yönetim Kurulu’na sunmak üzere oyladı. Tüm projeler, oy birliği ile kabul edildi. Konsey toplantısı sonunda, konsey üyeleri birlikte iftar yaptı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.