GÜNDEM - 12 Eylül 2021 Pazar 10:58

Eylül ayında Van Gölü’nde yüzme keyfi

A
A
A
Eylül ayında Van Gölü’nde yüzme keyfi

Van’ın Gevaş ilçesinde, vatandaşlar gölde yüzmenin tadını Eylül ayında da çıkarıyor.

'Van Denizi' olarak nitelendirilen ve Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü kıyı kesimi, eylül ayında da yüzme keyfi yaşamak isteyenlerin adresi haline geldi. Van Gölü’nün kıyı kesimlerinde vatandaşlar çocuklarıyla birlikte yüzmenin tadını doyasıya çıkarıyor. Eylül ayının ortalarında Van Gölü’ne giren vatandaşlar bir yandan serinlerken, bir yandan da piknik yapmanın keyfini yaşadı.

Ailesi ile birlikte geldiği Van Gölü Gevaş sahillerinde yüzen Salih Erdal Tanhan isimli minik çocuk, herkese aşı uyarısında bulunarak, “Artık kış geliyor. Bizde belki son yüzmemizi yapıyoruz. Öğretmen ve arkadaşlarımı çok özledim. Okulumuzun bir daha kapanmaması için aşımızı olalım, maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım” dedi.
Mersin’den gelen İdris Yıldızhan isimli vatandaş ise “Şu an suyu çok temiz, berrak ve güzel ama sahilleri bakımsız. Keşke biraz daha itina gösterseler. Biz de zamansız geldiğimiz için biraz değerlendirelim dedik ama suyu çok güzel. Şu anki mevsim bile çok güzel. Bu kadar beklemiyordum. Bu sahiller biraz daha bakımlı olsa, taşlar temizlense, kumsallar biraz daha güzelleşse, Van’a daha çok katkısı olur” ifadelerini kullandı.

Atilla İdiz - Sabahattin İdiz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Karadeniz, okuma-yazma kursiyerlerini ağırladı Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, belediye bünyesinde düzenlenen okuma-yazma eğitimi kursiyerleriyle bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri tarafından ilçedeki okuryazarlık oranını artırmak ve vatandaşların kişisel gelişime katkı sunmak için düzenlenen okuma-yazma kursları yoğun ilgiyle devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, düzenlenen kahvaltılı programda kursiyerlerle bir araya geldi. Su Kemeri Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa, Başkan Vekili Karadeniz’in yanı sıra Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, kurumda görev yapan eğitmenler ve 120 kadın kursiyer katıldı. "Emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu görüyoruz" Programda konuşan Karadeniz, "Bugün, burada sadece bir kurs sürecini değil emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu bir arada gördüğümüzü ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizde okuma-yazma konusunda çok önemli projeler hayata geçirildi. Kurslardan ücretsiz ders kitaplarına, eğitime erişimin kolaylaşmasından yetişkinlere yönelik yaygın eğitim politikalarına kadar bu süreç desteklendi. Kendinize kattıklarınız için, gösterdiğiniz gayret için Gaziosmanpaşa adına sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun" dedi.