POLİTİKA - 08 Eylül 2017 Cuma 14:06

Fakıbaba: 'Fındık üreticileri telaşa kapılmasın'

A
A
A
Fakıbaba: 'Fındık üreticileri telaşa kapılmasın'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ordu’da yaptığı açıklamada fındık üreticilerinin telaşa kapılmaması gerektiğini belirterek, “Çiftçi kardeşlerimiz telaşa kapılmasın. Biz üreticinin yanındayız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Giresun’da açılışı yapılacak olan ‘Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’ için Ordu-Giresun Havalimanına geldi. Aynı özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanına gelen 3 bakanı Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, ilçe belediye başkanları ve ziraat odası başkanları karşıladı.

Oda başkanları Fakıbaba’nın önünü kesti

Havalimanı VIP salonunda dinlenmeden çıkış yapılması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın önü Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ile Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan tarafından kesildi. Bakan Fakıbaba, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu’nun son dönemde TMO’nun randevu talebinde bulunan üreticilere ekim ayının ortasına gün vermesi, piyasada sıcak para sirkülasyonu olmadığı için fındığın serbest piyasada 8 liraya kadar düştüğü, TMO’nun 10 lira olan fiyatının revize edilmesi gerektiği şeklindeki şikayet ve talepleriyle karşılaştı. Gazetecilerin de soru sorması üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Fakıbaba, “İnsanlar rahat olsunlar. Verdiğimiz söz sözdür. Hiç kimse böyle heyecana gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacaktır” dedi.

Bu sırada Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan’ın fiyatın revize edilmesi gerektiği şeklinde söylemi üzerine Bakan Fakıbaba, “Bakın, üreticilerimiz beklesin neticeyi alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Soydan’ın “Fiyat çok düşük” sözü üzerine “O rekoltenin yüksek olmasından” diye cevap veren Bakan Fakıbaba, “Üreticilerin biz yanındayız. Hiç kimseye zarar ettirmeyeceğiz. Telaşa gerek yok. Biz telaş etmiyoruz, telaşa gerek yok. Çiftçi kardeşlerimiz telaş etmesinler. Biz bütün istekleri yerine getireceğiz” diyerek alandan ayrıldı. 

Metin Akyürek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”
Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi Samsun’da bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. 2 - 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. kez düzenlenen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi de kurduğu stantla yer aldı. Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçinin de ağırlandığı fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda üretilen ürünleri oldukça dikkat çekti. Fuarda yer alan ürünlerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi Şube Müdürü Emre Şirin, "TÜYAP’ta standımızda granitten ürettiğimiz kent mobilyaları, yer döşemeleri, hayrat çeşmeleri, peyzaj ürünleri şeklindeki ürünlerimiz ile yer aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi maden sahamızda kendi işçilerimiz ile Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisimizde 2 boyutlu olarak ürettiğimiz ürünleri burada sergiledik. Çok geniş bir ürün gamımız var. Yaklaşık 40 çeşit ürün üretiyoruz. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza çok güzel bir ilgisi oldu” diye konuştu.