SAĞLIK - 24 Haziran 2011 Cuma 12:45

Faranjite bitkisel tedavi

A
A
A
Faranjite bitkisel tedavi

Diyarbakır Akdemir Baharat Kuruluşu Cahit Gürkaş, faranjitin boğazın arka kısmında virüs ve bakterilerin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirterek şifalı bitkinin franjiti yendiğini söyledi.

MUSTAFA GÖKER
DİYARBAKIR 

 

 
Herbalis Cahit Gürkaş, bu hastalığın oluşmasını tetikleyen nedenlerin başında vücüdun özel direnç mekanizmasının zayıflaması sonucunda faranjitin gelişmesini kolaylaştırdığını anlattı.

 


Bir başka etkenin burun tıkanıklığı, alkol, sigara, iklim değişiklikleri, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve polene karşı alerjik durumlarda etki ettiğini anlatan Gürkaş, şöyle konuştu: "Hastalık tedavi edilmediğinde böbrek hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlar.

 

Faranjitten korunmanın genel kurallarından bir tanesi vücudun özel direnç mekanizmasının kuvvetlendirilmesi, mevsimsel sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmesi ve düzenli bir beslenme alışkanlığının
oluşturulması gerekmektedir. Ayrıca, aşırı sıcak ve soğuk gıda alımları yapılmamalı, asit içeren içeceklerden uzak durulmalı."

 


Faranjit hastalığından muzdarip olanların mutlaka öncelikle doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini anlatan Gürkaş, şunları söyledi: "Bir boğaz kültürü alınmalı hastalığın mikrobik olup olmadığının tespiti yapılmalıdır. Tıbbı ilaç kullanımı yapılırken kesinlikle bitkisel ilaç kullanılmamalıdır."

 


Aksi halde hastalığın boyutunun farklılaşabildiğini ve tedavinin neticesiz kalabildiğini anlatan Gürkaş, sözlerine şöyle devam etti: "Şayet tıbbi tedavi bir sonuç vermiyorsa bitkisel tedavi bakımından yardımcı olabilecek bitkiler şunlardır. Kudret narı, Melisa ve Lavanta çiçeği demleme usulü yapılarak yemeklerden önce bir bardak içmeleri gerekir.

 

Bu kişi de oluşabilecek uyku düzensizliğini giderir ve doğal bir mikrop öldürücü olduğundan damar açıcı olarak kullanılır. Damla sakızı, udi hindi, zencefil, meyan balı, kebabiye, kakule un şekline getirilmiş bitkilerden 1 çay kaşığı alınır.1 çay bardağı süte ilave edilerek sabah ve akşamları yemeklerden önce içilir.

 

Bu tedaviye en az 1 ay devam edilmeli, 10 gün ara verilmeli ve tekrar 20 gün daha kullanılmalıdır. Polen (50 gr),Arı Sütü (25 gr), Harnup (25 gr),Keten tohumu (25 gr),Ginseng (10 gr), Kara üzüm çekirdeği (25 gr) ve Bal ile macun yapılarak yemeklerden sonra 1 tatlı kaşığı yenmelidir.

 

Bu kür bağışıklık sistemini güçlendirerek oluşabilecek çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonlardan korur. Sindirim sistemini düzenler ve hem de böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir