SPOR - 02 Kasım 2018 Cuma 23:59

Fatih Terim: 'Hakkımı helal etmiyorum'

A
A
A
Fatih Terim: 'Hakkımı helal etmiyorum'

Olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından basın toplantısında soruları yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in hedefinde hakemler vardı. Hakkını helal etmediğini söyleyen Terim, “Maçı Fırat’a kadar ve Fırat’tan sonrası olarak ikiye ayırıyorum” diye konuştu.

Süper Lig’in 11. hafta mücadelesinde 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim’in maç sonrasında hedefinde hakemler vardı. Tribünde hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Terim, “Maalesef bir haber aldım, yeni gördüm. Bir Fenerbahçe taraftarı genç bir kardeşimiz vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Başsağlığı diliyorum” dedi.

Maçın hakemi Fırat Aydınus’u hedef alan Terim, “Oyuna baktığımız zaman Fırat’a kadar ve Fırat’tan sonra diye bakabiliriz. İlk yarı öne geçen, ikinci yarıda ikinci golü bulan, goller kaçıran bir Galatasaray var. Hoşuna gitmedi Fırat’ın. O genelde maçın önüne geçmek ister. Çok centilmence gidiyordu maç. Hoşuna gitmedi büyük ihtimalle. 2 tane çok kritik karar var. Birisi her çaldığı top, faulse ben özür dilemeye hazırım. İkincisi taç pozisyonu. Valbuena-Belhanda düellosunda taç Belhanda’dan çıkmışsa, ben yine özür dilemeye hazırım. Bundan sonrası çok enteresan. Geçen hafta VAR’da Barış Şimşek vardı, bu hafta da Barış Şimşek. Demek ki başkası yok. Tarık Ongun ve Ali Palabıyık var. 7 tanesi tacı ve faulü görmedi. Hakkımı helal etmiyorum. Ne benim, ne camiamın, ne takımımın, ne ekibimin kimse hakkını yiyemez. Üstlerine şikayet etsem, arkalarında duracağı için en iyisi Allah’a havale etmek. Bu karara kadar 1 tane çirkin hareket var mıydı oyuncular arasında. Maçın skorunu bir tarafa bıraktık. 2-2’yi de zor kurtardık, 3-2 de olabilirdi. Burada fark yapacağımızı bekliyorduk” açıklamasını yaptı.

“Bütün hadiselerin kabahati hakemlerdedir” 

Maçta muhteşem bir oyun oynadıklarını söyleyen Fatih Terim, “Ama rahat edemezler. Ya da yetenekleri bu kadar. Yardımcı olmaya çalışıyoruz, yanlış olunca olur diyoruz ama yapmayın ya. Galatasaray-Fenerbahçe bundan daha nasıl futbol dolu, centilmence geçebilir? Berbat ettin maçı. Geçen hafta Muğdat’ın Malatya’daki pozisyonuna herkes penaltı dedi. VAR’da Barış Şimşek var. O yetmedi, buraya mı verdiniz. VAR hakemleri sabit midir? VAR böyle, yok zaten sizsiniz. İkisinden de bir şey olmuyor. Olan bütün hadiselerin sebebi olarak kendilerini görüyorum. Ne hadise olduysa onların kabahatidir. Herkesi tahrik eden de onlar, yanlış kararlarla herkesi çileden çıkaran da onlar” diye konuştu. Maç sonrasında çıkan olaylar sonrasında iki takımın da ceza almasının gündemde olmasıyla ilgili de konuşan Terim, “Önce cezayı kendi hakemine ver. Biraz adil olun. Oyun içinde zaman zaman yapılacak hatalar hepimiz için geçerli. Önceki senelere başlarsak, 7 sene, 10 sene evveline de gider. Geçelim bunları. Cezaya sebebiyet verenleri ihbar ediyorum. Ben şimdi böyle dedim, Fatih Terim ceza yedi. Ben buradan da seyretsem, yukarıdan da seyretsem, her hafta iyiyi de kötüyü de söyleyeceğim. Artık böyle karar aldım. Kibar davranıp, yardımcı olalım diyoruz. Ağzımızı açtık mı Trabzon’da? Yine Fırat vardı. Tek kelime etmedik. Cüneyt Çakır, Süper Kupa’da herkesin ortak karar verdiği kırmızı kartı VAR’a gidip vermedi. Bülent Yıldırım VAR’daydı. Cüneyt Çakır VAR’da olup, Bülent Yıldırım sahada olsaydı, o kırmızıyı verir miydi? Ama Dünya Kupası’nda yarı final yönetti. Antrenörü de oyuncusu da kırmızı karta razıydı” diyerek sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.