SPOR - 09 Nisan 2018 Pazartesi 23:40

Fatih Terim: 'Hayal kırıklığına uğradım'

A
A
A
Fatih Terim: 'Hayal kırıklığına uğradım'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Hem bireysel hem de takım performansı olarak iyi değildik. Bugün zaten oyunun kaderini çizen bireysel performans oldu.

Takımların performanslarına bakınca her şeyde öndesiniz. Atakta, topa ve oyuna hakim olmada istatistiksel olarak fazlaydık. Açıkçası bugünkü performansla alakalı ben de hayal kırıklığına uğradım” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta mücadelesinde Galatasaray, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Galatasaray, Gençlerbirliği’nin son dakikalarda bulduğu golle mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Teknik Direktörü Terim, "Çok adamla savunan bir takımın bu savunma düşüncesini kırmanın tek yolu gol bulmaktır. Gol bulursanız, rakip mecburen size hücum edecektir. Bu da rakibi çok fazla oynamadığı bir oyuna yönlendirmek avantajımız olurdu. Gol bulamadıkça rakibin güveni arttı. Gol bulamadıkça daha çok adamla hücum ettik ve zaman zaman kontratak yedik. Maçı kazanmamız halinde büyük bir avantajla İstanbul'a dönecektik, ama olmadı. Kredimizi yitirdik ama şampiyonluğu kaybetmedik. Galatasaray, zaten pes etmeyecektir. Bize burada bu puanları kaybetmek yakışmadı. 0-0 da olsa kayıptı ama 0-0 bitirmek mağlubiyetten daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

“Taraftarlarımız da kusura bakmasın, kötü yerde kırıldık” 

Terim, sonuca çok üzüldüğünün altını çizerek, "Taraftarlarımız da kusura bakmasın. Kötü yerde kırıldık. Bütün maçlarımızı kazanırsak şampiyonuz. Galatasaray, kazanmak için her şeyi yapacaktır. Oyun ve sonuç olarak oyuncularım bazen bana da sürpriz yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, hakem Cüneyt Çakır ile ilgili soruya ise, "Cüneyt hoca ülkenin yetiştirdiği en önemli hakemlerden biridir. Avrupa'daki en ciddi, en önemli maçlara onu veriyorlar. Zaten hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Ben işime bakıyorum ve mümkünse böyle konulardan uzak kalıyorum" yanıtını verdi.

“Bu sene varmış gibi görünüyor” 

Fatih Terim, deplasman fobisi ile ilgili ise, "Bu sene varmış gibi görünüyor. Ankara bize deplasman mı? Gayet centilmen bir Gençlerbirliği seyircisi, müthiş bir Galatasaray seyircisi gelmiş. Bunun neresi deplasman? Bu tip bahaneler Galatasaray takımının sığınacağı sebepler değil, biz daha iyi olmalıydık. Bugün buradan şampiyonluk için çok büyük avantaj sahibi olarak dönebilirdik. Sebepleri ortadan kaldırmak lazım. Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri budur, herkesin bir bahanesi var" dedi.

“Güzel bir maç olacak diye tahmin ediyorum” 

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında oynayacakları Medipol Başakşehir maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Terim, "Liderliği tekrar almamız için sahamızdaki bu avantajımızı kullanmamız lazım. Rakiplerimizden biri de Medipol Başakşehir. Bunu yapalım ki tekrar liderliği alalım. Onlar da vermemek için uğraşacak. Güzel bir maç olacak diye tahmin ediyorum. Yenebilir miyiz evet yeneriz ama böyle oynayarak değil. İnşallah pazar akşam bu mutluluğu yaşarız" diye konuştu.  

Seyid Fatih Poyraz - Ömer Çetin - Cem Geçim - Burak Altun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete’de Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenilenen yönetmelikte; aile sağlığı merkezlerinin kamu sağlık kuruluşu olduğu belirtildi. Hizmet mekanına ilişkin asgari fiziki şartlar hizmet sunumundaki ihtiyaçlara göre güncellendi ve aile hekimliği birimlerince aile sağlığı merkezindeki ortak kullanılan malzemelerin aile sağlığı merkezine ait olduğu belirlendi. Hizmet sunumunda ihtiyaçtan dolayı tereddütsüz temin edilen ve zaten kullanılan tıbbi cihaz ile sarf malzemeler daha açık şekilde listelenerek asgari tıbbi cihaz ve malzemelerde güncelleme yapıldı. Aile hekimliği uygulamasında personel istihdamı teşvik edildi Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı istihdamına ilişkin usul ve esaslarda düzenleme yapılarak aile hekimliği uygulamasında personel istihdamı teşvik edilecek. Aile hekimi olarak görev yapmakta iken askerlik veya doğum nedeniyle uygulamadan ayrılmak zorunda kalan hekimlerin uygulamaya dönmek istediklerinde öncelik hakları bulunacak. Bu öncelik hakkının kullanımı sırasında yönetmelik hükmünün farklı şekilde yorumlanması neticesinde uygulama farklılıkları görüldüğünden bu hakkın kullanımı için şartlar detaylı olarak açıklanacak ve öncelik hakkının kullanımı için başvuruya yeterli süre tanınacak. Sağlıkta şiddetin önlenmesi adına yönetmelikte yeni bir düzenleme yapıldı Hem sağlık çalışanını korumak hem de vatandaşın hizmet alımını engellememek amacıyla; şiddet durumunda vatandaşın aile hekimi kayıt değişikliğinin öncelikle farklı bir aile sağlığı merkezine yapılması, ikametgahına yakın farklı aile sağlığı merkezi yok ise aynı aile sağlığı merkezindeki başka bir aile hekimliği biriminin seçileceği hususu yönetmelikte düzenlendi. Birinci aşama uyum eğitimlerinin ilk üç ayda tamamlanması zorunlu oldu Aile hekimliği uygulamasına geçiş sürecinin hızlandırılması için tüm aile hekimliği çalışanlarının bu süreçte aldığı temel eğitimleri uygulamaya geçişten sonra da alabilmesine imkan sağlanacak; ancak birinci aşama uyum eğitimlerini kişinin yerleştiği tarihten itibaren 3 ay içinde tamamlaması zorunluluğu getirilecek. Yönetmelikte ayrıca, Sağlık Bakanlığı’na ait Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’nin kullanımına ve bu sisteme geçiş sürecine ilişkin düzenlemeye yer verildi. Aile sağlığı merkezinde dört hekim yerine her beş hekim için ilave oda bulunması şartı getirildi Aile sağlığı merkezlerinde birim sayısına göre oluşturulan "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" ile "gebe izlem ve üreme sağlığı odası" kriterlerinde düzenleme yapılarak her dört hekim için değil, her beş hekim için ilave oda bulunması şartı getirildi. Uygulamada sıklıkla oda sayısının fazla olduğu ve bu odaların kullanılmadığı gözlemlendiğinden bu odaların "aile hekimliği birimi" olarak sisteme katkı sunmasının sağlanması amaçlanacak.
Denizli Çameli Belediyesi heyelan sonucu kapanan yolları ulaşıma açtı DENİZLİ (İHA) – Denizli’de Çameli Belediyesi ekipleri, Gökçeyaka Mahallesi’nde yoğun yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açtı. Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şiddetli yağışlardan etkilenen Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Mahalleye bağlı Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı. Belediye ekiplerinin yağış sonrası gelen ihbarlara en hızlı şekilde cevap verdiğini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılmıştır. Çameli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Gökçeyaka Mahallesi’nde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bozyer mevkiinde yoğun yağış sonrası meydana gelen kaya düşmesi ve toprak kayması sonucu kapanan yol, ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılmıştır. Ayrıca Ören mevkiinde oluşan toprak kaymaları da ekiplerimizin titiz ve özverili çalışmaları neticesinde temizlenmiştir" diye konuştu.