GÜNDEM - 30 Ocak 2015 Cuma 17:20

Fatih Terim’in kayınpederine iki kişilik anma

A
A
A
Fatih Terim’in kayınpederine iki kişilik anma

Fatih Terim’in uçak kazasında hayatını kaybeden kayınpederi Kamuran Aksu, kazanın 40’ıncı yıldönümünde iki yakın arkadaşı tarafından çok sevdiği Fulya çiçekleri ve içkisiyle Avcılar sahilinde anıldı.

Türk Hava Yolları’nın İzmir- İstanbul seferini yapan THY 345 sayılı yolcu uçağı 40 yıl önce 41 yolcusu ile Yeşilköy açıklarında denize düşmüştü. Uçakta bulunan Fatih Terim’in hiç görmediği kayınpederi Kamuran Aksu düşen uçakta hayatını kaybetmişti. Her yıl 30 Ocak’ta, bir araya gelip denize viski ve Fulya çiçekleri atan Aksu’nun yakın arkadaşları, bu yılda aynı şekilde Avcılar sahilinde kayalıklardan viski şişesi ve Fulya çiçeklerini denize bıraktı. Anma programına Aksu’nun sadece iki arkadaşının katılması dikkat çekti. Kamuran Aksu’nun nikah şahitliğini yaptığı arkadaşı Yazar ve Film Yapımcısı Arif Keskiner ve Gazeteci arkadaşı Orhan Vural sahilde Kamuran Aksu ile olan anılarını anlattı.

"BİLİRİZ Kİ ATILAN FULYA ÇİÇEĞİ VE VİSKİ ONU BULUR"
Her yıl düzenli olarak bu tarihte bir araya gelerek yakın arkadaşları Kamuran Aksu’yu andıklarını belirten Arif Keskiner, “Giderek azaldık, o ekipten bir tek ben kaldım ama burada yanımızda olan Orhan’da bizim arkadaşımız onun hikayeleriyle büyüdü. O da bizimle beraber. Biz her sene buraya geliyoruz. Onun anısına bir şişe viski alıp içiyoruz. Sonra kadehlerin altında da biraz bırakıp onu da denize atardık. Gördüğünüz gibi bu çiçekleri yaptırıyoruz onun resmi üzerine. Bu çiçeği yarım kalan şişeyle birlikte denize atarız” dedi.

"FULYA ÇİÇEKLERİNİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN KIZINA FULYA ADINI KOYDU"
Keskiner, “Bu fulyalar kızının fulyaları, kızının adı. Fulyayı çok sevdiği için kızına Fulya adını koymuştu. Biliyorsunuz Fatih Terim’in eşidir Fulya, Kamuran rahmetlinin de kızı. Bu fulyaları da denize atarız. Biz biliriz ki onlar gider Kamuran’ı bulur. İçtiğimiz viski inanıyoruz ki Kamuran’a gidiyordur. Bizden haberler gidiyordur. Gerçi bütün arkadaşlarımız gitti buluştular orada ama. Bizde sıramızı bekliyoruz. Burada olmamızda bir vefadır benim için. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Ölünceye kadar gelip ziyaret edeceğim. Kamuran bizim için unutulmuş değildir” ifadelerini kullandı.

AHMET FARUK SARIKOÇ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.