ASAYİŞ - 03 Mart 2021 Çarşamba 17:16

Fatih’te korkutan yangın: Vatandaşlar büyük panik yaşadı

A
A
A
Fatih’te korkutan yangın: Vatandaşlar büyük panik yaşadı

Fatih’te dört katlı bir binada yangın çıkarken, mahallede büyük panik yaşandı.

Olay, saat 16.10 sıralarında Fatih Cerrahpaşa Mahallesi Davutpaşa Çeşmesi Sokak’ta bulunan dört katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın zemin katında bulunan kömürlükte henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kömürlükten yükselen dumanlar kısa sürede tüm binayı sardı ve apartmanın giriş kapısından dumanlar çıkmaya başladı. Dumanı gören vatandaşlar itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu. Ekipler kısa süre içerisinde olay yerine gelerek yangına müdahale etti.

“Siyah dumanların yükseldiğini gördüm”

Yangını görüp itfaiyeyi aradığını söyleyen Erkay Bilgiç, “Sokaktan geçerken hem çatıdan hem de apartmanın giriş kapısından siyah dumanların yükseldiğini gördüm. Etrafta kablo yanığı gibi bir koku da vardı bu yüzden itfaiyeyi aradım. Daha sonra tekrar aradım çünkü binanın en üst katında bir kadın ve çocuğu gördüm. Belki dumandan etkilenirler diye aşağı ininde diyemedim. Daha sonra itfaiye de kısa süre içerisinde geldi zaten” dedi.
Dört katlı binanın zemin katında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Mahalleliye büyük panik yaşatan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Yunus Emre Şeker - Alper Suat Tutaşı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.