KENT HABERLERİ - 08 Ekim 2013 Salı 14:57

Fatsa belediyesi 10 yılda 5 bin 20 ağaç dikti

A
A
A
Fatsa belediyesi 10 yılda 5 bin 20 ağaç dikti

Hüseyin Anlayan, göreve geldikleri andan itibaren 3 bin 480 gün içerisinde 5 bin 20 tane ağaç, 882 bin tane de mevsimlik çiçek dikimi yaptıklarını söyledi.

Mevcut alanların bakımını yaparken aynı zamanda da mutfakta yıl boyunca farklı çalışmalar yaptıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “Bugünlerde arkadaşlarımız kışlık mevsimlik çiçeklerin hazırlıklarını yapıyorlar. Hem dışarıdan satın alıyoruz hem de burada kendi imkânlarımızla ciddi manada çiçek ve bitki peyzaj bitkisi üretiyor ve yetiştiriyoruz. Bunları parklarımıza dikiyoruz. Bu şekilde Fatsa’mızın yeşil alanlarını artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu ağaçların içerisinde çınar, selvi, akça ağaç, ağaç ligstrum, top akasya, erguvan, at kestanesi, sedir, leylandi, ladin, süs evi, süs elması, palmiye paldovya, katalpa, zakkum, kuş ağacı, ıhlamur, gül ibişim, gül hatmi, defne, salkım söğüt, tahnal, oya ağacı, kriptomia, çam gibi çeşitlerden oluşan toplam 5 bin 20 tane ağaç dikmişiz” dedi.

ŞAHSÜVER ÇITIR
ORDU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yaşlı Destek Programı’na başvurular başladı ANKARA (İHA) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması ve desteklenmesi amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği Yaşlı Destek Programı’na (YADES 2026) başvuruların alınmaya başladığını açıkladı. Bakan Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı nüfus oranının yüzde 11,1’e yükseldiği Türkiye’de yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Bu kapsamda Bakanlıkça aile temelli, aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES aracılığıyla sürdürdüklerini aktaran Göktaş, "Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımının yanı sıra evde bakım ve gündüz bakım gibi koruyucu-önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılarımızın ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ile evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik projeler yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. 123 proje ile 164 bin 144 yaşlı vatandaşımıza ulaştık Göktaş, 2016 yılından bu yana uygulanan YADES ile 65 yaş üstü vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayarak, proje kapsamında bakıma ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, kendi yaşam alanlarından ayrılmadan gerekli hizmetlere ulaşabildiklerini bildirdi. Göktaş, şunları kaydetti: "YADES kapsamında son 10 yılda sağladığımız toplam finansman desteği 105,6 milyon lirayı buldu. Bu süreçte 86 farklı belediyemizde yürütülen 123 projeyle 108 bin 851 hanede 164 bin 144 yaşlı vatandaşımıza ulaştık. Yaşlılarımızın korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2026 başvuruları alınmaya başladı. Bu yıl YADES projeleri için 50 milyon lira ödenek ayırdık." Projeler için son teslim tarihi 26 Haziran Belediyelerin; Bakanlığın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "YADES Proje Başvuru Formu"nu doldurarak proje taslaklarıyla birlikte valiliklere başvuruda bulunabildiğini bildiren Göktaş, onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini aktardı. Göktaş, programa başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini 26 Haziran’a kadar valiliklere teslim etmesi gerektiğini ifade etti.