ASAYİŞ - 19 Eylül 2017 Salı 20:02

FETÖ'den tutuklanan eski Salıpazarı Kaymakamı'nın iki telefonunda ByLock çıktı

A
A
A
FETÖ'den tutuklanan eski Salıpazarı Kaymakamı'nın iki telefonunda ByLock çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak'ın iki telefonuna da ByLock yüklendiği ortaya çıktı.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde kaymakam olarak görev yaparken 2 Eylül 2016 tarihinde tutuklanan İskenden Çolak hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında İskender Çolak'ın iki ayrı cep telefonunda ByLock kullandığının tespit edildiği, FETÖ/PDY'nin idare amirleri içinde yer aldığı ve örgütün propagandasını yapan internetteki haber sitelerini takip edildiği iddia edildi. Suç işlemediği için Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istemediğini belirten İskender Çolak, "Stajımdan sonra 2013 yılında Salıpazarı Kaymakamı olarak göreve başladım. 2014 yılında Google Store ve Apple Store'den telefonlara herkese açık olarak ByLock indirilebiliyordu. Ben de buradan indirmiş olabilirim. Ancak kullanmadım. Haber siteleri ise ben kaymakam olduğum için Türkiye gündemini takip için her türlü haber sitelerini girip haberlere bakıyordum. Terör örgütü üyesi değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. İstihbarı bilgiler hukuki delil olarak sayılamaz. Bu konuda mahkeme kararları var. ByLock tespiti hangi mahkeme kararına göre alınmıştır. 13 aydır tutukluyum. Tahliyemi ve beratimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti İskender Çolak'ın iki ayrı cep telefonunda ByLock çıkması üzerine tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Aralık'a erteledi. 

Muhammer Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Gülnar Devlet Hastanesi’nde 2 yeni hizmet Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinin hizmet vermeye başladığı bildirildi. 2016 yılında yeni binasına taşınan 40 nitelikli yatağa sahip Gülnar Devlet Hastanesi, vatandaşlara sunulan sağlık hizmetinin kalitesini arttırma yönündeki çalışmalarına devam ediyor. Birkaç branş dışında personel ve hekim eksiği bulunmayan Gülnar Devlet Hastanesi’nde mart ayı itibari ile Bilgisayarlı Tomografisi Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği hizmet vermeye başladı. Hizmete giren yeni birimlerle ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm. Dr. Hasan Şahin, yeni hizmete alınan BT Cihazı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ile birlikte sevklerde yüzde 30’lar civarında bir azalma olduğunu söyledi. Şahin, "Bir firma tarafından hastanemize hibe edilen Bilgisayarlı Tomografi Cihazı ile tanı koyma noktasında büyük bir avantaja sahip olduk. Bu da hastanemizden başka sağlık tesislerine sevklerimizde kayda değer bir azalmayı sağladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz ise Gülnar Kaymakamlığımız tarafından finanse edilmiş olup, haftanın 5 günü vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Şu ana kadar 758 vatandaşımız bu hizmetten faydalanmıştır. Bu iki birimin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen ve ayrıca bu hizmetlerin sunulması noktasında personel desteği sağlayan bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze, vatandaşlarımız ve hastanemiz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
İzmir Genç MÜSİAD İzmir’den, “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” buluşması Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasına genç iş insanları büyük ilgi gösterdi. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada, bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı üzerine konuşmalar yapıldı. Genç MÜSİAD İzmir, 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşması gerçekleştirdi. Saygılı Rulman Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Ticaret fırsatlarının konuşulduğu buluşmada yeni iş fırsatları ve bilgilendirmeler yapıldı. “Üyeler arası ticareti geliştirmek istiyoruz” Üyeler arasında ticareti geliştirmek adına 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Genç MÜSİAD İzmir Başkanı Alper Atlı, “Genç MÜSİAD üyeleri olarak, ticaretimizi canlandırarak, birlikteliğin bereketinden faydalanıyor ve bu özel organizasyonlarda bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Tanışma ve etkileşim kurma imkânı sunan bu etkinlikler sayesinde, yeni iş fırsatlarını keşfetme ve büyütme şansına ayrıca sahip oluyoruz. Bu minvalde hazırlamış olduğumuz “Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap” programında üyeler arasında aktif iş ilişkilerinin kurulması ve üyelerimizin ekonomik potansiyeline katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. “Networkü ticaret ile bir araya getiriyoruz.” Genç MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ömer Saygılı ise "2002 yılında kurulan Genç MÜSİAD, bugün Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında 32 temsilciliğiyle faaliyet göstererek, ülke ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına katkıda bulunma çabasını sürdürmektedir. Bizler, bu çabanın bir parçası olarak, gençlerimizi desteklemek ve onların uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada gerçekleştireceğimiz programın önemli bir bileşeni olan 3T: Tanı-Tanıştır-Ticaret Yap programı, üyelerimizin arasındaki ticareti güçlendirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu program sayesinde, Genç MÜSİAD Şube üyeleri bir araya gelerek hem birbirleriyle network oluşturuyorlar hem de ticari ilişkiler kurma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.