BASKETBOL - 11 Aralık 2009 Cuma 17:32

FIBA yönetimi İstanbul'da toplanıyor

A
A
A
FIBA yönetimi İstanbul'da toplanıyor

İstanbul ve Türkiye Basketbol Federasyonu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapıyor.

FIBA Yönetim Kurulu Cumartesi günü (yarın) ve 13 Aralık Pazar Günü, FIBA Başkanı Bob Elphinston başkanlığında Çırağan Palace Kempinski Otel'de toplanacak. İki gün sürecek FIBA Yönetim Kurulu toplantılarında, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ve dünya basketboluyla ilgili önemli detaylar masaya yatırılacak. Başkan Bob Elphinston, Başkan Yardımcısı George Vassilakopoulos, Genel Sekreter Patrick Baumann, Onursal Genel Sekreter Borislav Stankovic, Mali İşler Müdürü Manfred Ströher ile 16 yönetim kurulu üyesinin basına kapalı toplantıları Mabeyn Salonu'nda saat 10.00 ile 18.00 arasında gerçekleşecek.

FIBA Yönetim Kurulu'nun ana gündem maddesi Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ve wildcard alacak takımlar olacak. FIBA Yönetim Kurulu, bu toplantıyla 2010 Dünya Şampiyonası'na katılma konusunda wildcard verilecek 4 takımı belirleyip açıklayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Yönetim Kurulu'na ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası ile ilgili bir sunum yapacak. Toplantıda FIBA'nın yeni merkez binası ile Gençlik Olimpiyat Oyunları da ele alınacak.

2010 Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi 15 Aralık Salı günü saat 11.30'da İstanbul Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirilecek. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminin ardından, Türkiye Basketbol Federasyonu, takım temsilcilerine yönelik, maçlarını oynayacakları kentlere bir günlük gezi düzenleyecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir