ASAYİŞ - 20 Ocak 2010 Çarşamba 18:48

Fidye için kaçırılan şahıs dolandırıcı çıktı

A
A
A
Fidye için kaçırılan şahıs dolandırıcı çıktı

Turgut Karataş'ın Kocaeli'de daha önceden tanıdığı şahısları, "altın gömüsü" bahanesiyle inandırıp 100 bin TL dolandırdığı ileri sürüldü.

Balıkesir'deki evinden polis kılığına giren bazı kişiler tarafından kaçırılarak Kocaeli'ye götürüldüğü ve burada bir mağarada tutulduğu ileri sürülen Turgut Karataş isimli şahıs polisin düzenlediği operasyonla kurtarılırken, adam kaçırma olayına karıştığı belirlenen 5 kişi yakalandı.


Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2009 yılı ocak ayında düzenlediği, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli ve Yalova illerini kapsayan, "Falez" isimli operasyonda çökertilen sahte altın şebekesinin tutuklanan 16 şüphelisinden birinin de Turgut Karataş (41) olduğu anlaşıldı. Balıkesir Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin, "Falez" kod adı verilen başarılı operasyonda 4'ü bayan 28 şüpheli yakalanmıştı. Şebeke elemanlarının dolandıracakları vatandaşlara askerlik arkadaşı, iş arkadaşı, hemşeri ve akrabalarından oluşan yakınlık bağlarını kullanarak irtibata geçtikleri, çok sayıda define ve gömü bulan saf köylü bir tanıdıklarının olduğunu, altınların gerçek değerinden anlamadığını ve çok korktuğunu" söyleyerek, 200-400 TL değerindeki altınları 50-60 TL karşılığında alabileceklerine inandırdıkları belirlendi. Profesyonel bir şekilde hazırladıkları senaryoyu oynayıp vatandaşları bir anda zengin olma hayaline kaptıran sahte altın şebekesine yönelik düzenlenen operasyonların Balıkesir ayağında 3'ü bayan 18, İstanbul'da biri bayan 8, Kocaeli'nde 1 ve Yalova Çınarcık'ta 1 olmak üzere toplam 28 kişi yakalanarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. 25 Ocak 2009 tarihinde adli makamlara teslim edilen 3'ü bayan toplam 21 şüpheliden içlerinde Turgut Karataş'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı.



EVİNDEN ALIP MAĞARAYA KALDIRDILAR


İddiaya göre, Balıkesir'e Kocaeli'den gelip yerleşen Turgut Karataş'ın Kocaeli'de daha önceden tanıdığı şahısları, "altın gömüsü" bahanesiyle inandırıp 100 bin TL dolandırdığı ileri sürüldü. Polisin operasyonunun ardından cezaevine giren Turgut Karataş kısa bir süre önce tahliye oldu. Tutuksuz yargılaması süren Karataş'ı evinden alan şahıslar Altınoluk'a götürdüler. Burada kendilerinden aldığı 100 bin lirayı isteyen şahıslar Turgut Karataş'ı Kocaeli'ye götürüp Körfez ilçesindeki Mağaralar mevkiinde bir mağaraya kapatıp zorla tuttular. Ailesine Karataş'ı 100 bin lira karşılığında bırakacaklarını belirten şahıslar aksi halde öldüreceklerini söyledi. Turgut Karataş'ın eşi Dilek Karataş hemen polise giderek eşinin kaçırıldığı ve fidye istenildiği iddiasıyla kayıp müracaatında bulundu. Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde Turgut Karataş'ı kaçıran şüphelilerle temasa geçildi.



POLİSTEN FİLM FİBİ KURTARMA OPERASYONU


Balıkesir Asayiş Şube Müdürü Levent Olgaç'ın yönettiği operasyonda kendileriyle temasa geçilen şüphelilerle fidye pazarlığı yapıldı. 100 bin lira dolandırıldıklarını iddia eden şüpheliler nihayet 22 bin liraya razı oldu. Polisin pazarlıklar neticesinde Körfez Posta İşletmesi'ne çektiği şüpheliler Balıkesir'den hesaplarına geçilen 500 lirayı çekerken Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. İlk ifadelerinin ardından Balıkesir'den kaçırdıkları Turgut Karataş'ı sakladıkları mağarayı gösteren 5 şüpheli gözaltına alındı. Mağarada yapılan aramada ise yakılmış halde polis üniformaları ve bir adet kelepçe ele geçirildi. Dolandırıcının dolandırılanlar tarafından kaçırılıp ailesinden de fidye istenilen adam kaçırma olayı Balıkesir ve Kocaeli Emniyet Müdürlüklerinin başarılı çalışması sonucu aydınlatılırken, şüpheli şahısların adli makamlara teslim edildikleri, soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.


YILMAZ UZUN-BALIKESİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret Bursa Büyükşehir Beldiye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP’li belediye başkanlarını ağırladı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “tüm ilçelerimizde eşit ve adil yönetim anlayışı uygulayacağız” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen ilçe belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Binası’nda gerçekleşen ziyarete Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı. Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm ilçelere yatırımları ve desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Mustafa Bozbey, “Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmiş çok değerli belediye başkanlarımız ve il başkanımızla ziyarete geldiler. Onlarla hem ilçelerimizin sorunlarını aynı zamanda da Bursa’nın sorunlarının değerlendirmesini yaptık. Belediye başkanlarımız 6 ilçede sorumlu olduklarından 6 ilçenin de o güzel insanlarının da gülümsemesine katkı sağlayacaklar, projeleriyle çocukların, gençlerin, kadınların, her yaşta insanın da gülümsemesini sağlayacaklar. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi olarak onların yanındayız, destekçisiyiz. Tüm ilçelerde eşit ve adil bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizi hep söyledik, söylüyoruz. Arkadaşlarımızla da aynı şeyi paylaştık. Tüm ilçelerimize yatırımlarımızı desteklerimizi ve oradaki projelerimizi yaparak tüm Bursa’nın hep beraber gülümsemesini sağlayacağız” diye konuştu. Ziyaretin ardından ilçe belediye başkanları, Başkan Bozbey’e çeşitli hediyeler verdi.
İstanbul Okul Sporları Kürek Yarışları Haliç’te gerçekleştirildi İSTANBUL(İHA) – Fatih Belediyesi ev sahipliğinde Okul Sporları Kürek Yarışları Haliç’te gerçekleştirildi. Şampiyonaya 11 ilden 248 sporcu katıldı. Okul Sporları Kürek Yarışları Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde bulunan Fatih Belediyesi Haliç Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şampiyonaya 11 ilden 248 sporcu katıldı. Sporcu gençler bir taraftan şampiyonada dereceye girmek için mücadele ederken diğer taraftan organizasyonun tadını çıkardı. Yarışlar heyecan dolu görüntülere sahne oldu. “248 sporcumuz bu sabah saatlerinden itibaren yarışmaya başladılar” Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Burak Anlatıcı gerçekleştirilen yarışlarla ilgili, “Şu an içerisinde bulunduğumuz organizasyon okul sporları kürek branşında Türkiye şampiyonası. 11 ilden 248 sporcumuz bu sabah saatlerinden itibaren yarışmaya başladılar. Şu an içerisinde bulunduğumuz alan Fatih Belediyesi’nin Kano ve Kürek Sporları Merkezi. Bu organizasyon tabii Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonu. Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte yaptığımız ve Fatih Belediyesi’nin destekleriyle, iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Dün teknik toplantıyla başlayan müsabakalar bugün saat 10 itibariyle fiilen başladı. Saat 3 buçuk civarında da yarışmanın tamamlanmasıyla inşallah 248 sporcumuz dereceye girecek. Başarı belgeleri, madalyaları ve kupaları takdim ederek inşallah sağ salim illerine uğurlayacağız” ifadelerini kullandı. “Hem eğleniyoruz hem de ciddi antrenmanlarımız da oluyor” Nazen Arıcı organizasyon sayesinde hem yarıştıklarını hem de eğlendiklerini belirterek, “Bu spora 2 yıl önce başladım. Şu anda yıldız kızlar kategorisinde yarış yaptık. Yarışımız gayet güzel geçti. Ondan öncesinde de genç erkek, kategorisinin de dümencisiydim. Yarışımız güzel geçti. Onda ikincilik bekliyoruz. Diğer iki çift de yarışımızda da birincilik bekliyoruz. Aynı zamanda bu sporu yaparken hem eğleniyoruz hem de ciddi antrenmanlarımız da oluyor” dedi. “Bu ortamda bulunmak kesinlikle güzel bir şey” Arkadaşlarıyla beraber bu ortamda bulunduğu için memnun olduğunu söylen Ecem Aydın, “Çok eğlenceli ve çok zor geçiyor. Biz bu yarışa aylardır çalışıyoruz ve açıkçası bizim kategorimiz gerçekten zor bir yarış. Üzerinde durması en zor teknelerden bence bir tanesi ve bu bizim için hem düşme tehlikesi hem de birinci olma heyecanı. İkisi birlikte oluyor. Ve bu yorucu bir şey aslıda. Arkadaşlarımla beraber bu ortamda bulunmak kesinlikle güzel bir şey” diye konuştu. Doruk Akça ise “Çok güzel geçti bu yarış ilk yarışımdı. Hafif bir aksilik yaşadım. Onun dışında çok güzel, ortam çok iyi. Çok eğlenceli bir spor. Herkesi bekleriz” şeklinde konuştu.