DÜNYA - 22 Kasım 2023 Çarşamba 21:52 | Son Güncelleme : 22 Kasım 2023 Çarşamba 21:53

Finlandiya, Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatacak

A
A
A
Finlandiya, Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatacak

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya üzerinden yasa dışı geçişleri durdurmak için cuma gece yarısından itibaren Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatacaklarını duyurdu.

Finlandiya, Rusya üzerinden gelen düzensiz göçmen akınıyla mücadele için daha fazla sınır kapısını kapatma kararı aldı. Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo yaptığı açıklamada, cuma gece yarısından itibaren 9 sınır kapısından 8’ini kapatacaklarını duyurarak, sadece kuzeydeki Raja-Jooseppi Sınır Kapısı’nın açık kalacağını ifade etti. Orpo, "Raja-Jooseppi en kuzeydeki (sınır kapısı) ve oraya ulaşmak için gerçekten çok çaba gerekiyor" dedi.
Geçtiğimiz günlerde 600'den fazla düzensiz göçmen, Rusya üzerinden Finlandiya'ya gelmişti. Rusya ile bin 340 kilometre ortak sınıra sahip olan Finlandiya, yasa dışı geçişleri durdurmak için 18 Kasım’da 4 sınır kapısını kapatmıştı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Finlandiya’nın ABD ile yaptığı savunma anlaşmasına karşı Rusya’nın “intikam almak” amacıyla sınırlardan kaçak göçü teşvik ettiğini iddia etmişti.

Rusya’dan Finlandiya’ya nota

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Finlandiya’nın sınır geçiş noktalarını kapatmasına tepki olarak Finlandiya’nın Rusya Büyükelçisi Antti Helanterei Dışişleri Bakanlığına çağırarak protesto notası vermişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Zabıta özel bireylerle voleybol ve yakar top oynadı Bilecik Belediyesi +1 Mutluluk Kafe’de çalışanları ziyaret eden zabıtalar, özel bireylerle sokak oyunları oynadı ve çay içerek sohbet etti. Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri +1 Mutluluk Kafe’de çalışan özel çalışanları ziyaret etti. Tümü özel bireylerden oluşan kafe çalışanları tarafından karşılanan Zabıta Müdürlüğü görevlileri özel bireylerin talep ve görüşlerini dinledi. Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Mücahit Öndersev, yaptıkları etkinlik dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Zabıta Müdürlüğü çalışanları olarak kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Bilecik Belediyesi +1 Mutluluk Kafe çalışanlarını ziyaret ettik. Biz sürekli Zabıta Müdürlüğü olarak buradaki arkadaşlarımızla diyalog halindeyiz. Çünkü onlar bizden kalplerinin güzelliğiyle artı bir konumundalar. Hayatın, onlar için ne kadar güzel olursa bizler için de güzel olacağının farkındayız ve farkında olmalıyız. Çünkü bizler de her an o kategoriye girebiliriz. Buradaki arkadaşlarımızı çok seviyoruz, iyi ki varlar" ifadelerini kullandı. +1 Mutluluk Kafe çalışanları da yapılan sürpriz ziyaret dolayısıyla duydukları memnuniyeti belirterek, zabıta görevlilerine teşekkür etti. Etkinlikte +1 Mutluluk Kafe çalışanları, Zabıta Müdürlüğü görevlileriyle voleybol ve yakar top oynadıktan sonra çay içerek, sohbet etti.