GÜNDEM - 14 Kasım 2017 Salı 09:36

Fırtına Bodrum’u teğet geçti

A
A
A
Fırtına Bodrum’u teğet geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 haftadır süren güneşli hava yerini aralıklarla yağmura bıraktı. İlçede beklenen fırtına ise Bodrum’u teğet geçti.

Bodrum’da 2 haftadır süren güneşli havanın yerini kara bulutlar aldı. Sabah etkili olan hafif rüzgarın ardından aralıklarla yağmur yağmaya başladı. Yağmur nedeniyle bazı bölgelerde ufak çaplı su birikintilerinin oluştuğu görüldü. Yetkililerden alınan bilgiye göre güneydoğu yönünden esen rüzgarın saatteki hızı 40 kilometreyi geçmedi. Öğle saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan yağışın ise metrekareye 14 kilogram düştüğü öğrenildi. Yağmurun dinmesinin ardından deniz kenarına giden vatandaşlar, balık tutarak güzel havanın tadını çıkardı. Deniz kenarında yağışın ardından gezintiye çıkan vatandaşlar, “Sabah hafif bir rüzgar oldu. Ardından aralıklarla yağmur yağdı. Hava düzelince de sahil kenarında yürüyüş yapmaya geldik" dediler.

“Hiçbir olumsuzluk yok”

"Bodrum’u lodos vurdu" başlıklı haberleri gören Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum’da lodos ve fırtına olmadığını açıkladı. Yılmaz, “Sabah saatlerinde hafif rüzgar vardı ve yerini aralıklarla yağan yağmura bıraktı. İlçede olumsuz bir hava yok, bize tekne batması ihbarı gelmedi. Bu yağmurların aralıklarla yağması ülkemiz ve Bodrum açısından çok iyi. Barajlarımız sularla dolmaya başladı” dedi.
Sahil Güvenlik Komutanlığından edinilen bilgiye göre ise hiçbir koyda teknenin batmadığı, denizcilerin ve teknelerin koylara sığındığı ve olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi. Meterolojiden edinilen bilgiye göre ise, yağmurun gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği ve ilçede şiddetli fırtına beklenmediği bildirildi.  

Eren Ayhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da korkunç cinayet: Müşterilerine çilek satarken silahlı saldırıya uğradı Antalya’da bir kişi, daha önceden aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen çilek satıcısını müşterilerine satış yaptığı sırada tabancayla kurşun yağdırdı. Şüpheli şahıs kaçarken, çilek satıcısı olay yerinde hayatını kaybetti. 12 adet boş kovanın bulunduğu yerde ölen şahıstan geriye sattığı çilek kasaları ve kamyoneti kaldı. Olay, Aksu ilçesi Kundu Mahallesi 33001 sokak üzerinde 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, toptan çilek satışıyla uğraşan 4 çocuk babası Ahmet Özdakak (46), sabah saatlerinde 07 DBH 74 plakalı kamyonetiyle müşterilerine çilek getirdi. Bu sırada aralarında yıllar öncesine dayanan husumet olduğu öğrenilen T. E. (27), olay yerinde tabancasıyla 12 el ateş edip yaya olarak kaçtı. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri Özdakak’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ölüm haberini duyan Özdakak’ın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri fenalaşan kişilere müdahalede bulundu. Özdakak’tan geriye ise sattığı çilekler ile kamyoneti kaldı. Ahmet Özdakak’ın cansız bedeni, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Öte yandan, 2016 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de kardeşi S. E.’nin öldürülmesi olayıyla ilgili aralarında husumet olduğu öğrenilen T. E’nin yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışması başlattı.
Antalya Antalya’da kedi köpek oteline silahlı ve uçan tekmeli saldırı Antalya’nın Alanya ilçesinde kedi ve köpeklerin barındığı bir otel, bir şahıs tarafından kurşunların hedefi oldu. Otelin sahibi, çevredeki vatandaşların otelde hayvanların barınmasına karşı çıktıklarından dolayı kurşun sıktığını ve sürekli tehditler aldığını iddia etti. Olay, 28 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Nurhayat Bıçakçıoğlu isimli vatandaşın sahibi olduğu kedi ve köpeklerin barındığı bir otele tabanca ile defalarca ateş edildi. Tabancadan çıkan kurşunlar otele isabet ederken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin olayla ilgili incelemeye devam ettiği öğrenildi. Silahlı saldırı güvenlik kamerasında Olay anı ise oteldeki güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi. Görüntülerde elinde tabanca olan şahsın otele doğru birçok el ateş ettiği görülüyor. Dakikalar geçinince şahsın uçan tekmeyle kapıyı kırmaya çalıştığı anlar da kamera kaydına yansıdı. Saldırgan şahsın, “dışarı çık” şeklinde bağırdığı anlar da görüntülerde yer aldı. “Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli” Yaşadığı olayla ilgili konuşan Nurhayat Bıçakçıoğlu, çevrede yaşayan bazı vatandaşların otelde kalan hayvanların barınmasına karşı çıktıklarını öne sürerek, “3 tane baktığım hayvan bahane ediliyor. Aslında otelin kapanmasını isteyen, bir sitedeki yabancılar. Yurtdışından gelmişler hayvanları istemiyorlar. Hayvanların burada bulunmasını, sokak hayvanlarını bahane ederek hayvanların canına acıtıyorlar, taşlıyorlar, sürekli kışkırtmaya çalışıyorlar. Barınaktan geldiler hayvanları götürdüler. Onun savaşını yaşıyoruz biz burada. Hayvanları aldırttıktan sonra ben savunmasız kalınca 23 sıktılar bana burada. Silah sıkan kişi zaten benimle biraz husumetli. Yandaki arsa benim arsam. Ben kendisine birkaç kere izah ettim yapmayın diye. Gittim müdahale ettim. Müdahale ettiğim için de bu şekilde karşılık aldım. Sonrasında da sürekli tehdit yağdırıyorlar. Şu an burayı kapatıp gitmemi istiyorlar, bu olaylar bitmez, bu olayı tekrar yaşarsın diyorlar. Hayvanlar seni ilgilendirmez sen kendinle ilgilen müşteri köpekleriyle ilgilen diyorlar. Sürekli böyle tehditler yiyorum ben burada. Ben bu 3 canı bunların eline bırakmak istemiyorum” dedi.