GÜNDEM - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 16:07

Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı

A
A
A
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene ilçesinde yaşanan üzücü olayın ardından öğrencileri makamında ağırlayarak, şehrin bu tür münferit olayları kabul etmeyeceğini söyledi.


Yaşanan talihsiz olayın tekrarlanmaması ve sorunların çözümü için alınması gereken tedbirler konusunda harekete geçtiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Olay bize intikal ettiği andan itibaren Valiliğimizle, Karadeniz Teknik Üniversitemizle ve ilgili kurumlarımızla yaşanan talihsiz olayla ilgili yapılması gerekenleri görüştük. Öğrencilerimize karşı yapılan bu saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim öğretim hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilerimizin ulaşımda zaman zaman yaşadıkları sorunları, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayarak çözeceğiz. Her öğrencinin kendini güvende hissetmesini sağlamak bizim için temek bir sorumluluktur. Yaşanan talihsiz olayın izlerini silerek öğrencilerimizin normal hayatlarına dönmeleri konusunda önemli bir çaba göstereceğiz. Eğitimlerine devam etmelerinin en önemli konu olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.



Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuklu’da fidanlar toprakla buluştu Çevre duyarlılığı adına örnek çalışmalar yürüten Selçuklu Çevre ve Sıfır Atık Platformu, 530 çevre gönüllüsünün katılımıyla bin 200 adet fidanı toprakla buluşturdu. Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini yürüten Çevre ve Sıfır Atık Platformu gerçekleştirdiği fidan dikimi etkinliği ile çevre duyarlılığına bir kez daha dikkat çekti. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordine ettiği etkinlikte 530 çevre gönüllüsü bin 200 fidan dikti. Etkinlik öncesinde uzman personel tarafından gönüllülere fidan dikimi hakkında uygulamalı olarak bilgi verilerek çevre duyarlılığı ile ilgili hususlara dikkat çekildi. “Yeşil dokuya yıl boyunca katkı sağlıyoruz” Selçuklu Belediyesi’nin çevre konusunda en duyarlı belediyelerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz aracılığıyla çevre ile ilgili faaliyetlerimizde binlerce çevre gönüllüsünü Konya’mızda, Selçuklu’muzda bir araya getirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız çerçevesinde binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda Konya’mızda yeşil dokuyu arttırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede Sarayköy Mahallemizde Çevre Gönüllüleri Halk Ormanı’nda 530 çevre gönüllümüzün katılımıyla bin 200 adet fidanı toprakla buluşturduk. Yaptığımız çalışmaların dışında park bahçeler ekiplerimiz ağaç dikmeye, fidan dikmeye yıl boyunca devam ediyor. Yıl boyu 12 aya yayılmış bir vaziyette bu etkinliklerimiz, organizasyonlarımız devam ediyor. Etkinliğimize katılan tüm çevre gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi çevre gönüllüsü olmaya ve karbon ayak izini silmeye davet ediyorum” dedi.
İstanbul ESBİM Esenyurt’ta işsizlik sorununu çözüyor İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş arayanlarla işverenleri bir araya getiren Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), düzenlediği mülakatlarla 130 vatandaşı daha iş sahibi yaptı. Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizlik sorununa karşı mücadele etmeye devam ediyor. Sektörün öncü firmaları ile iş arayan vatandaşları buluşturan ESBİM, gerçekleştirilen mülakatlar sonrası 130 vatandaşı daha iş sahibi yaptı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mülakatlara, içerisinde engelli vatandaşlarımızın da bulunduğu 200 kişi katıldı. 130 vatandaşın istihdam edildiği programda iş sahibi olanların mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Mülakatlara katılan vatandaşlar bu anlamlı çalışma nedeniyle Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerini iletti. Belediye yetkilileri ise ilçede işsizlik sorununa karşı yürütülen çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini açıkladı. 40 engelli vatandaş istihdam edildi Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) istihdamda da engel tanımıyor. Kültür Merkezi’nde engelli bireyler için gerçekleştirilen mülakatlara çok sayıda iş arayan engelli birey de katıldı. Engelli vatandaşların firmalarla özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda 40 engelli vatandaş iş sahibi oldu. “Burası bulunmaz bir nimet” Bir gıda firmasından gelerek personel adayları ile mülakat gerçekleştiren Resul Altunkılıç, Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’nin hem personel adayları için hem de işverenler için bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi. Altunkılıç, "ESBİM’in her ay düzenlediği mülakatlara biz de firma olarak katılım sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız da burada işverenlerle karşılıklı görüşme yapabiliyor. Olumlu geçen görüşmeler sonrasında işe alım sürecini hemen başlatıyoruz. Buradan, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve tüm ekibine bu anlamlı çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Burada çok büyük bir hizmet var. Hem biz işverenler hem de iş arayanlar için burası bulunmaz bir nimet" dedi. "Başkan Özer’e bizleri düşündüğü için çok teşekkür ederim" Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’nde mülakatlara katılan Hasan Hüseyin Aydın ise şunları söyledi: "Çok sayıda firmanın burada personel arayışında olduğunu öğrendim. İş arayışındayım ve buraya mülakatlara katılmak için geldim. Kendime uygun firmalarla görüşmeler sağladım ve görüşmelerim olumlu geçti. Bu hizmet bizler için çok değerli. Bu çalışmaya öncülük eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e, bizleri düşündüğü için çok teşekkür ederim."