ASAYİŞ - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 17:23

Fıstık bağlarında yangın

A
A
A
Fıstık bağlarında yangın

Siirt'in Gökçebağ beldesinde fıstık bağlarında çıkan yangında çok sayıda ağaç hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Gökçebağ beldesinde tarlada çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede bağ ve bahçelere sıçradı. Olayın yetkililere haber verilmesiyle bölgeye gelen Siirt ve Gökçebağ itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Bazı vatandaşlar itfaiye araçlarının ulaşamadığı yerlerde kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra ekiplerce kontrol altına alınan yangında bir çok fıstık ağacı hasar gördü. Üreticiler yaşanan manzara karşısında şaşkına döndü.

Mehmet Niyazi Deniz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Tariş ortaklarına 4 milyon lira dağıtacak Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 23 yıl aradan sonra ortaklarına 4 milyon 86 bin lira fiyat farkı dağıtacağını açıkladı. S.S. 46 Nolu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetimi 23 yıl aradan sonra ortaklarına çifte bayram yaşattı. Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal, 838 ortakları bulunduğunu ve 2023 yılında ortak içi teslimat yapan 482 üreticiye fiyat farkı dağıtmaya yarın itibariyle başlayacaklarını söyledi. Görevdeki sekiz yıllık süreyi geride bırakıp dokuzuncu yıla girdiklerini belirten Başkan Önal, yönetim kurulu olarak başarılı işler yaptıklarını ve bugün artık ortaklarına fiyat farkı dağıtmayı başardıklarını söyledi. Başkan Önal, “2023 yılında 482 ortağımız, ortak içi teslimatlarının karşılığı 13 milyon 349 bin 768 kilogram. Bunun da tutarı kilogramda net 30 kuruş olarak hesapladık. Toplam tutarda 4 milyon 86 bin 630 lira 98 kuruştur. 23 yıl önce Aydın Tariş Pamuk Kooperatifi olarak bir fiyat farkı dağıtımı yapılmış idi. Son 23 yıl sonra üreticilerimize fiyat farkı dağıtmak bize nasip oldu” dedi. 2023 yılında 15 milyon kilo pamuk alındı Yönetim kurulu olarak çok gururlandıklarını kaydeden Önal, “Burada tabi bize güvenen başta ortaklarımız olmak üzere bütün pamuk üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimiz bize güvenmeye devam etsinler. Gönül rahatlığıyla pamuklarını Tariş’e yatırabilirler. Geçen sene 15 milyon kiloya yakın bir pamuk aldık. Ortaklarımızdan ortak içi teslimat olarak. Bu rakamın daha da yüksek miktarda olacağını bu sene umuyoruz. Mahsullerimiz de ovada, tarlalarda güzel görünüyor. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Tabii sulaması başlamadı daha. Malum bu sene barajlardaki su seviyesi biraz kritik. İnşallah bunları da atlatacağımızı düşünüyoruz. Biz bu çerçevede tabii kooperatif olarak elimizden gelen bütün desteği üreticilerimize sağlıyoruz.” diye konuştu.
Muş Muş’ta yurtta kalan öğrenciler için mezuniyet gecesi düzenlendi Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurtlarda kalan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimiz bugünlerde Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda kalan öğrenciler için unutamayacakları bir mezuniyet töreni düzenledi. Müştakbaba Kız Öğrenci Yurdunun bahçesinde düzenlenen törende, mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından ikramlarla birlikte başlayan canlı müzik eşliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Müdür Taşdemir, mezun olan tüm öğrencilere bundan sonraki yaşantılarında başarı dileyerek, “Her başlangıcın bir sonu, her sonun ise bir başlangıcı vardır. Sizler yeni bir başlangıçla inşallah buradan mezun olduğunuz gibi hem kendinize karşı hem de sizleri okutan, sizleri bugünlere getiren ailelerinize karşı sorumluluklarınızı yerine getirirsiniz. Yine ülkemize, memleketinize karşı sorumluluklarınız vardır, dolayısıyla mezuniyetinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her biriniz inşallah buradan mezun olduktan sonra kariyer basamaklarını birer birer tırmanarak ülkemize güzel hizmetler sunacağınızdan şüphemiz yoktur. Muş, Sultan Alparslan’ın Anadolu’nun kapılarını bizlere açtığı çok kadirşinas bir memleket, tarihimizde böyle önemli bir şehirden sizleri mezun etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yurtta sizleri misafir ederken, yurtta görevli arkadaşlarımız ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Sizleri misafir etmekten çok memnun olduk. Buradan mezun olacak arkadaşlarımızın diplomalarının vatana ve millete hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Aydın Başkan Ömer Günel, CHP Milletvekilleriyle birlikte Didim ve Söke’yi ziyaret etti Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, partisinin Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aydın’da galip geldiği belediyelerden Didim ve Söke’yi ziyaret etti. Didim ve Söke belediye başkanlıklarının yanı sıra ilçe örgütlerini de ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Başkan Ömer Günel, 2028 yılında iktidar olmak için partisinin ve örgütünün tüm taleplerini yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. Başkan Ömer Günel ile CHP Aydın ekibinin ziyareti Didim Belediyesi ile başladı. Didim Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dileyen CHP’liler daha sonra CHP Didim İlçe Örgütü’nü de ziyaret etti. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partililerine hitaben yaptığı konuşmada Aydın’da 17 ilçenin 13’ünü kazandıklarının altını çizerek “Aydın Büyükşehir Belediyesi de dahil 14 belediye CHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. Bu çok önemli bir başarı. 2019 seçimlerinde de önemli bir başarı elde etmiştik. Bu başarıyı katlayıp artırarak yolumuza devam ettik, edeceğiz” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Didim İlçe Örgütü üyeleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek 31 Mart seçimlerinde elde edilen başarı nedeniyle Didim Belediye Başkanı ile CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı’yı tebrik etti. Başkan Hatice Gençay ise Başkan Ömer Günel’in seçim öncesinde ve sonrasında kendisine her zaman destek olduğunu belirterek teşekkür etti. Didim’in ardından Söke’yi ziyaret eden milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, İl Başkanı Hikmet Saatçi ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in yer aldığı ekip ilk olarak CHP Söke İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek partililer ile buluştu. Burada yaptığı konuşmada seçimlerde elde edilen başarının birlik ve beraberlik duygusunu artırdığını ifade eden Başkan Ömer Günel, “Bugün Didim ve Söke’de olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadım. Ben Söke’yi ve Didim’i Kuşadası’ndan hiç ayırmadım. Türkiye’deki hiçbir CHP örgütünü diğerinden ayırmadım. CHP olarak tek bir hedefimiz var. O da 2028 yılında yapılacak seçimlerde ulusal iktidarı tekrar alıp, demokrasiyi Türkiye’de yeniden tesis etmek. Nasıl ki 2024 yerel seçimlerinde tüm Türkiye’yi kırmızıya boyadıysak, 2028 seçimlerinde tüm ülkemizi yine kırmızıya boyayacağız” diye konuştu. CHP Aydın ekibi son olarak Söke Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Mustafa İberya Arıkan’ı tebrik etti.