ASAYİŞ - 21 Mayıs 2013 Salı 11:34

Flash bellek hırsızları yaktı

A
A
A
Flash bellek hırsızları yaktı

Adana polisi hırsızlık suçlamasıyla yakalanan ancak hırsızlık yaptıklarını kabul etmeyen 1'i kadın 3 kişinin hırsızlık yaptığını üzerlerinden çıkan flash bellekteki nikah fotoğrafından belirledi.

FATİH KEÇE

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 11 Mayıs günü 3 aracın camlarının 10’ar dakika arayla kırılarak 2 araçtan hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Zanlıların kullandığı aracı, 40 güvenlik kamerasını inceleyerek tespit eden polis, hırsızlık olaylarının Cono Aşireti’nin Tarsus ayağı tarafından yapılmış olabileceğini düşündü. Arabanın görüntüsünden zanlılara ulaşan polis, Gülcan Y.Z. (41) ile Kadir K. (24) ve Seyhan G.’yi (33) gözaltına aldı. Zanlıların üzerinde bulunan çok sayıda flash bellek polis tarafından tek tek inceledi. Yapıln incelemede, flash belleğin birinde bulunan nkah fotoğrafı polisin dikkatini çekti. Fotoğrafı büyüterek, çiftin imza attığı nikah defterine dikkatlice bakan polis, 5 Eylül 2012 yılında evlenen çiftin Merve (20) -Aydın Y. (21) olduğunu belirledi. Polis kayıtlarından çiftin araçlarının camının kırılması suretiyle 2 adet cep telefonlarının çalındığı için başvuru yaptıkları anlaşıldı.

Zanlılar bu suçlarını da itiraf etmek zorunda kalırken, çalınan 2 cep telefonu, Merve -Aydın Y., çiftine verildi. Kadir K. ile birlikte tutuklanarak cezaevine konulan Gülcan Y.Z, polise Conoların kraliçesi olarak tanıtıp, “Bütün Cono aşireti bana bağlı. Onların kraliçeleriyim. Asla benim sözümden çıkmazlar. Ben ne dersem o olur” dediği iddia edildi.Zanlıların üzerinde ele geçen flash belleklerde, Kadir K.’in, son işlerinde çaldığı 10 bin lirayı kutlamak için Tarsus’ta oturdukları sokakta eğlence düzenledikleri de ortaya çıkmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.