ÇEVRE - 19 Temmuz 2021 Pazartesi 11:47

Foça’da yanan 73 hektarlık ormanlık alan yeniden yeşilendirilecek

A
A
A
Foça’da yanan 73 hektarlık ormanlık alan yeniden yeşilendirilecek

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, 8 Temmuz’da Foça ilçesi Ilıpınar Mahallesi yakınlarında başlayan ve 73 hektar ormanın küle döndüğü alanı yeniden yeşertmek için temizleme çalışmalarına başladı.

8 Temmuz tarihinde İzmir’in Foça ilçesi Ilıpınar Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın çıkmış ve kısa sürede büyüyerek yerleşim alanlarını tehdit eder hale gelmişti.

Gerenköy mevkiine kadar yayılan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter ve 23 arazöz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile müdahale edilmişti ve yangın yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmıştı.

Foça’da yanan 73 hektarlık ormanlık alan yeniden yeşilendirilecek

Yıl bitmeden ilk fidanlar toprakla buluşacak

Foça’da yanan 73 hektarlık ormanlık alan yeniden yeşilendirilecek

Toplamda 73 hektarlık alanın küle döndüğü yangın sonrasında İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafında bölgenin yeniden ağaçlandırılması ve yeşertilmesi için enkaz temizleme çalışmaları başlatıldı. Orman mühendisinden işçisine kadar yüzlerce personelin görev aldığı çalışmalarda yangın bölgesindeki ilk fidanların 2021 yılı bitmeden, Aralık ayında toprakla buluşturulması hedefleniyor. Konuyla ilgili konuşan İzmir Orman İşletme Müdürü Ersen Çetin, yanan orman alanlarının anayasa güvencesi altında olduğunu anımsatarak, yanmış orman alanının yılı içinde yeniden ağaçlandırıldığını ve kesinlikle bir karış orman toprağının başka amaçlar için kullanılmayacağını söyledi.

Yunus Emre Akbaba
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.