DÜNYA - 15 Eylül 2017 Cuma 17:33

Fransa’daki temaslarını tamamlayan TBMM heyeti Türkiye’ye dönüyor

A
A
A
Fransa’daki temaslarını tamamlayan TBMM heyeti Türkiye’ye dönüyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu heyeti, Fransa'da 4 gün süren incelemelerini ve araştırmalarını tamamlayarak ülkeden ayrıldı.

TBMM heyeti, Fransa'da 4 gün süren inceleme ve araştırmalarının ardından bugün Paris Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi. Heyet, Türk basın mensuplarına Fransa'daki araştırma ve incelemeleriyle ilgili bilgi verdi. AK Parti Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız başkanlığındaki heyetin üyeleri, Fransa'nın bilim ve teknoloji merkezlerinden biri olan başta Saclay olmak üzere Lille kentindeki sanayi ve bilim merkezini ziyaret etti. Komisyon Başkanı Altunyıldız, "Bu çerçevede OECD Daimi Temsilciliğimizi ziyaret ettik ve Büyükelçimiz Sayın Erdem'den OECD'nin 4'ncü sanayi devrimiyle ilgili son dönemde çıkardığı yayınlar ve yaptığı ülke bazlı çalışmaları sunum olarak alma imkanımız oldu. Aslında OECD'nin de özellikle bu 4'ncü sanayi devrimi ve nesnesel internetiyle etkileşimli robotik teknolojinin üretimde kullanılmasına dair hususları gündemine aldığını ve bu kapsamda özellikle iş gücü kayıplarının elimine edilmesine yönelik çok özel bir çalışma başlattığını gördük" dedi.

Temasları kapsamında Paris'te faaliyet gösteren TÜSİAD, MÜSİAD ve Türk-Fransız Ticaret Odası üyeleri ile de bir araya geldiklerini ifade eden Altunyıldız, "Ülkemiz ve Fransa arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ve karşılıklı yatırımları nasıl arttırabileceğimizi ve iş dünyamızın beklentilerini ve taleplerini aldık ve karşılıklı istişare edilmiş oldu bunlar da. Son derece yararlı oldu" diye konuştu.
Dünya enerji ajansını ziyaret ettiklerini ve burada ajansın başkanı Prof. Dr. Fatih Birol'la görüştüklerini ve enerjinin geleceği, enerji teknolojileri, Türkiye'nin son dönemde YKA modeli yenilenebilir enerji konusunda ortaya koyduğu anlayış ve başarılı uygulamalarıyla ilgili fikir alışverişi fırsatı bulduklarını anlatan Altunyıldız, Fransa'daki Türk akademisyenler ve doktora öğrencileriyle de bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirtti.
Fransa'daki temaslarını tamamlayan TBMM heyeti Türkiye'ye hareket etti.

Tansu Sarıtaylı 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi Adana’da ’Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Yeşilay’ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen bisiklet turunda il protokolü ve bisikletçiler Merkez Park’ta toplandı. Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın da bisiklet tutkunları ile birlikte bisiklet sürdüğü etkinlik 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Merkez Park’ta start verilen bisiklet turu, yaklaşık 10 kilometrelik güzergahın tamamlanmasının ardından bisikletlilerin yeniden Merkez Park’ta bir araya gelmesiyle sona erdi. 750 bisikletli bir araya geldi Etkinliğin farkındalık oluşturmaya yönelik olarak 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirten Yeşilay Adana Şube Başkanı Yunus Emre Yıldırım, "’Sağlığın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla başlayan etkinliğimize yoğun bir katılım var. Şu an kontrol ettiğimizde katılım kayıtlarında 500’ün üzerinde bir katılım olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı bisikletlilerle birlikte 750’yi bulacağız. Bugün burası bir renk cümbüşü, bir bayram havası. Bütün bisikletlileri ağırladığımız ve bu güzergahta sağlığın keyfini birlikte süreceğimiz bir etkinlik. Kazasız belasız olmasını temenni ediyoruz" dedi. Bisiklet tutkunları ile birlikte bisiklet süren Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu da "Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Yeşilay iş birliğinde yapılan 11.Yeşilay Bisiklet Turu vesilesiyle bir aradayız. ’Sağlığın keyfini birlikte sürüyoruz’ sloganıyla bugün buradayız. Biz de Yüreğir Kaymakamlığı olarak arkadaşlarımızla ilçemizi burada temsil ediyoruz. Katılım çok güzel, umarım bir farkındalık oluşturma noktasında önemli bir katkı sunar" temennisinde bulundu. "Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi" Etkinliğin önemli bir sosyal mesaj verdiğine dikkat çeken bisiklet tutkunu Onur Navruz ise, "Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi. Etkinliğin güzel yönü tüm bisiklet gruplarını bir araya getirmesi. Böyle bir etkinliğin farkındalık amacıyla insanlara duyurulması güzel. Biz de mutluyuz, isteriz ki devamlılığı getirilsin. Hem sağlık, hem ulaşım açısından gayet güzel şeyler, biz de bununla alakalı bu farkındalık turundayız. Umarım devamı gelir" ifadelerini kullandı.
Hatay Depremzede vatandaşlar, ilçe değişikliği için sandık başında Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı olan ve ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uzunkavak Mahallesi sakinleri, 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine bağlanmak için sandık başına gitti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Uzunkavak Mahallesi, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede uzaklıkta. Zaman zaman kamu kurumlarındaki işlerini halletmek için 30 kilometre mesafeyi kat etmek zorunda kalan depremzede vatandaşlar, bu durumun önüne geçmek için 3 kilometre mesafedeki Kumlu ilçesine bağlanmak istediler. Hatay Valiliği’ne yapılan başvurular sonrası mahalle sakinleri, saat 09.30 itibarıyla sandık başına gittiler. 31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 35 gün gibi kısa bir sürenin ardından yeniden sandık başına giden vatandaşlar, saatlerin 17.30 olmasıyla oy verme işlemini tamamlayacak. Uzunkavak Mahallesi’nde 780 seçmen bulunurken, sandıktan yüzde 50’nin üzerinde çıkan karara göre mahallenin bağlı olacağı ilçe belirlenecek. "Kumlu’ya bağlanmak için mahallemizde referandum gerçekleştiriyoruz" Uzunkavak Mahalle Muhtarı Mehmet Albayrak, ilçe değişikliği için sandık başına gittiklerini belirterek, "Bugün Uzunkavak Mahallesi’nde referandum seçimini gerçekleştiriyoruz. Biz yaklaşık 80 yıldır bize 30 kilometre uzaklıkta olan Reyhanlı ilçesine bağlı olmanın birçok yönden sıkıntısını yaşadık. Bu seçim sonrası inşallah hemen yanımızda olan Kumlu ilçesine bağlanacağız. Birçok sıkıntımızı ise geride bırakmış olacağız. Bunun için şu an mahallemizde referandumu gerçekleştiriyoruz. Burada 780 seçmenimiz var ve yüzde 51 yeterli oluyor. Yaklaşık 400 oy almamız bizi sonuca ulaştıracak" ifadelerini kullandı. Kumlu ilçesine bağlanmak istediklerini dile getiren Enver Kara, "Burada bir referandum gerçekleştiriyoruz. Kumlu ilçesiyle bitişiğiz ama Reyhanlı bize 30 kilometre uzaklıkta oraya bağlıyız bundan dolayı çok sıkıntılarımız oluyor. Kumlu ilçesine katılmak istiyoruz. En ufak bir imzamız oluyor Reyhanlı’ya gidiyoruz. Biz sürekli Kumlu’nun içerisindeyiz" dedi.