SPOR - 09 Mart 2011 Çarşamba 22:28

"Galatasaray'da Abramoviç'lere yer yok"

A
A
A
"Galatasaray'da Abramoviç'lere yer yok"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Işın Çelebi, Sarı-kırmızılı kulübün kişilere bağımlı olmaktan çıkması gerektiğini belirterek, "Galatasaray'ın Abramoviç'lere ihtiyacı yoktur" dedi.

 

 

EMRAH OYTAY / İSTANBUL

 

Divan kurulu toplantısında ekonomik konularda bilgiler veren Işın Çelebi, "2009 yılı ile 2010 yılı rakamlarını karşılaştırdığımızda borçların azaldığını görüyoruz. Eğer istese sayın İnan Kıraç'a bilgi verirdik. Bizi dinleme lütfunda da bulunmadı. Biz Galatasaray'ın sade bir üyesiyiz. O anlamda bizi dinleme ihtiyacı duymadı. Eğer bir kişi soru soruyorsa, cevabını dinlemek için beklemek zorunda. İsterse imparator olsun. Bana randevu versin, gidip anlatayım. Bundan da gocunmam" dedi.

Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayları da dile getiren Çelebi, "Babam öldüğünde hangi acıyı hissettiysem, o gün aynı acıyı hissettim ve hala hissediyorum. İsterdik ki büyüklerimiz toplansın, bize destek versin. Ama o hafta herkes bize tokat attı" diye konuştu.

Ünal Aysal'ın başkan adayı olarak gündeme gelmesini de değerlendiren Çelebi, "Galatasaray kişilere bağımlı olmaktan çıkmalı. Zaten 2012 UEFA kriterleri de böyle istiyor. Galatasaray'ın kişilere borcu yok, kurumlara borcu var. Bu yapı korunmalı. Galatasaray'ın Abramovic'lere ihtiyacı yoktur. Kulübün sahipleri 16 bin üyesidir" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Işın Çelebi'nin üyelerin sorularını cevapladığı bölümde, "Hayrettin Kozak'ın, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışının ardından, bizim söylemekte zorlandığımız sözleri kamuoyuna sarf etmesi nedeniyle kendisine teşekkür ederim" demesinin ardından kongre üyesi Sait Bingöl, "Neden söyleyemediniz, göbek bağınız mı var ?" diye bağırdı.
Salondaki gerginliğin artması üzerine Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Sait Bingöl'ün dışarı çıkmasını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.