SPOR - 31 Ocak 2010 Pazar 12:24

Gazeteci, antrenör dövdü

A
A
A
Gazeteci, antrenör dövdü

Süper Amatör Lig B grubunda mücadele eden iki komşu ilçe takımı arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan bir gazetecinin Ödemiş Belediyespor Teknik Direktörünü hastanelik ettiği maçı Tirespor maçı 2-1 galip olarak bitirdi.

Tire 4 Eylül Stadında oynanan maça, gazeteci kimliği ile giren ve Tire'de bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapan İbrahim Çulpan isimli şahıs devre arasında bilinmeyen bir nedenle Ödemiş Belediyespor takım antrenörü Yılmaz Ceyhan'ı yumruklayarak hastanelik etti. Teknik direktör ambulans ile Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, taraftarlarda birbirine girdi. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ve Tire Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemleri aldığı maçta ilk olarak, Ödemiş'ten Tire'ye kalabalık gelen Ödemiş Belediyesporlu taraftarlar ile Tiresporlu taraftarlar arasında küfürleşmeler yaşandı. 

Taraftarlarının karşılıklı olarak birbirilerine küfürlü tezahüratlar yapması gerginliğe yol açarken, maçın devre arasında tünelden soyunma odasına yönelen Ödemiş Belediyespor Antrenörü Yılmaz Ceyhan, bir anda yerel gazeteci İbrahim Çulpan tarafından yumruklandı. Olaya müdahale eden İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yerel gazeteci İbrahim Çulpan'ı etkisiz hale getirdikten sonra gözaltına aldı. Antrenör Yılmaz Ceyhan hastaneye kaldırılırken, kendisini yumruklayan gazeteciden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan İbrahim Çulpan'ın ise yazdığı son köşe yazısında maçın kardeşlik içinde geçmesi temennisinde bulunduğu öğrenildi. 

Tire 4 Eylül Stadında çıkan olaylarda bazı taraftarlarda yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Maçı ise her iki yarıda attığı goller ile Tirespor 2-1 kazandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Zeytin Çiçeği Festivali, renkli görüntülerle başladı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali, üreticilerin yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerini sergilediği stantlar ile renkli görüntülere sahne oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı iş birliği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Bodrumlu vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihine ve önemine dikkat çekerek, “Zeytin ağacı daimidir, devamlı yaşayacaktır. Bizler hep gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır” dedi. “Zeytinlerimizin kıymetini bileceğiz” Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un, kültürün, turizmin, doğanın ve tarihin iç içe harmanlandığı çok şanslı bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasında"Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her türlü festivali, organizasyonu ve etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde zeytinin sosyokültürel bir önemi olmasının yanı sıra ekonomik değeri de var. Bu ekonomik değerin kıymetini bilerek zeytinlerimizi, zeytin bahçelerimizi ve tarlalarımızı yaşatacağız. Üreticimize verdiğimiz değeri katbekat artırarak devam edeceğiz. Yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturup onları bu güzel festivallerde bir araya getireceğiz" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam eden festivalde, protokol üyeleri stantları tek tek gezerek ürünleri incelediler ve alışveriş yaptılar. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.
Muğla Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında projelendirilerek hayata geçirilen Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park, öğrencilerden yoğun talep görüyor. Bodrum’da yapılan doğal üretim faaliyetlerini incelemek üzere öğrencilere kapılarını açan Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park’ı, bir haftada Bodrum Yarımadasında eğitim gören 540 öğrenci ziyaret etti. 13-17 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki 5 okulun öğrencileri, Etrim Garaova Tarım Park’ı gezdi. Merkezde öğrenciler, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesini de gezerek tarım malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencileri misafir eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere lavanta yetiştiriciliği, arıcılık, bölgenin geçmiş yıllarda tarımdaki yeri ve önemi, köylülerin tarım okuluna bağışlamış oldukları tarımsal malzemeler ve müzedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tarım Okulu ve Müzesini gezerek bilgi alan öğrenciler, doğal üretim faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Ziyaretler, lavanta bahçesi ve yörük çadırı gezisi ile son buldu. Bodrum’un tarımsal tarihine tanıklık edilebilecek olan Tarım Okulu ve Müzesi, vatandaşların ve gezi gruplarının ziyaretine açık. Okul ziyaretlerinin güvenli ve sistemli yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne resmi yazı ile talep bildirimi yapılması gerekiyor. Garaova Tarım Park’ta gerçekleştirilen faaliyetler sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.