GÜNDEM - 15 Aralık 2014 Pazartesi 14:53

Gazeteci-yazar Ahmet Şahin serbest bırakıldı

A
A
A
Gazeteci-yazar Ahmet Şahin serbest bırakıldı

“Paralel Yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci-yazar Ahmet Şahin, emniyette verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 'Tek Türkiye' dizisinin ekibinden Ebru Şenvardar, Elif Yılmaz ve Naci Çelik Berksoy dün gece serbest bırakılmıştı. Bugün de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri tamamlanan gazeteci-yazar Ahmet Şahin ve dizisinin senaristlerinden Makbule Çam Alemdağ serbest bırakıldı. 

İLYAS KAÇAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüferli karateciler İspanya’dan madalyalarla döndü Nilüfer Belediyespor Kulübü Karate Takımı İspanya’nın A Coruna şehrinde düzenlenen WKF Karate-1 Dünya Gençlik Ligi’nden madalyalarla dönerek, tarihi bir başarıya imza attı. Dünyanın en prestijli gençler karate organizasyonu WKF Karate-1 Dünya Gençlik Ligi, 16 - 19 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın A Coruna şehrinde 76 ülkeden 3 bini aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Antrenörlüğünü İlhan Çakır’ın yaptığı Nilüfer Belediyespor Kulübü Karate Takımı prestijli turnuvada ülkemizi başarıyla temsil etti. Türkiye’den 20’ye yakın kulübün 70 civarında sporcuyla katıldığı turnuvada Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün başarılı karatecileri Nisanur Çakır ve Naz Kayadere ülkemize madalya gururu yaşattı. Ümit-genç kızlarda kumite kategorisinde 54 kiloda yarışan Nisanur Çakır, turnuvada çıktığı 7 maçın 6’sını kazandı. Final maçında Portekizli rakibi Leonor Goncalves’e 7-5’lik skorla mağlup olan çakır turnuvayı 2’nci sırada tamamlayarak, gümüş madalyanın sahibi oldu. Nisanur Çakır, bu performansıyla ümit gençler kategorisinde turnuvada finale çıkan ve madalya kazanan tek Türk sporcu olmayı da başardı. Bursa’ya madalyayla dönen bir diğer sporcumuz ise Yıldız kızlarda kumite kategorisinde 52 kiloda yarışan Naz Kayadere oldu. Yarı finalde Belçikalı rakibi Emilie Poskin’e 4-3’lük skorla mağlup olan Kayadere, bu sonuçla turnuvayı 3’üncü sırada tamamlayarak ülkemize bronz madalyayla döndü. Erkeklerde ümit-genç kumite kategorisinde yarışan Utkan Efe Başlı da Nilüfer Belediyespor Kulübü’nü ve ülkemizi turnuvada başarıyla temsil etti. Dünyanın en prestijli gençler karate organizasyonunda tarihi bir başarıya imza attıklarını söyleyen Nilüfer Belediyespor Kulübü Karate Takımı antrenörü İlhan Çakır, sporcularını tebrik etti.
Diyarbakır Amed Sportif Faaliyetler’de Ersun Yanal dönemi Trendyol 1. Lig’e yükselen Amed Sportif Faaliyetler, teknik direktörlük için Ersun Yanal ile her konuda anlaştı. Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Aziz Elaldı, Başkan Vekili Barın Durmaz ve Futbol Şube Sorumlusu Şefik Özdil, Ersun Yanal ile İzmir’de iki gün süren görüşmeler sonucunda el sıkıştı. Amedspor’un 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurulunun ardından Yanal ile bir yıllık sözleşme imzalanacak. Yanal’ın Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Eskişehirspor’da temellerini attığı devrimin Fenerbahçe, Trabzonspor ve A Milli Takım’da da devam ettiğini vurgulayan Başkan Elaldı: “Yanal Takımı kavramının altında savunma yapmayan, yaptıran bir futbol anlayışı hakimdir. Türk futbolunu analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi kavramlarla tanıştıran, genç teknik adamların ve gençlerin önünde dev kapılar açan Yanal’ın felsefesini her zaman takdir ediyoruz. Elde ettiği başarılar, kazandığı kupalar, yetiştirdiği genç yıldızlar ve antrenörlerle futbolumuzda çok ayrı bir konuma sahip Yanal ile çıkacağımız yolculuk için çok heyecanlıyız” dedi. Amedspor’un 1. Lig’deki ilk yılında lige heyecan katacağını belirten Yanal ise, “Futbol, hepimizin ortak duygusu, ortak coşkusu, ortak heyecanı. Türkiye bir futbol ülkesi ve hepimizin daha iyi futbol felsefesine ulaşması için el ele vermesi gerekiyor. Amedspor ile başlayacağımız yolculuğun her dakikası bu açıdan çok önemli ve değerli” diye konuştu.
Zonguldak ABD’li Profesör ZBEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ders verdi Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu’ndan (USGS) emekli olan Prof. Dr. Paul Work, ZBEÜ’de ders verdi. ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde uzun yıllar çalışmış ve Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nda da (U. S. Geological Survey) görev almış olan Prof. Dr. Paul A. Work, ZBEÜ Mühendislik Fakültesinde “Kıyı ve Liman Yapıları, Kıyı Beslemesi Yoluyla Sahillerin Korunması” başlıklı bir ders verdi. Prof. Dr. Paul A. Work’ün uzun yıllar boyu gerçekleştirdiği araştırmaları, çalışmaları ve sonuçlarını içeren dersine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Ulubeyli ve İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ile öğrenciler katıldı. Prof. Paul A. Work ABD’nin doğu kıyılarının Atlas Okyanusu, batı kıyılarının ise Büyük Okyanus ile çevrili olduğunu, dolayısıyla okyanus etkisi ile sahil şeridinde oluşan erozyonun kıyıları ve yerleşim bölgelerini tehdit ettiğini belirtti. Kıyı şehirlerinin sahil kesimlerinde oluşan erozyonun önlenmesi ve kıyı beslemesi yöntemiyle sahil şeridinin korunması için yapılan çalışmaları da aktaran Work, yürüttüğü sahil koruma çalışmalarını ve elde edilen sonuçlar ile bundan sonra alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgiler de verdi. Karadeniz sahillerinin de benzer problemler ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Work, Türkiye’de bu konuda ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ile de ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Prof. Work ayrıca sonraki süreçte de ortak olarak geliştirilebilecek yeni çalışmalardan büyük mutluluk duyacağını ifade ederek tüm dinleyicilere katılımlarından ötürü teşekkürlerini sundu. Yoğun katılımın gözlendiği ders, ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun, Prof. Dr. Paul A. Work’e teşekkür takdimiyle son buldu.
Bilecik Uşak Belediye Başkanı Yalım BOZTRAM’da incelemelerde bulundu Bilecik’in Bozüyük ilçesine ziyaret eden Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Başkan Bakkalcıoğlu’nun vizyon projelerinden birisi olan ve ülke genelinde bir ilk olarak örnek gösterilen ekonomik ulaşım projesi BOZTRAM hakkında bilgi aldı. Başkan Bakkalcıoğlu ile makamında bir araya gelen Başkan Yalım, bir süre görüşerek sohbet etti. Belediye faaliyetleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Bakkalcıoğlu Yalım’a pek çok belediyenin ilgi gösterdiği Boztram Tramvay Projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Yalım, Başkan Bakkalcıoğlu’na makamındaki ziyaretinin sonunda misafirperverliği nedeni ile teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Başkan Bakkalcıoğlu daha sonra misafiri Başkan Yalım ile birlikte Kurtuluş adlı tramvaya binerek hangara gitti. Yol boyunca tramvayda, istasyonlarda ve hangarda incelemelerde bulunan Başkan Yalım, Başkan Bakkalcıoğlu’ndan detaylı bilgiler aldı. Ziyaretin sonunda bilgi veren Başkan Bakkalcıoğlu, “Uşak Belediye Başkanımız Özkan Yalım’ı belediyemizde ağırladım. Başkan Yalım’a, Türkiye’de bir ilk olan ayrıca örnek gösterilen ve pek çok belediyenin ilgisini çeken ekonomik ulaşım projemiz BOZTRAM hakkında bilgi verdim. Uşak Belediye Başkanımız Özkan Yalım’a nazik ziyareti ve kentimize göstermiş olduğu ilgi nedeni ile teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.