KENT HABERLERİ - 18 Temmuz 2013 Perşembe 09:56

Gaziosmanpaşa'da şiir gecesi

A
A
A
Gaziosmanpaşa'da şiir gecesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği açık hava etkinliklerinde sahne alan Serdar Tuncer, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Tuncer, peygamber sevgisini anlatan naatlarla ve şiirleriyle büyük beğeni topladı.İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye’de yaygınlaşan sokak iftarları bu kez Hürriyet Mahallesi 320. Sokak’ta kuruldu. İftarda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ve belediye başkan yardımcıları hazır bulundu. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtı. Her sokak iftarında olduğu gibi 320. Sokak’ta kurulan iftar sofralarını gezen ve vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren Başkan Erol, iftar öncesi yaptığı konuşmada, “Burada görmüş olduğumuz tablo, birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesidir. İlçemizi de hep birlikte çalışarak, İstanbul’un en güzel yerlerinden biri yapacağız” dedi.

Erol, Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen sokak iftarında orucunu açtıktan sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Boğaz turuna katıldı. Başkan Erol, Boğaz'da iftarlarını açan Gaziosmanpaşalılarla da sohbet etme imkanı buldu.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ‘Gönül Sohbetleri’ adını verdiği etkinlikte sohbetler ise bir camide gerçekleştirildi. Hürriyet Mahallesi Berat Camii’nde Mustafa Akgül tarafından gerçekleştirilen sohbette vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde iftar sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri de Pervane İlahi Nidalar Grubu’nun Türk tasavvuf musikisi konseriyle başladı. Teravih sonrasında gerçekleşen ‘Şiir Gecesi’nde ise Serdar Tuncer Gaziosmanpaşalıların konuğu oldu. Serdar Tuncer, peygamber sevgisini anlatan naatlarla, şiirleriyle ve anlattığı hikayelerle belediye bahçesini dolduran izleyenlerinin beğenisini kazandı.

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.