DÜNYA - 18 Nisan 2025 Cuma 19:24 | Son Güncelleme : 18 Nisan 2025 Cuma 19:25

Gazze'de ateşkesin ardından 420 bin kişi yerinden edildi

A
A
A
Gazze'de ateşkesin ardından 420 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) göre, İsrail'in tek taraflı olarak ateşkes anlaşmasını bozduğu 18 Mart tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde 420 bin kişinin yeniden yerinden edildiği tahmin ediliyor.

İsrail, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sivilleri hedef alarak soykırım gerçekleştirirken, dünya bu suça sessiz kalıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) göre, İsrail'in tek taraflı olarak ateşkes anlaşmasını bozduğu 18 Mart tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde 420 bin kişinin yeniden yerinden edildiği tahmin ediliyor.


"Zaten son derece kötü olan durum, bombardıman ve insani ile ticari yardımların girişini engelleyen kuşatma nedeniyle daha da kötüleşiyor" açıklamasını yapan yardım kuruluşu UNRWA, Gazze Şeridi genelinde 115 barınak merkezi işletildiğini ve bu barınaklarda 90 binden fazla yerinden edilmiş sivilin yaşadığını bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.