ASAYİŞ - 16 Şubat 2019 Cumartesi 09:29

Genç kız köprüden atlayıp kayboldu onlar fotoğraf çektirdi

A
A
A
Genç kız köprüden atlayıp kayboldu onlar fotoğraf çektirdi

Adana’da Züleyha Kölge adlı bir genç kız, dün öğle saatlerinde Taş Köprü’den Seyhan Nehri’ne atlayarak intihar etti. Hayatını kaybeden genç kızın cansız bedeni, dalgıç polislerce bulundu. Olay yerine gelen genç kızın ailesi sinir krizleri geçirdi. Genç kız Seyhan Nehri'ne atlayıp kaybolurken, köprüdeki vatandaşlar fotoğraf çektirmeye devam etti.

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, öğrenci Züleyha Kölge (17) okuldan çıktıktan sonra dün akşam üstü tarihi Taş Köprü'ye gelip bir süre burada Seyhan Nehri'ne baktı. Daha sonrada onlarca kişinin gözü önünde köprüye çıkan kız çocuğun kendini aşağı bıraktı. Nehirde sürüklenen kız çocuğu bir süre sonrada akıntıya kapılıp gözden kayboldu. Olay anı ise nehir üzerindeki martıları görüntüleyen bir kişi tarafından saniye saniye görüntülendi. Kız çocuğunun suda batıp çıkması da kameraya yansıdı.

Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve dalgıç ekipleri geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen dalgıç polisler, yaptığı arama sonucu Züleyha’nın cansız bedenine ulaşamadı.Bu arada köprüde onlarca meraklı vatandaş toplandı. Kimi kızın köprüden atladığı yere bakarken kimi vatandaşlar da olaya aldırmadan cep telefonuyla fotoğraf çektirmeye devam etti. 

Genç kızın cesedi bulundu, ailesi sinir krizi geçirdi

Züleyha’yı arama çalışmalarına Seyhan Nehri'nde suların kesilmesiyle bu sabahın erken saatlerinde tekrar başlandı. Zülehya’nın yakınları ise Regülatör Köprü üzerinde nöbet tuttu. Genç kızın cansız bedenine saat 11.00 sıralarında intihar ettiği Taş Köprü’nün yaklaşık 100 metre ilerisinde ulaşıldı. Olay yerine gelen Züleyha’nın yakınları sinir krizleri geçirdi. Züleyha’nın kız kardeşi Merve Kölge de olay yerinde “Ablam ben geldim. Dayanamıyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Sabah saatlerinde başlayan arama çalışmalarına gelen Züleyha’nın okul arkadaşları ise uzun süre gözyaşı döktü. Genç kızın cansız bedenin sudan çıkarıldığı sırada okul arkadaşları birbirlerine sarılarak ağladı. Öte yandan Züleyha'nın sosyal medya hesabında yazdığı "Seni sevdiğim kadar yaşasaydım, ölümsüzlüğün adını aşk koyardım" sözü ise dikkat çekti.  

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya- Rüşan Anıl Atar - Mustafa Yusuf Kantarlı 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.