KENT HABERLERİ - 23 Ocak 2013 Çarşamba 14:40

GOP'ta Mevlit Kandili etkinlikleri

A
A
A
GOP'ta Mevlit Kandili etkinlikleri

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle meydanlarda, metro duraklarında, camilerde ve belediye girişlerinde vatandaşlara binlerce paket kandil simidi dağıttı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Hz. Peygamberimizin tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyaya gelişinin 1442’nci yıldönümünün idrak edileceği Mevlid Kandili nedeniyle ilçe genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Gün boyunca meydanlarda, metro duraklarında, camilerde ve belediye girişinde vatandaşlara binlerce paket kandil simidi dağıtan belediye, öğle namazı sonrasında ise Gaziosmanpaşa Merkez Camii önünde lokma dağıttı.

Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Peygamberimizin tüm insanlığa dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, yetim ve kimsesizlere kol kanat gerip iyilik etmeyi öğütlediğini belirterek, “Bizlere sunulan bütün bu değerlere ve yol gösteren öğütlere sadık olmak anlamlı yaşamanın en büyük özetidir” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Hz. Peygamberimizin tüm insanlığa dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, yetim ve kimsesizlere kol kanat gerip iyilik etmeyi öğütlediğini ifade etti. Başkan Erol şöyle devam etti:

“Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği hak ve adalet gibi değerlere, özellikle günümüz insanının çok daha fazla ihtiyacı vardır. Bu nedenle Mevlid Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Bizlere sunulan bütün bu değerlere ve yol gösteren öğütlere sadık olmak anlamlı yaşamanın en büyük özetidir. Bu değerleri fark ederek onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, tüm inançlı insanların temel hedefi olmalıdır.”

Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini dileyen Başkan Erol, bütün vatandaşların ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da zincir marketlere sıkı denetim Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliği içinde market denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Halk sağlığını koruma hedefiyle çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin zabıta ekipleriyle koordineli bir denetim gerçekleştirdi. Marketlerde yapılan incelemelerde ürünlerin gramaj uygunluğu, son kullanma tarihleri ve hijyen şartları mercek altına alındı. Kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, mevzuata aykırı durumlar için idari yaptırım uygulandı. "Denetimlerimiz artarak devam edecek" Denetimler hakkında bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Şube Müdürü Cemil Yüzer, gıda güvenliğinin kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı. Yüzer, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’nun hassasiyeti doğrultusunda, paydaş kurumlarımızla iş birliği içinde sahadayız. Ülke genelinde gıda güvenliği konusundaki artan hassasiyeti göz önünde bulundurarak hijyen, tarih ve gramaj kontrollerimizi sıkılaştırdık. Vatandaşlarımızın sofrasına giren gıdanın güvenilir olması için denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bu denetim faaliyetlerinin il genelinde periyodik olarak devam edeceğini bildirdi.